Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Volle kracht en met daadkracht vooruit
Buitendienstmedewerker Josef Walter legt uit hoe een rolluikkast heel eenvoudig van het noodbedieningssysteem MAN Rescue kan worden voorzien.

Volle kracht en met daadkracht vooruit

De plannen van SELVE voor 2023

Het jaar 2023 was opnieuw een bewogen en dynamisch bedrijfsjaar, voor heel veel branches en heel veel bedrijven. SELVE wil de kansen die zich in 2023 voordoen in de aandrijf-, besturings- en rolluiktechnologie doelgericht blijven benutten. Dat was de rode draad in de vergadering van het verkoopteam van het bedrijf die midden januari is gehouden. Tijdens de tweedaagse aftrap van het verkoopjaar 2023 lag de focus op een nog efficiëntere en professionelere samenwerking met gespecialiseerde klanten. Ook innovatieve productideeën, zoals het noodbesturingssysteem MAN Rescue werden besproken.

Beeld van de bijeenkomst van het verkoopteam van SELVE.

Tijdens de vergadering van het verkoopteam – waaronder ook de internationale area en key accountmanagers – stonden veel verschillende onderwerpen op de agenda. Bij de terugblik op het boekjaar 2022 constateerde directeur Andreas Böck dat het resultaat “minder bevredigend was, ondanks een zeer goede totale omzet.” Redenen waren haperingen in de supply chain en de daarmee gepaard gaande hogere materiaal- en transportkosten. Maar direct na die constatering verschoof de focus direct naar de toekomst en de grote uitdagingen die ze met zich meebrengt, onder andere onder invloed van geopolitieke conflicten. 

De directie van SELVE heeft tevens de aandachtspunten voor de verkoop voor dit jaar opgesteld. Samen met mededirecteur Ludger Stracke van het bedrijf werden tijdens de bijeenkomst de beslissende verkoopsuccesfactoren in beeld gebracht. “We willen de samenwerking met onze professionele klanten en ook intern naar een hoger niveau tillen en nog succesvoller maken”, was de kernboodschap van de tweehoofdige SELVE-directie. 

Strategie en praktijk

Als basis voor efficiënt en professioneel werken, heeft SELVE vijf strategische actieterreinen geformuleerd, te weten kwaliteit (producten en productie), klantgerichtheid (probleemoplossing en service), personeel (competent en gemotiveerd), processen (intern en naar de klant) en innovaties (slim en robuust). In verband daarmee heeft het bedrijf allerlei projecten en maatregelen in gang gezet. Met name op het gebied van verkoop is het de bedoeling om in de drie SELVE-productgebieden nog gerichter kansen te benutten en extra grote klanten voor het bedrijf te werven, zoals dat in 2022 al met succes gebeurde. 

Om in de buitendienst efficiënt te blijven werken en nog succesvoller te handelen, komt bijvoorbeeld de geoptimaliseerde planning van klantbezoeken in beeld. Daarbij wordt voorgesteld welke gespecialiseerde klant wanneer wordt bezocht en welke thema’s daarbij aan bod dienen te komen. Deze werkwijze wordt ondersteund door het intensieve gebruik van het SELVE CRM-systeem (Customer Relationship Management). Evaluaties van verkoopgesprekken worden door gestandaardiseerd modules uniformer en eenvoudiger en daardoor nog beter bruikbaar. 

“Andere onderwerpen die tijdens de vergadering van het verkoopteam aan de orde zijn gekomen, zijn de top-productkwaliteit die we bieden, ons uitgebreide portfolio en de ‘unique selling propositions’ van SELVE, die in verkoopgesprekken nog duidelijker aan bod moeten komen”, aldus Andreas Böck. “Verder zullen gespecialiseerde klanten in de toekomst steeds vaker in Lüdenscheid worden uitgenodigd om kennis te nemen van de filosofie van ons familiebedrijf, de eigen productie en nog veel meer. Wij beschikken immers over de perfecte producten om ook in de toekomst succesvol op de markt te opereren”, vult Ludger Stracke aan.

Slimme productideeën

Vooruitblikkend naar de R+T 2024 is tijdens de bijeenkomst ook veel innovatieve technologie aan bod gekomen. De productontwikkelaars van SELVE presenteerden een aantal interessante en slimme ideeën voor innovaties die momenteel in verschillende projecten in Lüdenscheid worden geïmplementeerd en vervolgens op ‘s werelds toonaangevende beurs in Stuttgart zullen worden gepresenteerd. “Onze klanten hebben iets om naar uit te kijken! We zullen in de productgroepen waarbinnen we actief zijn voorop blijven lopen en de industrie als gangmaker blijven vormgeven.” 

Bij een extra workshop die tijdens de bijeenkomst werd gehouden, stond een even eenvoudige als slimme oplossing in het middelpunt, namelijk het noodbedieningssysteem MAN Rescue. Daarmee kan een gemotoriseerd rolluik bij stroomuitval met behulp van een band handmatig worden geopend. Verschillende inbouwsituaties en andere mogelijkheden van de gepatenteerde vluchtwegoplossing werden getoond. Naast ingenieur Georg Hein, die het rolluik heeft ontwikkeld, gaf ook vertegenwoordiger Josef Walter tips over verschillende technische situaties waarin MAN Rescue kan worden toegepast en hoe het noodbedienings­systeem in praktijksituaties kan worden gebruikt. 

Overigens is de montage van het noodbedieningssysteem, dat net als een conventionele aandrijving in de kop van een rolluikkast wordt ingebouwd, opnieuw aanzienlijk vereenvoudigd. Een nieuw leverbare, stervormige lagerprop, die tijdens de bijeenkomst voor het eerst werd gepresenteerd, draagt daartoe bij.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details