Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
VAN BEEM EN MARKILUX SAMEN STERK
Beleving in de showroom van Van Beem. Een zonnescherm MX-1 Compact van markilux op ware grootte gepresenteerd. Zo zou het in de tuin van de bezoeker kunnen zijn.

VAN BEEM EN MARKILUX SAMEN STERK

Rond 1900 werd zonwering veelal gemaakt door een plaatselijke smid of timmerman. Het is voor te stellen dat uit zo’n bedrijfje een zonweringspecialist groeit. Bij Van Beem in Zwanenburg is het heel anders gegaan. Het bedrijf is in 1901 begonnen als akkerbouwbedrijf. Vervolgens is het een kwekerij geworden, een tuincentrum, en anno nu een specialist voor het totale buitenleven, mét een afdeling voor terrasoverkappingen en zonwering, waar de producten van markilux de boventoon voeren.

Van Beem profileert zich nadrukkelijk als een totaalleverancier die mensen en bedrijven wil ontzorgen. Het bedrijf verzorgt alles, van de aanleg van de tuin – desgewenst met zwembad – tot en met het terras met een terrasoverkapping en mogelijk ook zonwering. Dat doen ze voor particuliere klanten, maar ook voor de horeca, waarvoor een aparte divisie is opgericht. Alle disciplines zijn bij elkaar onder één dak gevestigd aan de IJweg in Zwanenburg. Daar vinden bezoekers een showroom van 10.000 m2 met overkappingen, tuinmeubelen, vouwwanden, zonwering en zwembaden, waar heel veel producten op ware grootte aan geïnteresseerde klanten – zowel particulier als zakelijk – kunnen worden getoond. Volgens het bedrijf de grootste collectie overkappingen en terrasdaken van Europa, met vele tientallen voorbeelden op ware grootte. 

Als specialist voor het buitenleven anticipeert Van Beem nadrukkelijk op de steeds warmere zomers waarmee we worden geconfronteerd. Zonwering is daardoor niet meer weg te denken uit het assortiment. Vanwege het almaar toenemende belang ervan heeft het bedrijf bewust voor het Duitse kwaliteitsmerk markilux gekozen. Zonweringproducent markilux op zijn beurt is bezig om zijn activiteiten op de internationale markt uit te breiden. Om dealers in landen buiten thuisland Duitsland te ondersteunen en de verkoop van zijn producten te bevorderen, kiest het bedrijf voor lokale marketingondersteuning. In de Europese kernmarkten werkt het marketingteam van markilux al ruim drie jaar samen met lokale professionals om showroomconcepten met verkooppotentieel en effectieve reclamecampagnes te ontwikkelen. Volgens markilux zijn deze inspanningen succesvol. 

Zakelijk succes is volgens Jasmin Singh, medewerker van de afdeling Marketing en Business Development van markilux, niet mogelijk zonder goede reclame en overtuigende verkoopinspanningen, waarbij de behoeften van de klant centraal worden gesteld. “Daarom bieden wij onze vakpartners al vele jaren ondersteuning op het gebied van marketing. Ook internationaal concentreren we ons al enige tijd op de ondersteuning van onze professionele klanten.” Daar is volgens Jasmin Singh nog voldoende vraag naar, terwijl ondertussen de eerste positieve resultaten zichtbaar worden. 

Behoefte aan advies voor showroom

“Het vorig jaar hebben we opnieuw enkele mooie showroomprojecten met onze klanten in de kernmarkten voorbereid”, vertelt Jasmin Singh. “Want ook onze buitenlandse dealers hebben natuurlijk behoefte aan advies om hun showroom zo optimaal mogelijk in te richten.” Markilux vindt het buitengewoon belangrijk om de situatie ter plekke te bekijken, zodat er met de bedrijven concepten kunnen worden ontwikkeld die op de plaatselijke omstandigheden zijn afgestemd, waarbij showrooms worden ingericht met producten die bij de vakpartner passen en waarmee ook diens medewerkers zich kunnen identificeren. Doel is natuurlijk dat de verkoop naar een kwalitatief hoger niveau wordt getild en de omzet stijgt. 

Meer omzet door gerichte reclame

Behalve ondersteuning bij het inrichten van de showroom biedt markilux zijn Nederlandse, Engelse, Italiaanse en Spaanse klanten – naast de instructies over de producten en de bijbehorende technologie – ook training aan over tips en tricks op het gebied van marketing. “Daarmee willen we niet alleen kennis overdragen, maar klanten ook bewuster maken van de juiste inzet van marketinginstrumenten”, aldus Jasmin Singh. 

Daarbij speelt ook een rol dat markilux inmiddels ook internationaal een uniform merkimago hanteert dat het bedrijf ook via zijn vakpartners wil communiceren. “Met elke partner wordt besproken wat specifiek voor deze partner geschikt is”, verduidelijkt Jasmin Singh.

Samen met enkele gespecialiseerde ondernemingen uit Nederland heeft markilux het vorig jaar in een campagne geïnvesteerd om te laten zien hoe de omzet door gerichte reclame vergroot kan worden. “We hebben ondersteuning geboden bij de lokale online- en gedrukte reclame om consumenten naar de showrooms van onze partners te leiden. De campagne was zeer succesvol, temeer omdat enkele klanten zelf heel creatief hebben meegedaan. Dat heeft soms direct tot meer orders geleid. Verder is gebleken dat reclame voor zonwering niet alleen in het voorjaar, maar ook aan het begin van de zomer nog resultaat heeft.” 

Het team van Van Beem voor de anderhalvemeterregel.

Samenwerking met markilux

Bij de herinrichting van zijn showroom heeft ook Van Beem ondersteuning van markilux gehad. Gerko van Beem, directeur-eigenaar van Van Beem Horeca, een van de divisies van Van Beem, is zeer te spreken over de samenwerking met het Duitse bedrijf. “We betrokken onze markilux producten voorheen via een leverancier, maar sinds een tijdje doen we rechtstreeks zaken met markilux. Het begin van een succesvolle samenwerking. Net als Van Beem is markilux een familiebedrijf, net als wij staan ze voor de hoogste kwaliteit. Ons voordeel is dat we heel veel markilux producten op ware grootte kunnen laten zien, zodat bezoekers aan onze showroom zich een goed beeld kunnen vormen.” 

De inspanningen op het gebied van marketing die markilux voorstelt, vallen bij Van Beem in vruchtbare aarde. Het bedrijf is heel actief op het internet met websites als vanbeem.nl en mooieverandas.nl. Buiten het seizoen – als er geen corona is– presenteert Van Beem zich aan het grote publiek en de horecawereld op beurzen als de 50+ beurs, luxury beurs LXRY en de Horecava.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details