Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Vera Venray: ‘Rolluiken zonder risico’s zijn beter voor de dealer en voor de eindgebruiker’

Vera Venray: ‘Rolluiken zonder risico’s zijn beter voor de dealer en voor de eindgebruiker’

Wie de weg kent in rolluikenland weet dat in het aanbod de vlag niet altijd de lading dekt, merkt Michèl Willemse, directeur en eigenaar van Vera in Venray op. “Dealers die kiezen voor rolluiken die zijn samengesteld uit onderdelen van diverse merken, om ze vervolgens te verkopen onder de naam van één van de bekende merken, lopen een groot risico.”

“Je loopt daarmee het risico dat het rolluik dat je hebt verkocht niet aan de verwachtingen voldoet”, vervolgt Willemse. “In het minst slechte geval kun je dan keer op keer terug naar de eindgebruiker om diens klachten op te lossen. In het ergste geval moet je de hele order terugnemen, omdat de eindgebruiker erachter is gekomen dat er geen 100% merkrolluik is gemonteerd! Naast een aanzienlijke kostenpost resulteert dit ook in imagoschade die niet meer in euro’s is uit te drukken.”

‘Size does matter’

Bij Vera is de heroal RS38 lamel sinds jaar en dag de standaard. “Deze aluminium lamel, voorheen bekend als Mini-E lamel, heeft een wanddikte die 20% meer bedraagt dan de wanddikte van bijna alle gangbare andere merken in de Nederlandse markt”, aldus Willemse. “De RS38 lamel is daarmee één van de betrouwbaarste mini-lamellen, ook voor grotere breedtes.” Willemse trekt de lijn door naar de heroal RS55 SL lamel. “Dat is de spreekwoordelijke grote broer van de RS38 lamel. SL staat voor Safe Light. We voeren hem al drie jaar, als standaard naast de RS38, wederom vanwege zijn solide wanddikte. Heroal bezuinigt namelijk niet op aluminium. Waar de normale RS55 lamel al een wanddikte van 0,36 mm heeft, topt de SL-versie dat met maar liefst 0,43 mm. We kunnen de RS55 SL daarom inzetten als rolluik- en als roldeurlamel. Size does matter, heet het hier.”

Zien en voelen is geloven. Goede verkooptools voor de dealers maken de verkoop gemakkelijker.

 

Zeker 90% van de markt af te dekken met twee lameltypes

Met alleen al deze twee typen heroal lamellen kan Willemse met Vera zeker 90% van de behoefte van de klanten afdekken. “Dat maakt het werken overzichtelijk. Tevens genieten onze klanten van ons inkoopvoordeel omdat wij tot de grootste Nederlandse afnemers van heroal behoren. Dat vertalen we naar de klant in een overzichtelijk aanbod tegen scherpe prijzen. Voor wie specifieke wensen heeft die niet kunnen worden ingevuld met de RS38 of RS55 SL wijken we simpel en snel uit naar één van de andere mooie oplossingen uit de stal van heroal. Of de vraag nu betrekking heeft op een zo klein mogelijke oproldiameter of een zo zwaar mogelijke beveiligingsgraad: we vullen dat in. En dat uiteraard tegen normale prijzen!”

Een origineel product herken je meteen

Vera assembleert en verkoopt dus 100% heroal rolluiken. Hoe weet een dealer dat hij een product heeft gekregen dat inderdaad tot in de kleine details van heroal afkomstig is? Willemse: “Allereerst heeft hij ons woord. Wie Vera kent, weet dat dat het allerbelangrijkste argument is. Daarnaast is het zo dat heroal ons het inpakkarton levert met hun logo erop, dat is het visuele bewijs dat wij als partner van heroal optreden. Belangrijk voor de dealer, maar nog belangrijker voor de consument, die ziet dat het gekozen merk op de doos vermeld staat.”

Vera hecht dermate veel belang aan de kwaliteit van zijn rolluiken, dat niet alleen de keuze voor heroal bepalend is. Van inkoper, zager tot en met assembleur, iedere medewerker in de Venrayse fabriek is zich bewust van het product dat aan de klant geleverd moet worden. “De service en aandacht waarmee alles omringd wordt, is dan ook heroal-waardig”, aldus Willemse. “Het is de optelsom aan factoren die maakt dat je een legendarisch goed product in de markt kunt zetten. Zelfs het transport hebben we in eigen beheer, om onze mooie producten in smetteloze staat bij onze klanten te krijgen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details