Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Veelzijdig in bedieningsopties’
Centronic Plus.

‘Veelzijdig in bedieningsopties’

Dat BECKER Antriebe net zijn honderdste verjaardag heeft gevierd, duidt op ervaring. Natuurlijk geen honderd jaar ervaring in aandrijvingen en besturingen voor rolluiken en zonwering, want zo lang bestaan die nog niet. De rolluiken en zonweringen wel, maar de elektrische aandrijvingen en afstandsbesturingen nog niet. Toch mag BECKER Antriebe zich natuurlijk wel degelijk ‘ervaren’ noemen. 

Zo gebruikt BECKER Antriebe al achttien jaar voor de draadloze bediening van rolluiken en zonwering de Centronic-technologie met een zendfrequentie 868,3 MHz. “Onze afstandsbediende producten uit het Centronic-gamma worden alom geprezen voor hun betrouwbaarheid en installatiegemak”, vinden ze bij BECKER. 

SMI-motor en -actor.

Centronic Plus

Met Centronic Plus brengt BECKER de nieuwste generatie motoren en besturingen voor de bediening op afstand van rolluiken en zonweringen op de markt. Daarvoor wordt gebruik gemaakt van mesh-technologie, waardoor elk apparaat binnen het netwerk met elk ander apparaat is verbonden. Is er een verbinding geblokkeerd, kan er altijd een andere worden gevonden. Dat biedt volgens BECKER zekerheid, ook bij grotere projecten met statusmelding. De in een mesh-netwerk geïntegreerde Centronic Plus buismotoren zijn standaard voorzien van functies als hindernisherkenning, optilbeveiliging, doekcorrectie en de mogelijkheid om tussenposities in te stellen. 

Huiscentrale CC41 CentralControl

Met de nieuwe smarthome huiscentrale CC41 CentralControl breidt BECKER de bedienings- en besturingsmogelijkheden die het aanbiedt verder uit. De huiscentrale maakt het mogelijk om rolluiken of zonwering met de BECKER-app op smartphone, tablet of computer van thuis of elders te bedienen. Noodzakelijke parameters kunnen eenvoudig via de app worden ingevoerd. 

Bij BECKER proberen ze steeds aan de toekomst te denken. Het resultaat van die werkwijze is dat eerdere projecten (vanaf 2004) die met Centronic motoren zijn uitgerust, ook met de BECKER CentralControl-app kunnen worden bediend. 

De CC41 huiscentrale.

Handig ‘doosje’: homee

Met homee, een modulaire, fabrikant-onafhankelijke smart home-centrale, kunnen alle smart home-apparaten in de woning (licht, verwarming, zonwering enzovoorts) worden bestuurd. Zo ook de apparaten uit de Centronic Plus-serie. Handig voor wie homee al gebruikt en er ook de automatisering van rolluiken en zonwering mee wil regelen, maar ook voor wie met smart home wil starten. 

Apple OPUS en Becker

Wie Apple HomeKit gebruikt, kan de OPUS Gateway van JÄGER DIREKT erin integreren en via deze verbinding aandrijvingen van BECKER programmeren en besturen. BECKER heeft daarvoor zijn draadloos bestuurde EnOcean-aandrijvingen. Ze hebben de zender direct in de aandrijving. In combinatie met schakelaars zonder batterijen en sensoren die hun energie direct uit de omgeving halen, is de EnOcean-serie volgens BECKER de ideale oplossing voor de automatisering van bijvoorbeeld rolluiken via Apple HomeKit. 

BECKER SMI-buismotoren en KNX

De zonweringen van een gebouw worden vaak centraal aangestuurd, onder andere om het binnenklimaat optimaal te reguleren. Dat is belangrijk om oververhitting te voorkomen en het (koel)energie­gebruik laag te houden. Bij gebouwautomatisering wordt vaak gebruik gemaakt van het KNX-gebouwbeheerssysteem. Volgens BECKER zijn hun SMI-motoren dan een uitstekende keuze omdat ze montagevriendelijk zijn, op diverse manieren kunnen worden aangestuurd en een nauwkeurige statusmelding geven, wat gebruikers zekerheid biedt over het correct functioneren van toepassingen. 

BECKER heeft een SMI-actor voor SMI-aandrijvingen in het assortiment. Die wordt gebruikt in combinatie met rolluiken en zonweringen. Een groot voordeel van deze SMI-actor is dat de zestien aandrijvingen die er maximaal mee kunnen worden bestuurd, parallel worden aangesloten en aangestuurd via een vijfdraads aansluitkabel. Dit vermindert de hoeveelheid bekabeling die nodig is natuurlijk aanzienlijk en biedt volgens BECKER nog een aantal belangrijke voordelen. 

De SMI-aandrijvingen zijn leverbaar in diverse types, te weten de P (35 mm), R (45 mm) en L (58 mm) buismotoren van 5 tot 120 Nm. Een externe KNX-module is dan niet nodig omdat de KNX-technologie al in de buismotor is geïntegreerd. De SMI-buismotoren van BECKER kunnen door de zonweringspecialist eenvoudig worden ingesteld. De integratie in het systeem wordt door de KNX-integrator verwezenlijkt. 

FIT FOR SMART HOME

Niet iedereen wil bij renovatie of nieuwbouw meteen een smart home-systeem installeren. BECKER adviseert eindgebruikers die – om welke reden dan ook – nog niet direct voor smart home kiezen bij de installatie van nieuwe aandrijvingen voor rolluiken of zonwering in ieder geval al voorbereidingen voor een toekomstige implementatie van smart home te treffen. 

Alle series aandrijvingen van BECKER die het logo ‘FIT FOR SMART HOME’ dragen, bieden die optie. Daardoor is het nu al mogelijk om – zonder hogere kosten – BECKER-producten in rolluiken of zonwering op te nemen die in een volgend stadium gemakkelijk in een smart home-systeem kunnen worden geïntegreerd. De ervaring leert namelijk dat mensen smart home omarmen, zodra ze de eerste producten in huis hebben. BECKER adviseert daarom FIT FOR SMART HOME met de aandrijvingen van BECKER te kiezen, omdat rolluiken en zonwering dan meteen in het smart home-systeem kunnen worden opgenomen.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details