Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Vandaag al oplossingen bieden voor de uitdagingen van morgen

Vandaag al oplossingen bieden voor de uitdagingen van morgen

De bewoner van morgen ligt wakker van andere zaken dan de bewoner van gisteren en vandaag. Onze maatschappij is immers in volle evolutie. De regelgevingen voor onder andere energieprestaties worden steeds strenger en bovendien worden opdrachtgevers ook veeleisender. Architecten, projectontwikkelaars en opdrachtgevers moeten vandaag al rekening houden met de uitdagingen van morgen. Renson probeert hen daarbij te helpen met innovatie oplossingen voor zonwering, nightcooling, ventilatie en gebouwautomatisering. 

Hoewel er de laatste jaren een duidelijke trend is om zoveel mogelijk buiten te leven, brengen we toch nog steeds 85% van de tijd binnen door. Of we ons goed in ons vel voelen en op een comfortabele manier kunnen genieten van de tijd die we binnenshuis doorbrengen, hangt af van heel wat factoren, zoals een goede luchtkwaliteit, voldoende daglichtinval, een aangename binnentemperatuur en een minimum aan lawaai en tocht van buiten. “We streven ernaar om een gezonde en comfortabele leef- en werkomgeving voor elke mens te creëren,” stelt Paul Renson, CEO van de specialist in ventilatie, zonwering en terrasoverkappingen. “Bovendien willen we ook inspelen op de trend naar smart living, waarbij gebouwen zich in de toekomst automatisch gaan aanpassen aan het gedrag van de gebruiker.” 

Efficiënte buitenzonwering en nightcooling voorkomen oververhitting

Een aangename binnentemperatuur is cruciaal voor het comfort van mens, dier en plant. De klimaatopwarming zorgt echter voor steeds meer warme dagen en hittegolven per jaar en dus moeten we op zoek naar oplossingen om de temperatuur binnenshuis onder controle te houden. Een energieverslindende airco is niet aan de orde, aangezien die resulteert in een stijgende CO2-uitstoot en op langere termijn in nog meer hittegolven. 

Renson heeft een slimme totaaloplossing voor passief en duurzaam koelen ontwikkeld door buitenzonwering en intensieve nachtventilatie (nightcooling) te combineren. “Door natuurlijke en energievriendelijke elementen als licht en lucht slim in te zetten, kan het binnenshuis ook op warme momenten aangenaam fris worden gehouden”, geeft Paul Renson aan. “Daglicht beheren is kinderspel met onze dynamische en windbestendige Fixscreen doekzonwering. Het is ook de meest efficiënte oplossing om te voorkomen dat het binnen snel opwarmt, want buitenzonwering houdt de zonnestralen tegen nog voor die de kans krijgen om het glas te bereiken. Anderzijds kunnen grotere stromen frisse buitenlucht ‘s nachts dienst doen om het binnen te laten afkoelen. Daarvoor gebruiken we grote raamroosters met muggengaas en inbraakbestendige lamellen. De combinatie van de Fixscreen buitenzonwering en nightcooling kan de binnentemperatuur tot 10° doen dalen, zonder de inzet van airco.” 

Vraaggestuurd ventileren zorgt voor gezonde binnenlucht

Naast een aangename binnentemperatuur speelt ook de kwaliteit van de binnenlucht een belangrijke rol, benadrukt Paul Renson. “Ventileren op een continue basis is een must om een gezond binnenklimaat te realiseren. Met de raamverluchtingen van Renson wordt continu verse buitenlucht in de woning toegevoerd, zonder last van tocht en buitenlawaai. Vandaag presenteren we het nieuwe Invisivent Comfort ventilatierooster met zelfregelende terugslagklep en akoestische isolatie. Het zorgt voor een gecontroleerde toevoer, zeker in combinatie met de slimme Healthbox 3.0 afvoerunit, die als ‘moderator’ binnen het ventilatiesysteem C+ non-stop aangeeft hoeveel verse lucht precies nodig is. Aangezien er enkel vraaggestuurd en ruimte per ruimte wordt geventileerd, is er van tocht helemaal geen sprake. Bovendien is dit ventilatierooster zo ontworpen, dat het onzichtbaar in de gevel kan worden weggewerkt en ook als één luchtdicht geheel op het raam kan worden geplaatst.” 

Smart Living als codewoord voor de nabije toekomst

Innovatie is één van de sleutelwoorden binnen Renson en het bedrijf speelt nu ook in op de groeiende trend naar intelligente woningen en gebouwen. Dankzij de recente overname van OpenMotics, specialist in gebouwautomatisatie, beschikt Renson nu over een eigen, concrete cloud-oplossing voor de realisatie van intelligente gebouwen. Dit cloud-platform – een soort app store van gebouwen – bundelt alles voor intelligent wonen. Daarbij leert een gebouw op termijn van het gedrag van zijn bewoners en/of gebruikers en stemt daar de diensten en technieken, zoals ventilatie, zonwering, verwarming, verlichting en koeling op af.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details