Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Vrijstaand zonweringframe voor zonwering precies waar ze nodig is’
Grote open ruimtes kunnen worden beschaduwd met meerdere vrijstaande frames met zonneschermen achter elkaar. In dit geval is gekozen voor dubbelzijdig aangebrachte cassetteschermen van het type Terrea K60, waarmee tot 56 m2 per vrijdragend frame kan worden overdekt.

‘Vrijstaand zonweringframe voor zonwering precies waar ze nodig is’

Er is vraag naar vrijstaande oplossingen voor zon- en weersbescherming, vooral in de horeca. In veel gevallen laten bouwkundige omstandigheden of plaatselijke voorschriften echter niet toe dat een zonnescherm voor een betrouwbare zonwering rechtstreeks aan de gevel wordt bevestigd of in de grond wordt verankerd. Ook in de particuliere woningbouw kunnen bouwkundige omstandigheden de montage aan de gevel bemoeilijken, bijvoorbeeld in prefabwoningen in houtskeletbouw of als er visuele beperkingen zijn vanwege de beschermde status van gebouwen (monumenten). Voor dit soort situaties heeft Warema een nieuw, vrijstaand frame in het leveringsprogramma opgenomen. Het bijzondere daarbij is dat het kan worden gebruikt voor (cassette)schermen en pergola’s. 

Het vrijstaande frame kan aan een of twee zijden met zonwering worden uitgerust en is verkrijgbaar in een breedte tot 7 m en een staanderhoogte tot 3,5 m. Als meerdere vrijstaande frames naast elkaar in een rij worden geïnstalleerd en aan twee zijden van schermen worden voorzien, kunnen zelfs grote open ruimtes worden beschaduwd. Bijvoorbeeld uitgerust met twee cassetteschermen Terrea K60 met een breedte van 7 m en een uitval van 4 m kan met één frame in totaal 56 m2 worden beschaduwd. 

De zonneschermen kunnen met behulp van het WMS-radiosysteem als eenheid worden in- en uitgeschoven, ongeacht het aantal vrijstaande frames. De kleur van het gepoedercoate frame kan op basis van de Warema-kleurenwereld, passend bij het totaal, vrij worden gekozen. Optioneel kunnen er tot vier design-warmtestralers worden geïnstalleerd om het terras ook bij koeler weer te kunnen gebruiken. De kabels voor de stroomvoorziening kunnen discreet in een van de staanders en de traverse (dwarsbalk) van het frame worden geïntegreerd. Tevens is het mogelijk om een stopcontact in de staander van het frame te integreren. 

Het frame wordt op betonfundamenten gemonteerd of het wordt gefixeerd met behulp van verzwaringskasten die flexibel kunnen worden geplaatst. Verzwaringskasten hebben het voordeel dat het vrijstaande frame altijd kan worden gedemonteerd en verwijderd, zonder dat er sporen achterblijven. Dit kan een belangrijk aspect voor de horeca zijn, bijvoorbeeld in voetgangersgebieden waar de openbare ruimte buiten het seizoen vrij moet blijven van obstakels. 

Het ontwerp van de verzwaringskasten die voor het vrijstaande frame worden gebruikt, is identiek aan de kasten voor de Perea pergolaoverkapping. Zo kunnen beide producten altijd onbeperkt worden gecombineerd met behoud van een eenvormig beeld.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details