Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano®: ‘Comfort van begin tot eind met ritzscreens® op zonne-energie’
Met screens op zonwering kunnen eindgebruikers besparen op de energierekening.

Verano®: ‘Comfort van begin tot eind met ritzscreens® op zonne-energie’

“Met een breed assortiment, zorgt het aanbod aan ritzscreens® van Verano® ervoor dat er voor iedere situatie en ieder budget een passende en betrouwbare oplossing van topkwaliteit te bieden is”, zegt hoofd communicatie Evelien Janssen-Verweij van Verano®. “Met het oog op een veranderende wereld, met duurzaamheid als hot topic, zijn onze ritzscreens® op zonne-energie binnen de zonweringwereld een van de grootste innovaties van het laatste jaar.” 

Efficiënte montage voor monteur en consument

De zon is een onuitputtelijke bron van energie en wordt om die reden de laatste jaren steeds intensiever benut voor het opwekken van elektriciteit, zo ook voor de aansturing van zonwering. “Ritsscreens op zonne-energie – solar ritsscreens – zijn uitgerust met een batterij en een zonnepaneel, waardoor er geen verbinding meer nodig is met het stroomnetwerk”, aldus Evelien Janssen-Verweij. “Daardoor is hak- en breekwerk bij de montage niet langer nodig. Daarnaast is de technische kennis die normaal nodig is om de motorbekabeling op het elektriciteitsnetwerk aan te sluiten niet langer noodzakelijk. Dat maakt de montage niet alleen efficiënter en gemakkelijker voor zonweringmonteurs, maar het is ook prettiger voor de eindgebruiker.” 

Besparen op de energierekening

Zowel tijdens het bouwen van huizen en gebouwen als het vernieuwen van bestaande bebouwing is er de laatste jaren toenemende aandacht voor het energieverbruik, constateert Evelien Janssen-Verweij. Zo wordt bij steeds meer woningen het netto-energieverbruik gereduceerd tot – bijna – nul. “Dynamische zonwering zoals ritsscreens kan een belangrijke rol spelen bij het terugdringen van het jaarlijkse energieverbruik. Uit onderzoek van TNO is gebleken dat de ritzscreens® van Verano® bijdragen aan energiebesparing. Wanneer ritzscreens® worden toegepast in woningen betekent dit een besparing tot 14% op het energieverbruik voor ruimteverwarming. In de zomer wordt daarnaast tussen de 61% en 72% bespaard op het energiegebruik voor koelen, in vergelijking met woningen zonder zonwerende maatregelen. Wanneer zonwering bovendien door motoren op zonne-energie wordt aangestuurd, wordt de energiebesparing alleen maar groter!” 

Comfort met ritzscreens®

Met de aansturing op zonne-energie wordt er een extra voordeel toegevoegd aan de vele plussen van reguliere ritsscreens, weet Evelien Janssen-Verweij. “Zoals bekend is het zonwerende doek bij ritsscreens aan de zijkanten gefixeerd in de geleiders, waardoor er geen kier tussen geleiders en doek ontstaat. Dat zorgt ervoor dat licht en warmte in een woning of gebouw optimaal gereguleerd kunnen worden, dat het hanggedrag van het doek verbetert en dat er optimaal kan worden geventileerd, zonder dat insecten kunnen binnendringen. Onze ritzscreens® combineren een hoge windbestendigheid – getest door TÜV Nederland – met een stijlvol design. Daarnaast wordt het zicht naar buiten behouden, inkijk belemmerd en worden vervelende lichtschitteringen voorkomen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details