Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VELUX ACTIVE with NETATMO nu te bedienen met Google Home

VELUX ACTIVE with NETATMO nu te bedienen met Google Home

De slimme manier om een gezond binnenklimaat te realiseren

Het smarthome-systeem VELUX ACTIVE with NETATMO is vanaf nu aan te sturen via Google Assistant. Hierdoor is VELUX ACTIVE zichtbaar in de Google Home-app en kan het eenvoudig via spraakopdrachten aan Google Home worden bediend.

Omdat we wel 90% van onze tijd binnenshuis doorbrengen, is een gezond binnenklimaat belangrijker dan ooit. Gelukkig maken nieuwe technologische innovaties en Internet of Things dit steeds eenvoudiger. VELUX ACTIVE brengt een smartphone-app, binnenklimaatsensoren en een internet gateway samen met geavanceerde algoritmen om ramen en zonwering slim te bedienen. Dankzij de nieuwe connectie met Google Assistant zijn de temperatuur, luchtvochtigheid, CO2-niveaus en frisse lucht in huis eenvoudig te beheersen via een eenvoudige spraakopdracht aan Google Home of via de Google Home-app op je smartphone.

“VELUX probeert voortdurend het leven en de woningen van onze gebruikers te verbeteren. Deze nieuwe connectie tussen VELUX ACTIVE en Google Assistant biedt gebruikers nog meer gemak en functionaliteiten en verbetert hun binnenklimaat en woonervaring nog verder middels eenvoudige bediening,” zegt Vince Kers, productmanager bij VELUX Nederland.

Creëer moeiteloos een gezond binnenklimaat

VELUX ACTIVE with NETATMO maakt gebruik van verschillende algoritmen. Klimaatsensoren meten de concentratie CO2, luchtvochtigheid en temperatuur in huis. Het algoritme verbetert het binnenklimaat door deze data te koppelen aan externe gegevens op basis van lokale weersvoorspellingen en activeert een gateway om dakramen, lichtkoepels, raamdecoratie, buitenzonweringen of rolluiken indien nodig te openen of te sluiten. Kamers en producten kunnen met een eigen benaming in het systeem worden opgenomen. Met een eenvoudige ‘Hé Google, open mijn raam’ verminder je moeiteloos de luchtvochtigheid. Of dat nu is in de keuken tijdens het koken of in de badkamer na het douchen.

Gepersonaliseerde instellingen

Naast het gebruik van automatische instellingen kan VELUX ACTIVE ook worden aangepast aan persoonlijke dagelijkse routines. De geavanceerde algoritmen die worden gebruikt kunnen worden ingesteld op vooraf gedefinieerde tijdstippen. Dit betekent dat het systeem op specifieke tijden zijn werk kan doen, bijvoorbeeld wanneer extra frisse lucht nodig is tijdens het slapen ’s nachts of als iemand thuiswerkt.

Ontspan en vertrouw op de weersverwachting

VELUX ACTIVE berekent of een open raam het binnenklimaat verbetert of niet, en zo ja hoeveel ventilatie nodig is en voor hoe lang. De regensensor in de VELUX INTEGRA® dakramen of lichtkoepels bepaalt echter óf het raam geopend kan worden. Het algoritme zal altijd worden overruled bij onvoorziene weersomstandigheden, zoals een onverwachte regenbui. Als zon en hoge temperaturen worden voorspeld, sluit het systeem tijdig automatisch buitenzonweringen of rolluiken om oververhitting te voorkomen.

Eenvoudige installatie en bediening

VELUX ACTIVE is zo ontworpen dat huiseigenaren het systeem eenvoudig zelf kunnen installeren. Mensen met de VELUX ACTIVE starterkit, een elektrisch VELUX INTEGRA® product op netstroom of op zonne-energie en een Google Home, kunnen onmiddellijk genieten van alle functionaliteit van VELUX ACTIVE.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details