Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Veilig netwerken en innovaties ontdekken op Polyclose 2022

Veilig netwerken en innovaties ontdekken op Polyclose 2022

20e editie Polyclose op 19, 20 en 21 januari 2022 in Flanders Expo Gent
Europese vakbeurs voor raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek

Editie 2022 van Polyclose wordt in alle opzichten een bijzondere editie. Al voor de 20e keer kunnen professionals in raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek elkaar – in alle veiligheid – ontmoeten, innovaties ontdekken en vruchtbare zakenrelaties ontwikkelen. En dat allemaal op één plek: op 19, 20 en 21 januari 2022 in Flanders Expo Gent. De toegang is gratis mits online voorregistratie en exclusief voor professionele bezoekers. Daarbij gaat er dit jaar natuurlijk veel aandacht naar de coronamaatregelen.

Coronaveilige beurs

Vanzelfsprekend doet de beursorganisatie er alles aan om een bezoek op een veilige manier te laten verlopen. Alle richtlijnen van de Belgische overheid worden in acht genomen en de organisatie ziet toe op een strikte naleving ervan opdat een veilige beurs voor alle bezoekers en exposanten gegarandeerd is. Zoals de maatregelen voorschrijven, wordt het Corona Safe Ticket (CST of Covid-Certificaat) én identiteitsbewijs van alle bezoekes en exposanten bij de ingang gecontroleerd, is het dragen van een mondmasker verplicht en dient de 1,5 m afstand gerespecteerd te worden. De beurshallen worden voldoende geventileerd, in combinatie met permanente monitoring van de CO2-waarden, en contactpunten worden regelmatig gedesinfecteerd. Elke ochtend is er een sneltestruimte voor wie nog niet volledig of niet gevaccineerd is. Met al deze ingrepen kan de beurs veilig doorgaan, conform de wettelijke regelgeving. Voor de laatste nieuwe info: www.polyclose.be/nl/covid-19

Nieuwe trends, nieuwe materialen, nieuwe designs

De beurs bewijst dat de markt van ramen, deuren, zonweringen, gevelsystemen en toegangstechnieken afgelopen periode allesbehalve heeft stilgezeten. Hieronder een greep uit de ontwikkelingen die u op Polyclose 2022 kan ontdekken.

Net door de lockdowns en het staycation-effect zijn particulieren fors gaan investeren in hun woning en uitbreiding van de buitenruimten. Steeds meer mensen kiezen voor een terrasoverkapping om de leefruimte te vergroten. Maar ook voor de horeca is de vraag naar overkappingen nooit eerder zo groot.

De gevel blijft het visitekaartje van een gebouw. Panden met enorme glasoppervlakken is een trend. Daar ligt een uitdaging voor zonwering. Hoogwaardige foliebekleding is alsmaar meer in trek.

Omwille van de stijgende energieprijzen en een groeiend klimaatprobleem is er meer aandacht voor duurzame oplossingen en hoge isolatiewaarden. Zo is luchtdicht (ver)bouwen met een doorgedreven isolatie vandaag de norm, maar (natuurlijke) ventilatie is belangrijk voor een gezond binnenklimaat.

Op het vlak van digitalisering en automatisering worden er verdere grote stappen gezet. Softwareproducenten blijven hun programma’s optimaliseren en uitbreiden. Met nieuwe features kunnen raamfrabrikanten, deurproducenten en gevelbouwers hun producten steeds makkelijker, sneller en betrouwbaarder calculeren, engineeren en produceren.

Ook de markt van toegangstechniek blijft groeien. Denk bijvoorbeeld aan de steeds grotere groep ouderen die zo lang mogelijk zelfstandig thuis willen blijven wonen, met een flexibel én veilig toegangsverleningssysteem voor zorgverleners en zorgbehoevenden.

Beursorganisator Guy Martens: “We stellen vast dat de markt de beurs nodig heeft, ondanks de moderne digitale mogelijkheden. Dat bewijst het grote aantal exposanten. Virtuele voorstellingen zullen een fysieke beurs nooit kunnen vervangen.”

Polyclose in het kort

Polyclose staat voor alles wat open en dicht gaat in een gebouw. De vakbeurs biedt een totaaloverzicht van alle bewegende elementen, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering.

De bezoekers van Polyclose zijn voornamelijk professioneel actief in volgende sectoren: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.

Praktisch

  • Locatie: Flanders Expo Gent (België) – Hal 1, 4 en 6
  • Data: woensdag 19, donderdag 20 en vrijdag 21 januari 2022
  • Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag
  • Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be met code PP92063268
  • Exposantenlijst: zie https://polyclose.be/nl/exposanten

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details