Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Voor een moderne en veelzijdige buitenruimte presenteert Gibus: Velvet, de nieuwe lijn bioklimatologische pergola’s met inschuifbare afdekking

Voor een moderne en veelzijdige buitenruimte presenteert Gibus: Velvet, de nieuwe lijn bioklimatologische pergola’s met inschuifbare afdekking

Met de twee modellen Velvet en Velvet Plus, breidt de nieuwe lijn van Gibus het topbereik van het bedrijf uit en biedt het de mogelijkheid van een afwisselende besturing van licht en ventilatie onder de pergola.

Een buitenruimte die, met een sterke esthetische waarde en een hoog technologisch gehalte, buitengewone veelzijdigheid combineert; om op ieder moment van het zonlicht te kunnen genieten en zelf de mate van het licht te kiezen waarmee men omringd wil worden. Zo kunnen we in een paar woorden de essentie van de Velvet-lijn samenvatten, een nieuw item binnen Gibus bioklimatologische pergola’s.

Met deze nieuwe “familie”, bestaande uit de twee structuren Velvet en Velvet Plus, breidt de bekende KMO – behorend bij de besten in de high-end outdoor designsector – vandaag het topgamma van zijn aanbod, waartoe ook de modellen Varia-, Twist- en Joy behoren, verder uit.

Het hi-tech product dat in staat is om elk comfort te bieden, zo worden de twee nieuwe bioklimatologische pergola’s gekenmerkt door een aanzienlijk pluspunt: de intrekbare afdekking met twee openingsgraden, waardoor het mogelijk is om zeer verschillende situaties te creëren in termen van lichtinval in buitenomgevingen beschermd door de structuur.  Bij de Velvet modellen kun je in principe kiezen voor een volledig gesloten, georiënteerde of gevouwen afdekking: de lamellen die de laatste genoemde heeft, kunnen in feite op nul graden worden gepositioneerd, dus horizontaal, om volledige schaduw te hebben en maximale bescherming tegen weersinvloeden; het is echter ook mogelijk om ze op 85° te oriënteren,  verticaal dus, om onder de pergola een ideaal microklimaat te scheppen en licht en lucht in de gewenste hoeveelheid laten verspreiden; tot slot kunnen de lamellen, eenmaal gekanteld, ook worden ingevouwen, om te profiteren van al het  licht en te genieten van de oneindige schoonheid van de lucht.

Deze verbazingwekkende veelzijdigheid is een absoluut avant-gardistische technologie, het resultaat van Gibus’ ijverige toewijding om zijn Research &Development-team te oriënteren op de hoogste doelen: het Velvet Motion (patentaangevraagd) systeem, waardoor de rotatie- en verpakkingsbewegingen van de lamellen onafhankelijk van elkaar zijn. Extreem geavanceerd vanuit zowel elektronisch als mechanisch oogpunt, maakt Velvet Motion een dubbele mechanische beweging mogelijk, gegenereerd door twee verschillende soorten motoren: aan de ene kant een lineaire motor die de rotatie activeert, waarbij een trekstang wordt verplaatst waarmee de lamellen zich van 0 tot 85° kunnen oriënteren;  aan de andere kant, een motorreductor die een roterend systeem op de distributieriem aandrijft, die een reeks trolleys sleept die zijn aangesloten op pantografen die in de laterale omtrek van de constructie zijn geïntegreerd en op hun beurt op de lamellen zijn aangesloten, zodat de afdekking vloeiend kan worden verpakt.

Naast Velvet Motion zijn de twee nieuwe modellen ook voorzien van de gepatenteerde Side Seal-technologie die, in gesloten toestand zorgt voor de omtrekisolatie van de lamellen die op een pakking langs de binnenrand rusten en totale isolatie van de externe omgeving mogelijk maakt, en zo de beste mogelijke weerstand tegen weersinvloeden verkrijgt.

Velvet en Velvet Plus worden voorgesteld in vrijstaande versie en in als wandmontage en bieden maximale veelzijdigheid, ook op ontwerpniveau, omdat het mogelijk is om aanpasbare modules in een breed scala aan combinaties samen te stellen.

Gekenmerkt door een solide structuur in gepoedercoat geëxtrudeerd aluminium, combineren de nieuwe pergola’s uitstekende technische prestaties met een essentieel en zeer actueel design, dat slim past in elke architecturale en landschappelijke context, waardoor buitenruimtes een hoge esthetische persoonlijkheid krijgen.

Beiden stijlvol voor buitenruimtes, ernaar strevend te verrassen en te prikkelen, terwijl ze tegelijkertijd meer functionaliteit bieden. Deze twee nieuwe bioklimatologische pergola’s verschillen voornamelijk door één kenmerk: Velvet Plus garandeert de volledige integratie van de zipscreen sluitingen in de structuur om te gebruiken als schermen om het broeikaseffect in de warmere maanden te vermijden en maakt het tegelijkertijd mogelijk om deze te combineren met beglazing voor het gebruik van de pergola in de koelere maanden of in geval van sterke wind. Het model Velvet daarentegen kan ook worden opgewaardeerd door schermen en beglazing, maar deze moeten echter achteraf worden toegepast.

Ontworpen, zoals alle Gibus-oplossingen, om de woonkwaliteit van mensen te verhogen, kan deze nieuwe lijn ook worden verfraaid met een reeks uitzonderlijke gemakken, te beginnen met het LED-verlichtingssysteem met wit of gekleurd licht, om ook ‘s avonds in de pergola te kunnen  vertoeven, tot aan de verwarming, om zelfs in de minder warme periodes van de buitenruimtes te kunnen genieten, of van het audiosysteem, dat rechtstreeks kan worden bediend vanaf de muziekspeler van voorkeur (Spotify, Apple Music …) via een Bluetooth-verbinding.

Gibus streeft er voortdurend naar om in alle opzichten uitstekende oplossingen te bieden  en heeft uiteindelijk Velvet en Velvet Plus zodanig ontworpen, dat ze ook vanuit het oogpunt van installatie en onderhoud zeer innovatief zijn:  dankzij het Quick Blade System-patent worden de bewerkingen van het haken en loskoppelen van de lamellen van het mechanische handlingsysteem uiterst vergemakkelijkt, een functie die de installatietijden verkort en het werk tijdens toekomstig onderhoud aanzienlijk vereenvoudigt.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details