Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux stelt voor: ‘SOFTFIT IS een uniek product waarin behoefte en kennis samenkomen’

Unilux stelt voor: ‘SOFTFIT IS een uniek product waarin behoefte en kennis samenkomen’

Bij de plaatsing van horren in hedendaagse kozijnen ontstaan er steeds vaker problemen wanneer een horkader in de sponning van een raamopening wordt geklemd. De omranding van het kader zit in de weg en de vleugel van het raam kan niet meer goed sluiten. In het ergste geval kan zelfs de klink niet meer rechtstandig in de sluitstand worden gezet. Dit gaat ten koste van de inbraakveiligheid van het raam en veroorzaakt daarnaast ook wind- en regeninslag. 

Unilux heeft een unieke oplossing voor dit probleem ontwikkeld, die past bij de hedendaagse bouw én bij de wensen van onze specialisten: SOFTFIT, een inklemhor met een ultradunne zachte, flexibele flens. 

Het SOFTFIT profiel is opgebouwd uit een aluminium basis, een gaasklem strip en een ultradun, zacht scharnierend co-extrusie randprofiel. De hoeken, die nu van zacht materiaal zijn, kunnen geen beschadigingen meer veroorzaken tijdens het inzetten of uitnemen van de hor. Dat deze kunststof omranding scharnierend is gemaakt, is een van de unieke eigenschap aan de SOFTFIT. Een extra voordeel ervan is dat het transportvolume van de SOFTFIT tot maar liefst een derde wordt gereduceerd en dat de kans op transportschade van de rand vanaf nu tot het verleden behoort. Het gaas van de SOFTFIT, dat wordt opgesloten tussen indrukstrip en aluminium profiel, is supertransparant en ultra strak gespannen en maakt het geheel compleet. 

SOFTFIT

Uniek is dat Unilux één horsysteem voor alle typen kozijnen – hout, kunststof, staal én aluminium – heeft ontwikkeld. Uitsluitend op basis van de opgegeven dagmaat krijgt de eindgebruiker een passende oplossing aangereikt die het raam niet ontzet en een goede, veilige sluiting waarborgt. Raamkrukken hoeven nooit meer versteld te worden. Met de los bijgeleverde kunststof clips bepaalt de eindgebruiker zelf de gewenste klemming, zonder het kozijn te beschadigen. Het aluminium profiel kan in de kleur van het kozijn worden uitgevoerd, de kunststof profielen zijn altijd zwart. Dat biedt optimale uv-bestendigheid en geeft de hor een chique uitstraling. 

De unieke, gepatenteerde SOFTFIT is leverbaar vanaf mei 2019 en zal dan verkrijgbaar zijn bij de 1600 Unilux horrenspecialisten. Volg de laatste ontwikkelingen op www.unilux.nl.    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details