Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VELUX ACTIVE with NETATMO wint Archiproducts Design Award

VELUX ACTIVE with NETATMO wint Archiproducts Design Award

De VELUX Groep heeft met de VELUX ACTIVE with NETATMO een Archiproducts Design Award gewonnen. Een jury van internationale architecten koos het innovatieve product voor zijn uitstekende service en softwareontwerp in de categorie “Systems, Components and materials”.

VELUX ACTIVE is een smart home systeem dat het binnenklimaat automatisch regelt door elektrische (dak)ramen, lichtkoepels, raamdecoratie en zonwering te bedienen op basis van persoonlijke voorkeur of weersomstandigheden.

VELUX ACTIVE with NETATMO maakt gebruik van verschillende algoritmen. Klimaatsensoren meten de CO2-concentratie, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Het algoritme verbetert het binnenklimaat door deze data te koppelen aan externe gegevens op basis van online weersvoorspellingen en berekent of een open raam het binnenklimaat verbetert of niet, en zo ja hoeveel ventilatie nodig is en voor hoe lang.

Ook de weersverwachting wordt door het systeem in acht genomen. Het proactieve algoritme voor hittebescherming werkt door de zonwering en/of de ramen te sluiten vóórdat een ruimte oververhit raakt. Input van een onlineweerservice helpt het algoritme om te bepalen hoe groot de kans is dat een ruimte te zeer opwarmt en wanneer buitenzonweringen en raamdecoratie naar beneden moeten gaan om oververhitting te voorkomen. VELUX ACTIVE is het eerste smart home systeem voor dakramen dat te koppelen is aan Apple HomeKit, het smarthome-platform van Apple. Het zorgt ervoor dat automatisch en dus zonder hierover na te denken altijd een gezond en comfortabel binnenklimaat ontstaat.

NETATMO

Meedenken met architecten
“Deze prijs is een erkenning voor ons streven om met al onze producten en oplossingen aan te sluiten op de wensen van architecten en bouwontwerpers,” zegt Dennis Herremans, productmanager bij VELUX Nederland. “VELUX ACTIVE is ontworpen met een mensgerichte focus waardoor het meer is dan een product – het is een hulpmiddel voor gezondere leefruimtes met een eenvoudige en intuïtieve bediening.”

Over Archiproducts Design Awards
De Archiproducts Design Awards behoren tot de belangrijkste architectuurdesigncompetities ter wereld. Uit meer dan 600 producten van 400 merken uit 15 landen werd VELUX ACTIVE gekozen als winnaar. De jurycommissie bestond uit 40 internationale architectenkantoren.

Lees meer op: https://www.archiproducts.com/fb/products/velux/building-automation-system-velux-active_346823

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details