Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VELUX: ‘Automatische natuurlijke ventilatie en rolluiken voor dakramen houden de zolder comfortabel

VELUX: ‘Automatische natuurlijke ventilatie en rolluiken voor dakramen houden de zolder comfortabel

“Om de temperatuur in huis aangenaam te houden, is het belangrijk om tijdens warme dagen ramen en deuren gesloten te houden en de zon tegen te houden voordat ze het glas van het raam bereikt”, constateert Jolanda de Gooijer, Product Groep Manager bij VELUX Nederland. “Het effectiefste is het dan om externe zonwering toe te passen en de woning ’s avonds lekker door te luchten.”

Energiezuinige en milieuvriendelijke oplossing

Door een buitenzonwering of rolluik overdag gesloten te houden, blijft de directe zonnewarmte buiten. “Wanneer het ‘s avonds buiten afkoelt, doe je de zonwering weer naar boven en laat je het huis doorluchten”, adviseert Jolanda de Gooijer. “Door ’s avonds ramen op de begane grond en dakramen op zolder tegen elkaar open te zetten, kan koele lucht binnenkomen en trekt de opstijgende warme lucht op een natuurlijke manier door het dakraam weer naar buiten. Een dakraam is dus erg effectief om gedurende de nacht de warmte uit de woning te verdrijven.”

Met het VELUX ACTIVE systeem houden bewoners zelf controle over hun VELUX dakramen en rolluiken.

 

“Door overdag de rolluiken van een dakraam te sluiten, wordt tot wel 87% van de zonnewarmte geweerd”, gaat Jolanda de Gooijer verder. “Zo voorkomen rolluiken overdag oververhitting en koelt de woning middels zomernachtkoeling af naar een acceptabel temperatuurniveau.”

Automatische natuurlijke koeling

Met het VELUX ACTIVE systeem kan het klimaat binnenshuis automatisch worden geregeld. Het kan worden gekoppeld aan een elektrisch VELUX dakraam of rolluik om ze automatisch te openen of te sluiten wanneer de sensoren dat aangeven. “VELUX ACTIVE with NETATMO kan geheel zelfstandig denken én handelen”, aldus Jolanda de Gooijer. “Slimme klimaatsensoren monitoren temperatuur, luchtvochtigheid en CO2-concentratie in huis en instrueren het systeem aan de hand van lokale weersverwachtingen om de dakramen en rolluiken te openen of te sluiten. Maar de bewoners kunnen via smartphone of tablet ook nog altijd zelf opdrachten blijven geven. De meerprijs van het VELUX ACTIVE systeem is nagenoeg gelijk aan de prijs van een mobiele airco, met als voordeel dat het ACTIVE systeem het hele jaar door voor extra gemak en comfort zorgt en geen of nauwelijks elektriciteit verbruikt.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details