Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VERA VENRAY INTRODUCEERT SOLAR ROLLUIKEN EN SCREENS
Een woning met solar screens van Vera.

VERA VENRAY INTRODUCEERT SOLAR ROLLUIKEN EN SCREENS

“Ik heb de titel al”, lacht Michèl Willemse. “Met de zon, tegen zon! Dat is namelijk hoe wij onze nieuwe solar rolluiken en screens karakteriseren.” Het is eigenlijk best opmerkelijk dat een relatief kleine speler als Vera Venray zo kordaat aan de weg timmert. Begin dit jaar werd op Polyclose een eigen terrasoverkapping gelanceerd en nu – een half jaartje later – reageert het bedrijf met twee eigen producten op de toenemende belangstelling voor duurzame solar aandrijving. 

Screenkast in antraciet met zonnepaneel.

Vera Venray heeft in samenwerking met BREL op basis van bestaande producten het solar rolluik en de solar screen ontwikkeld. Voor het rolluik is dat bestaande heroal rolluik. Aan deze producten zijn een accumotor en een solar paneel toegevoegd. Omdat de accu in de motor is geïntegreerd, is er geen extra plaats in de kast voor een accu of batterij nodig. Dat scheelt bovendien montagetijd omdat er geen aparte accu hoeft te worden gemonteerd. 

Een solar rolluik of screen is veilig, omdat het autonoom, los van het stroomnet functioneert. Dus als onverhoopt een keer de stroom uitvalt, kan een solar rolluik of screen gewoon worden bediend. Daglicht is voldoende om de accu op te laden, ook in najaar en winter. Eventueel kan de accu ook met een DC-lader worden opgeladen, die Vera kan meeleveren. 

“De accu’s in een solar zonweringproduct worden niet extreem zwaar belast en gaan dus lang mee”, is Willemse overtuigd. “We geven daarom vijf jaar garantie op de accumotor. En mocht er tegen alle verwachtingen in toch ooit iets mee zijn, dan is een motorvervanging dankzij een slim wissel-systeem heel eenvoudig.” 

Solar producten hebben volgens Willemse veel voordelen, zowel voor de eindgebruiker als voor de zonweringspecialist. Er hoeft niet te worden geboord en geen kabels getrokken en er is dus minder risico op schade. Voor de zonwering-specialist is de installatie gemakkelijker en ze kost minder tijd. 

Alle maten van de solar rolluiken en screens zijn hetzelfde als bij het standaard programma’s, behalve dat de minimale breedte van rolluik of screen 95 cm is vanwege de iets grotere lengte van de accumotor. De motor is een 20 Nm BREL motor. “Die is sterk genoeg, zodat er geen maximum is aan de omvang van rolluik of screen”, aldus Willemse. 

De motor is bidirectioneel en beschikt over elektronische eindafstelling en een geïntegreerde ontvanger. Bediening kan met een wandschakelaar, afstandsbediening of met een app op smartphone of tablet. De besturing communiceert daarnaast ook met Google Home, Alexa en met Siri van Apple, zodat zelfs spraakbesturing mogelijk is. Vera Venray heeft de solar producten aan zijn eigen gebouw getest. “Mijn eigen kantoor heeft een solar screen”, zegt Michèl Willemse. “Het werkt perfect!” De introductie van de solar rolluiken en screens is in samenwerking met drie geselecteerde dealers gedurende een aantal maanden nauwgezet voorbereid. Die voorbereidingen zijn nu afgerond en alle solar producten zijn nu voor alle dealers beschikbaar. 

Nieuwe geleider, onderlat en achterkap voor screens

Voor zijn screens introduceert Vera Venray binnenkort een nieuwe geleider die achter het stucwerk kan worden aangebracht. Vera Venray gebruikt alleen blinde geleiders die niet worden geschroefd, maar van voren geklikt. In de combinatie met stucwerk is dat lastig, vandaar dat er een oplossing is toegevoegd. De nieuwe geleiders zijn nog steeds schroefloos, maar worden ingeklikt vanaf de zijkant. 

Nieuw is ook een extra verzwaarde onderlat voor meer stabiliteit voor extra brede of extra hoge screens. Voor gevallen waarin de screen om praktische redenen achterstevoren wordt gebruikt, kan Vera Venray een nieuwe gladde achterkap aanbieden. De oude had aan de achterkant een naad ter plaatse het inhaaksysteem. Bij de nieuwe achterklep is die naad niet meer aanwezig en is de kast bij een omgekeerd toegepaste screen toch mooi vlak. 

Draadloze 15-kanaals wandzender DD-2773.

Uniforme look

Een groot voordeel van het solar programma van Vera Venray is volgens Michèl Willemse dat alles op basis van het bestaande rolluik- en screenprogramma wordt gerealiseerd. “Alles ziet er strak uit, met dezelfde uitstraling als het standaard programma, zoals geleiders kasten, onderlatten enzovoorts. Dat betekent een uniforme uitstraling van woonhuis of gebouw. Het enige verschil met het reguliere programma is dat voor de solar screens en rolluiken in verband met het formaat van het zonnepaneel alleen rechte kasten worden gebruikt. 

“Dat solar rolluiken en screens volledig aansluiten bij het standaard programma is voor de dealer natuurlijk ook een voordeel”, besluit Michèl Willemse. “Hij hoeft verder niets aan te passen en nergens rekening mee te houden. Het enige verschil is dat er een solar paneeltje op de kast zit, dat naar klantwens rechts of links kan worden geplaatst. Met de zon, tegen de zon!”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details