Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
UPGRADE VOOR PRODUCTCONFIGURATOR VAN MARKILUX

UPGRADE VOOR PRODUCTCONFIGURATOR VAN MARKILUX

Al enige jaren biedt markilux de consument de mogelijkheid om terras- en balkonschermen op zijn website met behulp van een productconfigurator te individualiseren. Met de nieuwe versie van de tool kan dat nu nog sneller.

“De ontwikkeling van de productconfigurator van markilux heeft niet stilgestaan”, constateert hoofd van de afdeling Marketing en Business Development Christiane Berning. “Met de huidige versie kan sneller worden genavigeerd en het productscherm is driedimensionaal geanimeerd. De tool nodigt consumenten uit om met de aangeboden opties te experimenteren.” 

Navigatie nog intuïtiever

Bij de start van de configurator moet eerst een model worden geselecteerd. Vervolgens kunnen afmetingen, doekkleur en dessin worden gekozen, plus extra’s als de framekleur en accessoires als warmtestralers, verlichtingssystemen of de Volant-Plus. Het 3D-model kan naar believen worden gedraaid, om het van alle kanten te bekijken. Via knoppen aan de zijkant kan de vorige configuratie worden geladen, het scherm en de Volant-Plus worden in- en uitgedraaid of het model in een standaardomgeving worden bekeken. 

Voor Christiane Berning is het belangrijk dat de configuratie nu intuïtiever is vormgegeven. “Onze nieuwe tool is toegankelijker. Het product komt meer centraal te staan. En de chronologische volgorde bij de configuratie is losgelaten: de gebruiker kan nu op een willekeurige plek beginnen.” 

Doeken als favoriet opslaan

“Door de overzichtelijke navigatie is dit erg eenvoudig”, vervolgt Berning. “Daarom ook is er van afgezien om technische details aan te bieden.” Pas via de knop Overzicht kunnen andere opties worden geselecteerd, zoals een elektromotor of weersensoren. De 3D-animatie biedt bovendien een totaal ander zoomniveau, waardoor ook een blik onder de zonwering mogelijk is. Volgens Berning is de doekkeuze via de productconfigurator nu ook eenvoudiger geworden: “De gebruiker kan het dessin van zijn voorkeur als favoriet opslaan.” 

De nieuwe productconfigurator van markilux heeft een intuïtievere navigatie gekregen. Bovendien kan het product nu driedimensionaal, en vanuit alle richtingen, worden weergegeven.

Met modellen en kleuren spelen

Als de configuratie van het product gereed is, kan de consument bij markilux een prijsindicatie opvragen. Markilux stuurt deze aanvraag inclusief de uitgekozen schermdoeken vervolgens door naar een dealer in de buurt. Die adviseert de klant over de realiseerbaarheid van de gewenste opties. 

Volgens Christiane Berning is de productconfigurator uitgegroeid tot een belangrijk instrument in het verkoopproces. “Tot nu toe hebben meer dan 100.000 bezoekers van de website van markilux de tool gebruikt. Techniek is echter voortdurend in ontwikkeling: digitale tools moeten steeds eenvoudiger worden en sneller resultaat bieden. De nieuwe productconfigurator van markilux hebben we daarin willen voorzien.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details