Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Verano®: ‘Buitenlevenproducten zijn integrale onderdelen van een levensstijl’
De kubistische V875 – Belluno met geïntegreerde zonwering.

Verano®: ‘Buitenlevenproducten zijn integrale onderdelen van een levensstijl’

“Wetenschappelijke studies tonen het aan en als vooraanstaande aanbieder in de zonweringindustrie roepen wij het al jaren: buiten zijn is gezond! De buitenlucht geeft ons nieuwe energie en zorgt voor meer concentratievermogen en minder stress. Kortom: we moeten én we zullen in de toekomst steeds meer buiten leven. Essentieel daarvoor is wel de keuze voor de juiste buitenlevenproducten!” 

Aan het woord Evelien Janssen-Verweij, hoofd communicatie bij Verano® in Best. “In Nederland worden producten voor het buitenleven niet alleen beschouwd als accessoires, maar steeds vaker als integrale onderdelen van een levensstijl”, vervolgt zij. “Buiten en binnen raken steeds meer met elkaar verbonden en het belang van buitenlevenproducten wordt – wereldwijd – steeds meer erkend.” 

De pergolazonwering V642 – Tumba heeft een Red Dot Award gewonnen.

Red Dot Award

Verano® biedt sinds jaar en dag een ruime collectie buitenlevenproducten aan en na het winnen van diverse awards, waaronder Red Dot Design Awards, is de populariteit van deze productgroep alleen maar verder toegenomen, constateert zij. “De pergolazonwering V642 – Tumba en de kubistisch vormgegeven overkapping V875 – Belluno hebben deze prestigieuze prijs in respectievelijk 2020 en 2022 gewonnen en zijn sindsdien niet meer weg te denken uit de showrooms van de Verano®-partners.” 

“De geoctrooieerde V875 – Belluno heeft de prijs gewonnen vanwege het uitzonderlijke design en de innovatieve functionaliteiten, maar wordt met name geroemd door de combinatie van een kubistische overkapping met glas én geïntegreerde zonwering. De natuurlijke lichtregeling en ventilatie waarin de Belluno voorziet, zorgt voor een verhoogd thermisch comfort. Dit is niet alleen praktisch, maar ook enorm sfeervol. De rechte overkapping is daarnaast ontworpen met een ingenieuze glashelling en een optimale waterafvoer. De perfecte toevoeging aan ieders woning dus!” 

Omdat het buitenleven alleen maar belangrijker wordt, blijven terrasoplossingen een belangrijke productgroep voor Verano®. Terrasoverkappingen zijn immers dé ideale oplossing om het hele jaar door plezier van tuin en terras te beleven. Naast de V642 – Tumba en de V875 – Belluno, heeft Verano® ook de V908 – Ledro en de V870 – Arezzo in het assortiment. 

Terrasoverkapping V908 – Ledro:
populair met glas of polycarbonaat

“Onze terrasoverkapping V908 – Ledro is direct enthousiast opgenomen door partners en het is dan ook niet voor niets één van de meest populaire terrasoverkappingen uit de Verano®-collectie”, constateert Evelien Janssen-Verweij. “De omvang van de aluminium profielen is in proportie en een maximale uitval van 4500 millimeter zorgt ervoor dat deze terrasoverkapping in veel tuinen goed tot zijn recht komt. De extra leefruimte die terrasoverkappingen als de Ledro creëren zorgen bovendien voor een stijging van de waarde van een woning. Additioneel kunnen buitenlevenproducten uit de Verano® collectie worden uitgebreid met een gamma aan glaswanden, Verano® ritzscreens® en windschermen.” 

De V870 – Arezzo van binnen en van buiten (l). Arezzo met verschillende afsluitingen (r).

Lamellenoverkapping V870 – Arezzo:
speel in op alle weersomstandigheden

“Een van de pareltjes waarmee we ons profileren in onze collectie terrasoverkappingen is de lamellenoverkapping V870 – Arezzo”, stelt Evelien Janssen-Verweij. “Deze overkapping biedt een unieke combinatie van functionaliteit, duurzaamheid en stijl!” 

