Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VOOR UITBOUW OUTDOOR LIVING RENSON KRIJGT TWEE MILJOEN EURO OVERHEIDSSTEUN

VOOR UITBOUW OUTDOOR LIVING RENSON KRIJGT TWEE MILJOEN EURO OVERHEIDSSTEUN

De Vlaamse minister van Economie Hilde Crevits heeft twee miljoen euro transformatiesteun toegekend aan Renson Sunprotection Screens in Waregem. Renson, gespecialiseerd in onder andere buitenzonwering, ventilatie en outdoor living, gaat de geldelijke ondersteuning vooral gebruiken om op een nieuwe site in Kruisem concepten voor outdoor living verder uit te bouwen. 

Naast de productie van terrasoverkappingen, design gevelbekleding en bijpassende tuinelementen, wordt in Kruisem een belevingscenter gerealiseerd, waar dertig partners zich samen gaan focussen op innovaties om outdoor living naar een hoger plan te tillen. 

Artist’s impression van het Outdoor Experience Center.

Renson is een familiebedrijf dat al meer dan 110 jaar actief is. “Het is allemaal begonnen met de productie van raam- en deurbeslag”, vertelt Communication Officer Roel Berlaen van Renson. “Van een zuiver productiebedrijf is Renson vervolgens geëvalueerd tot een snel groeiend en gerenommeerd kennisbedrijf dat de toekomst voortdurend een stapje voor is en veel energie steekt in onderzoek en ontwikkeling, innovatie en productvernieuwing. Daardoor zijn we uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van ventilatie, zonwering, outdoor living, pakketbrievenbussen, interieuroplossingen en smart
building-toepassingen.” 

De investering die Renson in de nieuwe vestiging in Kruisem heeft gedaan, komt voort uit het verlangen om met outdoor living de volgende stap te zetten. Renson wil wereldwijd blijven groeien en voorop blijven lopen in het ontwikkelen en produceren van outdoor living producten en concepten. 

In Kruisem wordt een nieuwe productiefaciliteit gerealiseerd met een nieuw machinepark, een volautomatisch hoogbouwmagazijn en een zwevend buffermagazijn tussen twee verdiepingen van de afdeling waar de profielen worden bewerkt. Daarnaast komt er een test- en trainingscentrum én het grootste outdoor living belevingscenter van Europa. 

De nieuwe site van Renson in Kruisem in aanbouw.

Veel extra banen

In 2022 worden er in Kruisem 104 extra voltijdbanen gerealiseerd, tegen 2025 komen daar naar verwachting nog eens circa 100 voltijdbanen bij. Die forse uitbreiding van het personeelsbestand vraagt om een behoorlijke opleidingsinspanning: een driedaagse introductie-opleiding voor nieuwe werknemers, technische opleidingen, ICT-opleidingen in robotica en automatisering, taalopleidingen voor anderstaligen en opleidingen in change management. Voor dit pakket krijgt Renson twee miljoen euro steun van de Vlaamse regering. “Om werknemers bij te scholen, nieuwe werknemers op te leiden, zodat ze de nieuwste technieken beheersen en voor taalopleidingen voor anderstaligen geven we twee miljoen euro subsidie”, aldus Hilde Crevits op madeinwest-vlaanderen.be. “Zodat Renson zich volop op de toekomst kan voorbereiden.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details