Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
‘Veelgevraagd zonweringdoek vuscreen Alu terug in het assortiment’
Detailbeeld van vuscreen Alu. Het doek is zonwerend, met behoud van doorzicht naar buiten.

‘Veelgevraagd zonweringdoek vuscreen Alu terug in het assortiment’

Na een pauze van ruim een jaar heeft zonweringspecialist markilux besloten het doek vuscreen Alu weer in zijn collectie zonweringdoeken op te nemen. “De grote vraag vanuit de vakhandel heeft ons daarvan overtuigd en daarom bieden we sinds het begin van de herfst een kleine selectie dessins aan”, aldus Annette Busch, textielontwerper bij markilux. 

Eind 2021 was het doek vuscreen Alu vanwege productietechnische redenen uit de doekcollectie van markilux verwijderd. Begin dit jaar maakte de zonweringproducent bekend dat het materiaal helaas ook geen deel meer kon uitmaken van de nieuwe collectie zonweringdoeken. “Maar vanuit de vakhandel bleef de vraag naar dit bijzondere type stof groot”, vertelt Anette Busch. “Daarom heeft markilux alles in het werk gesteld om dit doek opnieuw in de collectie op te nemen.” 

Vuscreen Alu is met name geschikt voor verticale schermen, maar bijvoorbeeld ook voor markisolettes.

Vier vuscreen-dessins

“Het doek vuscreen Alu zal als ‘special’ deel uitmaken van de nieuwe Collection One die officieel vanaf 2023 op de markt komt”, vervolgt Annette Busch. “Daarbij gaat het om de artikelen 31709 Wit, 31707 Zand, 31717 Beige en 31728 Grijs. Met deze vier kleuren willen we het succesverhaal van dit doek voortzetten.” 

Het bijzondere aan vuscreen Alu is volgens de textielontwerper dat het enerzijds functioneel is als zonwering en dat het anderzijds, dankzij het speciale open, doorschijnende type weefsel, met tegenlicht genoeg doorkijk en dus zicht naar buiten verschaft. “De effectiviteit van het doek wordt door een speciale coating van het weefsel ondersteund. Kleine aluminiumdeeltjes in het onderhoudsvriendelijke hightech polyesterweefsel geven het materiaal een fijne, stijlvolle zilverglans en zorgen daarnaast voor extra licht- en warmtereflectie.

Na een pauze van een jaar heeft markilux vanaf medio september vier van de vroegere vuscreen-dessins opgenomen in de nieuwe doekcollectie Collection One.

Handstalen en stalenhangers

Het speciale doek is met name geschikt voor verticale zonwering­systemen. Het is daarnaast leverbaar als doek voor de Volant-plus, de verticale bescherming tegen een laagstaande zon, die optioneel leverbaar is bij een aantal knikarmschermen, pergolaoverkappingen en onderliggende zonweringen van markilux. 

“Handstalen van het doek vuscreen Alu zullen bij aanvang van de verkoop tijdig in de markilux doekshop beschikbaar zijn”, aldus Anette Busch. “We zullen onze vakpartners op tijd voor de lancering van de nieuwe Collection One van stalen voor de collectiemap voorzien. Daarnaast worden ook de grote stalenhangers in de showrooms aangevuld met een hanger met de vier dessins. We willen onze klanten met deze selecte collectie vuscreen Alu-dessins tegemoetkomen en hopen natuurlijk dat de verkoop van deze bijzondere doeken goed blijft lopen.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details