Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano®: tweede red dot award voor overkapping van verano®
De Belluno – hier in antraciet – is een vrijstaande overkapping met een glazen dak en geïntegreerde zonwering.

Verano®: tweede red dot award voor overkapping van verano®

Na in 2020 een Red Dot Design Award te hebben gewonnen voor de pergolaoverkapping en verandazonwering V642 – Tumba, is Verano® bijzonder trots omdat het opnieuw een Red Dot Product Design Award heeft gewonnen. Deze keer is de nieuwe, geoctrooieerde, rechte overkapping met glas en geïntegreerde zonwering V875 – Belluno in de prijzen gevallen. “We mogen de grootste designprijs ter wereld ontvangen door het uitzonderlijke design en de innovatieve functionaliteiten van deze rechte overkapping”, aldus hoofd communicatie Evelien Janssen-Verweij van Verano®. 

Verano® heeft de Red Dot Award gewonnen voor het design van de V875 – Belluno.

“De V875 – Belluno geeft de gebruiker het gevoel van buiten met het comfort van binnen”, aldus Janssen-Verweij. “Door de geïntegreerde zonwering te openen of sluiten bepaalt eenieder namelijk zelf de hoeveelheid schaduw en zonlicht dat wordt toegelaten. In zowel open- als gesloten positie geeft deze zonwering een strak aanzicht door de strakke afwerking van het doek in combinatie met de kubistische uitstraling van de overkapping. Bovendien wordt door het glazen dak van de overkapping een ideaal klimaat gerealiseerd om onder de V875 – Belluno van het buitenleven te genieten.” 

“De natuurlijke lichtregeling en ventilatie waarin de Belluno voorziet, zorgt voor een verhoogd thermisch comfort”, vervolgt Janssen-Verweij. “Dat is niet alleen praktisch, maar ook enorm sfeervol. De geïntegreerde ledverlichting wordt in de goot van het glazen dak verwerkt, op deze manier blijft de strakke vormgeving behouden. De rechte overkapping is daarnaast ontworpen met een optimale glashelling en dito waterafvoer.” 

De V875 – Belluno zal verkrijgbaar zijn vanaf het komende najaar en wordt voor het eerst gepresenteerd op Polyclose 2022. “Hoewel we deze rechte overkapping deze zomer dus nog niet zullen zien schitteren, is nu al duidelijk dat de overkapping ook in de overige seizoenen een perfecte toevoeging aan een woning is”, meent Janssen-Verweij. “Door de combinatie van zonwering en een glazen dak kunnen gebruikers altijd, ongeacht zon of regen, van deze overkapping profiteren. Met een royaal pakket accessoires kan de Belluno het zomerseizoen niet alleen verlengen voor de consument, maar ook voor de zonweringspecialist. Denk hierbij aan een koppeling met het lamellendak V870 – Arezzo en integraties van overige Verano® producten, waaronder ritzscreens® en verschillende glassystemen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details