Het dak van de Arezzo bestaat uit roteerbare lamellen die met behulp van een fluisterstille motor eenvoudig geopend en gesloten kunnen worden. Op zonnige dagen kunnen de lamellen worden geopend om te genieten van de warmte en het licht, op hete dagen kunnen ze worden gesloten om een schaduwrijke en koele plek te creëren. Deze combinatie van functies stelt eindgebruikers in staat om eenvoudig de hoeveelheid zonlicht en schaduw naar wens aan te passen.

Halfvrijstaande Arezzo in antraciet met screens van buiten en van binnen.

“Dankzij de robuuste aluminium constructie en de gedetailleerde afwerking biedt de Arezzo niet alleen functionele voordelen, maar ook een strak design”, vult Evelien Janssen-Verweij aan. “Het past perfect in elke tuin of op elk terras.” 

De V870 – Arezzo lamellenoverkapping kan op verschillende manieren worden uitgebreid en aan de wensen van de eindgebruikers worden aangepast. Verano® biedt daar verschillende opties voor aan, waaronder (glazen) schuifwanden en ritzscreens®, om een volledig geïntegreerde en veelzijdige buitenleefruimte te kunnen creëren. Met de glazen schuifwanden zijn gebruikers beschermd tegen wind en regen, maar blijft het contact met de omgeving behouden. Ritzscreens® zorgen voor extra privacy en bescherming tegen wind en insecten. Met deze uitbreidingen kunnen eindgebruikers hun buitenleefruimte personaliseren om ze exact aan te passen aan hun wensen. Anderzijds biedt Verano® zijn dealers met deze opties de mogelijkheid om extra omzet te genereren door cross selling. 

Halfvrijstaande Arezzo in antraciet met screens van buiten en van binnen.

Verano® benadrukt dat de V870 – Arezzo opvalt door zijn gedetailleerde afwerking en strakke design. “Het robuuste aluminium frame biedt niet alleen duurzaamheid, maar zorgt er ook voor dat de overkapping bestand is tegen uiteenlopende weersomstandigheden, waardoor ze jarenlang meegaat zonder aan kwaliteit in te boeten”, aldus Janssen-Verweij. “De combinatie van functionaliteit en elegantie maakt de Arezzo de ideale keuze voor klanten die een luxueuze uitbreiding van hun leefruimte op het terras of in de tuin willen.” 

“Met de lamellenoverkapping V870 – Arezzo kan de dealer zijn klanten een exclusieve en hoogwaardige buitenlevenoplossing aanbieden. Het fluisterstille openen en sluiten van de lamellen, gecombineerd met het elegante design en de robuuste constructie, maken deze overkapping een gewilde keuze voor eindgebruikers die willen genieten van een luxueus buitenleven. De uitbreidingsmogelijkheden met glazen schuifwanden en ritzscreens® bieden nog meer comfort en veelzijdigheid. Kortom, met dit product biedt de zonweringspecialist een passende oplossing voor welhaast elke situatie.” 

Lüderitz windschermen zijn zeer geschikt voor de horeca.

Terrasoplossingen voor de horeca

Verano® biedt behalve oplossingen voor particulieren ook een aantal buitenlevenproducten aan die zich bij uitstek lenen voor de horecabranche. Daarbij kan worden gedacht aan de dynamische horecaoverkapping V950 – Lugano en het V745 – Lüderitz windscherm met elektrisch verschuifbare delen. Een horecaterras kan door de toepassing van deze producten eerder en langer worden gebruikt, waardoor het concurrentievoordeel voor de horecaondernemer tijdens het terrasseizoen aanzienlijk kan toenemen. 

‘Het belang van een professionele partner’

“Voor de professional in de zonweringindustrie is het belangrijk om te weten dat hij en/of zij samenwerkt met een betrouwbare en hoogwaardige leverancier”, besluit Evelien Janssen Verweij. “Verano® biedt niet alleen een breed scala aan innovatieve producten, maar ook uitgebreide ondersteuning aan zijn partners. De technische expertise van Verano® zorgt ervoor dat de zonweringspecialist altijd kan vertrouwen op een hoogwaardig product met een uitstekende service. Daarnaast profiteren Verano®-partners van de naamsbekendheid en reputatie van een toonaangevend merk, wat hun marktpositie alleen maar verder versterkt.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details