Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Warema: ‘Genieten met de nieuwe modulaire terrasoverkapping Lamaxa L50’
WAREMA Lamaxa L50 lamellendak met schuifframes om de zijdes af te sluiten.

Warema: ‘Genieten met de nieuwe modulaire terrasoverkapping Lamaxa L50’

“Het holistische concept van de nieuwe Lamaxa L50 omvat verschillende varianten, die de uitbreiding naar een marktsegment met lage prijzen mogelijk maken”, zegt algemeen directeur Roelof Rozema van WAREMA Nederland BV. De Lamaxa L50 heeft slanke profielen en staanders. De overkapping kan vrijstaand en halfvrijstaand aan de muur worden geplaatst en in alle richtingen worden gekoppeld. Door een passend trainingsaanbod zorgt WAREMA ervoor dat zijn partners de Lamaxa terrasdaken snel en ongecompliceerd kunnen plaatsen. 

Het Lamaxa L50 Free lamellendak ingebouwd in een bestaande constructie.

Modulair systeem in drie varianten

De nieuwe Lamaxa L50 is er in drie varianten. De variant met draaibare aluminium lamellen heeft een geïntegreerde motor. De Lamaxa L50 Tex heeft een dak uit doek in verschillende uitvoeringen. Het middels secudrive® geleide doek kan als zonwering of als waterbestendig dak met geïntegreerde waterafvoer worden geleverd. Wanneer Lamaxa’s worden gekoppeld, kunnen doek en lamellen worden gecombineerd om extra gebruiksmogelijkheden te creëren. De Lamaxa L50 is verkrijgbaar tot maximaal 6 x 4,5 m, de Lamaxa L50 Tex tot maximaal 6 x 4 m. De Lamaxa L50 View met glasdak heeft een kubistisch design dankzij de glasneiging binnen horizontale sparren. Voor zonwering kan worden gekozen tussen de onder- of bovenliggende serrezonwering Climara. Die wordt eveneens in kubistisch design aangeboden. De maximale afmetingen van de Lamaxa L50 View zijn 6 x 4,5 m voor een enkelvoudige installatie zonder extra staanders. 

Om de Lamaxa vorm te geven is ook een groot assortiment aan accessoires leverbaar. Speciaal voor de Lamaxa L50 heeft WAREMA de screen GranTex met easyZIP met een maximale breedte van 6 m als bescherming tegen inkijk en wind. Daarnaast heeft WAREMA een glasschuifsysteem en een schuifframe met houten of aluminium lamellen voor de zijdes van de overkapping. Led-verlichting rondom en warmtestralers vergroten de gebruiksmogelijkheden nog verder. Besturing kan middels tablet, smartphone of WMS WebControl pro. 

Uitbreidingen van de Lamaxa serie

De series lamellendaken Lamaxa L60 met draaibare lamellen en L70 met draaibare én verschuifbare lamellen zijn door WAREMA eveneens uitgebreid. Als Lamaxa Free kunnen zij in bestaande constructies worden gemonteerd. Gekoppeld kunnen ze middels een staander in het midden elegant worden verbonden om het dubbele oppervlak te beschaduwen. Bij Lamaxa Free, de gekoppelde versie Line en bij wandbevestiging kan de elektrische verdeler indien gewenst aan één van de liggers worden geplaatst in plaats van in de staander. Daardoor kan ook bij installaties met meer dan 16 m2 regenklasse 2 worden bereikt. Bovendien reduceren bij lamellendaken borstels in de liggers het ongewenst binnendringen van vuil.  

Zonweringprogramma in kubistische design

Bij de architectonische trend richting kubusvormige en hoekige bouwvormen hoort passende zonwering. WAREMA breidt zijn programma daarom uit met hoekig gevormde zonweringen. In dat kader lanceert het bedrijf de nieuwe pergolazonwering Perea P20. Bovendien zijn vanaf dit jaar ook de serrezonweringen Climara W10 en W20 optioneel met hoekige kappen leverbaar. 

Pergolazonwering Perea P20

WAREMA constateert dat de kubistisch vormgegeven terrasschermen Terrea K50 en K70 veelgevraagd zijn. Om het assortiment kubistische zonweringoplossingen af te ronden, introduceert WAREMA de pergolazonwering Perea P20 met een nieuw ontworpen hoekige kap, staanderbevestiging en versterkingsprofielen, passend bij moderne architectuurstijlen. Het zonnescherm beschaduwt een oppervlak van maximaal 30 m2 en is voorzien van de vertrouwde secudrive® technologie. Het doek is daardoor altijd optimaal gespannen. Als opties zijn in de geleiderail ingebouwde led-verlichting, geïntegreerde besturing en een hoekige afdekking van basisplaat van staander mogelijk. 

Climara W10 en W20

WAREMA breidt zijn serrezonweringen eveneens met kubistische varianten uit. De onderliggende Climara W10 en de bovenliggende W20 zijn nu ook optioneel met hoekige kappen leverbaar. En ook een nieuw versterkingsprofiel voor zonneschermen is in een hoekige variant verkrijgbaar. Het profiel onderscheidt zich door zijn geringe afmetingen van 50 x 50 mm. 

“Met de uitbreiding van het zonneschermprogramma met kubistische designvarianten biedt WAREMA klanten en architecten attractieve producten die uitstekend bij de tijdloos elegante vormentaal van moderne architectuurstijlen passen”, aldus Roelof Rozema.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details