Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verbeter de wereld, begin bij jezelf…
David Briggs, CEO van de VELUX Groep ondertekent het in hout gebeitelde contract ‘Levenslang CO2 Neutraal’.

Verbeter de wereld, begin bij jezelf…

De VELUX Groep werkt hard om het binnenklimaat en ook het energieverbruik van woningen en gebouwen te verbeteren. Om het goede voorbeeld te geven, gaat VELUX niet alleen zijn toekomstige CO2-uitstoot drastisch verminderen, maar in samenwerking met het Wereld Natuur Fonds (WWF) ook zijn historische CO2-voetafdruk vastleggen: ‘Levenslang CO2 Neutraal’

Doelstelling van de VELUX Groep is om bij zijn honderdjarig bestaan in 2041 Levenslang CO2 Neutraal te zijn. Daarvoor participeert het bedrijf in projecten van het WWF om bossen te beschermen en te herstellen. Daardoor wordt in totaal 5,6 miljoen ton CO2 vastgelegd, wat overeenkomt met de hoeveelheid CO2 die VELUX sinds zijn oprichting in 1941 wereldwijd heeft uitgestoten. Daarnaast verbindt de VELUX Groep zich aan het drastisch verminderen van de toekomstige CO2-uitstoot van zijn organisatie en van toeleveranciers en afnemers.

Levenslang CO2 Neutraal

Met Levenslang CO2 Neutraal neemt de VELUX Groep de verantwoordelijkheid voor de CO2-uitstoot van het bedrijf in het verleden alsook in de toekomst. Tegelijkertijd worden wereldwijd natuurlijke bossen en de wilde dieren die er leven beschermd voor zowel de huidige als toekomstige generaties. “De planeet wordt geconfronteerd met een ernstige klimaat- en natuurcrisis die buitengewone maatregelen vraagt”, licht Michel Sombroek, algemeen directeur van VELUX Nederland, toe. “Onze bedrijfswaarden nopen ons om hieraan bij te dragen. Daarom hebben we Levenslang CO2 Neutraal ontwikkeld, waarmee we ook andere bedrijven hopen te inspireren om zo een duurzame toekomst te creëren.”

Wereldwijd bossen beschermen en herstellen

De VELUX Groep investeert hiervoor in bos- en biodiversiteitsprojecten van WWF, die de komende 21 jaar speciaal voor VELUX worden ontwikkeld. Dit helpt het verlies van leefgebieden, ontbossing en bodemdegradatie te stoppen. Tegelijkertijd wordt samengewerkt met lokale gemeenschappen aan wie deze projecten ten goede komen. De eerste twee bosbeschermingsprojecten zijn in Oeganda en Myanmar. “De VELUX Groep legt de lat hoog door het initiëren van Levenslang CO2 Neutraal”, aldus directeur Kirsten Schuijt van WWF-NL. “WWF hoopt dat andere bedrijven dit voorbeeld willen volgen en ook ambitieuze stappen zetten om klimaatverandering tegen te gaan.”

De samenwerking met WWF maakt deel uit van de Duurzaamheidsstrategie 2030 van de VELUX Groep. Een ander belangrijk onderdeel hiervan is een emissiereductiedoelstelling. Daarvoor versnelt de VELUX Groep investeringen in energie-efficiëntie, wordt overgeschakeld op hernieuwbare energie, wordt alleen nog 100% hernieuwbare elektriciteit ingekocht en wordt de materiaalinkoop aangepast.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details