Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux staat in de startblokken

Unilux staat in de startblokken

Klaar voor het insectenseizoen!

Hinder door insecten is er nu nog nauwelijks. De wintermaanden december, januari en februari zijn – ook naar het langjarig gemiddelde gekeken – de koudste maanden van het jaar. Daar houden onze zoemende vrienden niet zo van. Dan houden ze zich gedeisd. Maar ze komen zeker. Nederland kan maar beter voorbereid zijn. “Unilux is dat al”, zegt marketing- en communicatiemanager Hanneke Harmeling-Ketelaars van Unilux. “Wij staan in de startblokken om het seizoen af te trappen!”

“Onze speerpunten voor het nieuwe seizoen zijn grotendeels dezelfde als het vorige seizoen”, haakt CEO Patrick van Loosbroek in. “En dat is niet vreemd. ‘Bescherm de insecten met Unilux horren’ was het vorig seizoen een belangrijk aandachtspunt. Het mag duidelijk zijn dat dit thema ook in 2022 weer actueel is! We blijven mensen bewust maken van de insectensterfte in de wereld en de desastreuze gevolgen die dat op de kortere en langere tijd zal hebben.”

Drie kwart van de insecten is verdwenen

“De cijfers liegen er niet om”, vervolgt Van Loosbroek. “In de afgelopen kwart eeuw is door menselijk ingrijpen maar liefst drie kwart van alle insecten in Nederland verdwenen. Ons gedrag is daarvoor de belangrijkste reden! Kijk naar het gebruik van spuitbussen en verdelgingsmiddelen door de mens. Nederland is de tweede exporteur van landbouwproducten ter wereld, maar daarvoor betalen we een enorme prijs omdat het jarenlange gebruik van zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen ernstige gevolgen heeft voor natuur en milieu.”

“Maar het is te gemakkelijk om alleen de schuld bij de boeren neer te leggen”, vervolgt Van Loosbroek. “De keukenkastjes van heel veel Nederlanders puilen ook uit van deze middelen. Van mierenlokdoosjes tot Roundup, allemaal bestrijdingsmiddelen die mensen puur voor het gemak in huis hebben. Dat het gemak boven de gezondheid gaat, lijkt men niet te beseffen.”

“Minder insecten heeft tot gevolg dat vogels die insecten op de menukaart hebben, minder voedsel kunnen vinden. Gewassen worden niet meer bestoven, terwijl wereldwijd 87 van de 115 belangrijkste landbouwgewassen door dieren (grotendeels insecten) worden bestoven. Minder insecten leidt dus tot lagere opbrengsten. Minder insecten heeft invloed op de hele voedselketen en de ecologische kringloop, met alle gevolgen van dien, ook voor de mens.”

“Daarom trekt Unilux ook voor het komend jaar wederom een ruim budget uit voor communicatie ter bescherming van insecten. En dat doen we graag samen met onze horrenspecialisten. Wij hebben immers een product in handen, waarmee insecten niet worden verdelgd, maar eenvoudig buitengehouden waar ze hun nuttige werk kunnen blijven doen.”

Frisse lucht is van levensbelang

Dat ventileren belangrijk is, mag inmiddels algemeen bekend worden verondersteld. In de strijd tegen het coronavirus wordt ventileren zelfs als één van de basismaatregelen aangemerkt. Ook Unilux zal dit jaar weer veel aandacht geven aan het belang van optimale ventilatie.

Voor een gezonde en veilige leef- en werkomgeving is het noodzakelijk om regelmatig te ventileren. Moderne mensen brengen het merendeel van hun tijd binnen door, wat het binnenmilieu extra belangrijk maakt, niet alleen in huis, maar bijvoorbeeld ook in kantoren en scholen. Uit onderzoek blijkt dat in slecht geventileerde ruimten eerder gezondheidsklachten optreden, zoals hoofdpijn, slijmvliesirritaties, astmaklachten en allergische reacties.

Om te voorkomen dat tijdens het ventileren insecten binnendringen, biedt Unilux een brede range insectenweringen aan, zowel voor woningen als professionele gebouwen. “Zo snijdt het mes aan twee kanten”, benadrukt Hanneke Harmeling-Ketelaars. “Binnenruimtes blijven gezond, zonder dat mensen en insecten elkaar in de weg zitten. Een win-winsituatie.”

Voor zowel de bescherming van insecten als voor de noodzaak van ventileren zal Unilux ook in 2022 weer aandacht vragen op tv en online. Aan de dealers worden middelen en materialen beschikbaar gesteld, zodat zij de boodschap lokaal kunnen uitdragen.

Online verdienmodel

“In 2021 is gebleken dat we onze horrenspecialisten met de Unilux webshop in drukke tijden uitstekend kunnen ontzorgen”, constateert Patrick van Loosbroek. “In 2021 hebben we besloten om de online-verkoopcommissie te verhogen naar de volledige marge.” Daardoor kunnen horrenspecialisten de handige doe-het-zelver, die geen bezoek aan huis wil, korting of in tijden van drukte een snellere montagetijd wenst, met een gerust hart doorverwijzen naar de webshop www.unilux.nl, zonder marge mis te lopen.

Toewijzing van de marge gebeurt met een persoonlijke link of op basis van postcode. Veel Unilux horrenspecialisten maken al gebruik van deze optie. “Onze dealers ervaren het als prettig dat Unilux in drukke tijden niet alleen zijn afspraken voor wat betreft levertijden blijft nakomen, maar ook verder denkt”, weet Van Loosbroek. “Ze waarderen het ook dat wij met hen meedenken over hoe zij hun afspraken kunnen blijven nakomen, zodat de consument zo goed en zo snel mogelijk bediend kan worden.”

Lokaal geproduceerd is snel geleverd

Unilux produceert al zijn producten in de eigen fabriek in Boxtel, snijdt Van Loosbroek een laatste thema aan. “Onderdelen en componenten worden op voorraad gehouden, wat ons onafhankelijk maakt van buitenlandse toeleveranciers en productiebedrijven. Unilux kent daardoor geen leveringsproblemen en we kunnen een week levertijd vrijwel altijd waarmaken. Ondanks vaak buitensporige prijsverhogingen voor materialen en onderdelen kunnen mede hierdoor de prijsverhogingen in 2022 beperkt houden. Dealers die dit allemaal interessant vinden, kunnen contact opnemen met klantenservice@unilux.nl.” 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details