Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VELUX INTEGRA® wint Z&R Product Of The Year Award 2020

VELUX INTEGRA® wint Z&R Product Of The Year Award 2020

DESIGN HEEFT ALLEEN WAARDE IN COMBINATIE MET FUNCTIONALITEIT

Net als in de voorgaande jaren zijn er ook in 2020 veel verschillende producten voor de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award ingezonden. Het aantal inzendingen was met dertien niet zo hoog, maar dat maakt de taak van de jury er meestal niet minder ingewikkeld op. Desondanks lukt het altijd weer om een winnaar aan te wijzen. Deze keer is dat de INTEGRA® van VELUX!

Vaker dan gemiddeld verwacht mocht worden, hadden de juryleden bij de beoordeling van de inzendingen voor de Z&R Product of the Year Award 2020 het hoogste (of gedeeld hoogste) punt gegeven voor design: in totaal 37 keer. Dat leidde tot de conclusie dat design in 2020 de grote gemene deler was. Maar design heeft alleen waarde in combinatie met functionaliteit.

De Q Bull van Vera Venray. (Foto: Thijs Pubben.)

 

De winnende, elektrisch bedienbare VELUX

INTEGRA® verduisterende buitenzonweringen reduceren de zonnewarmte op het dakraam met ruim 80% en zorgen zo voor duurzame koeling van de woning. Dat is belangrijk – en wordt steeds belangrijker – om oververhitting binnenshuis te voorkomen. De INTEGRA® combineert de warmtewering bovendien met effectieve verduistering.

Het systeem betrekt zijn energie van een zonnecel en biedt verschillende bedieningsmogelijkheden, tot en met integratie in VELUX ACTIVE with NETATMO voor automatische bediening, ventilatie en koeling. VELUX hecht een groot belang aan ventilatie. Door dakramen en buitenzonweringen automatisch te openen of te sluiten, rekening houdend met temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie, kan een gezond binnenklimaat worden gerealiseerd.

VELUX heeft natuurlijk al vaak genoeg bewezen dat het producten kan maken die weldoordacht en kwalitatief hoogwaardig zijn én er mooi uitzien. De INTEGRA® is daarop geen uitzondering. De combinatie van functionaliteit en design heeft in de totaalscore bij twee juryleden het hoogste, bij een jurylid hoog en bij een jurylid gemiddeld gescoord, voldoende voor de eerste plek en de titel Z&R Product of the Year 2020.

Achtervolgers

Op korte afstand van de VELUX INTEGRA® zijn de pergolazonwering Verano V642 – Tumba en de gloednieuwe terrasoverkapping Q Bull van Vera Venray als tweede en derde geëindigd. Het verschil tussen deze twee producten was met één punt het kleinst mogelijke. Zoals gezegd was design de grote gemene deler van de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award 2020 en daarvan is de Tumba een waardige exponent. Dat heeft overigens niet alleen de jury van de Z&R Product of the Year Award vastgesteld, want de overkapping heeft ook nog eens een prestigieuze Red Dot Design Award in de wacht gesleept. Wat de jury vooral wist te waarderen is dat staanders en geleiders van de Tumba dezelfde vorm en dimensies hebben, wat bijdraagt aan het design. Het leverde de V642 – Tumba de tweede plaats op in de verkiezing van de Z&R Product of the Year Award 2020.

Op slechts één puntje achter de V642 – Tumba is de terrasoverkapping Q Bull van Vera Venray als derde geëindigd. Overigens op zijn beurt weer één puntje voor de Pergolino P3600 pergolazonwering van STOBAG. De dakraamzonwering van VELUX werd dus in de nek gehijgd door een achtervolgend groepje terras- en pergolaoverkappingen.

De Q Bull mag best wel een opmerkelijke verschijning in zonweringland worden genoemd. Niet alleen vanwege zijn kubistische vormgeving die wordt gedomineerd door horizontale en verticale lijnen, maar ook door het feit dat een relatief kleine speler als Vera Venray in eigen beheer een dergelijk product ontwerpt, produceert en op de markt brengt. Dat mag gerust een opvallende prestatie worden genoemd. Dat vond ook de jury, wat de Q Bull uiteindelijk een verdienstelijke derde plaats heeft opgeleverd.

De V642 – Tumba pergolazonwering van Verano. (Foto: Verano.)

 

Vooruitkijken naar 2021 begint

Het jaar 2021 wordt weer een jaar met een R+T – als corona geen roet in het eten gooit – en meestal is dat een inspiratie voor productontwikkeling. Op dit moment groeien de bomen de hemel in en komt de zonweringbranche om in het werk, maar dat neemt niet weg dat innovatie belangrijk is voor de branche om zich te blijven ontwikkelen. Concurrerende branches zitten ook niet stil.

De verkiezing voor de Z&R Product of the Year Award 2020 is hiermee afgerond, maar er volgt natuurlijk nog wel een officiële prijsuitreiking. Daarna begint het vooruitblikken naar de Z&R Product of the Year Award 2021. Het redactieteam van Z&R en de jury van de Z&R Product of the Year Award verheugen zich er al op. Maar eerst maar eens de Z&R Product of the Year Award 2020 uitreiken aan winnaar VELUX.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details