Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux pleit voor ventileren
Unilux Rolhor Comfort. Uit het assortiment horren van Unilux zijn onder andere deze hor en de Inklemhor uitermate geschikt voor scholen en kantoren.

Unilux pleit voor ventileren

Wie herinnert zich niet de bedompte sfeer op school op een regenachtige dag, als alle ramen en deuren potdicht zaten. Vocht, fijnstof, ziektekiemen? De typische schoollucht: niet fijn. Ventileren kan dan de oplossing zijn. Alles zo veel mogelijk open en frisse lucht naar binnen! Ook goed in de strijd tegen corona, want ventileren is inmiddels aangewezen als een van de basismaatregelen in de strijd tegen het virus. Horrenspecialist Unilux kan het belang van ventilatie niet voldoende benadrukken, in Z&R 3 en nu ook weer in Z&R 4. Nu de scholen weer zijn begonnen, vraagt Unilux nadrukkelijk aandacht voor ventileren

“Niet alleen in de woon- en werkomgeving, maar ook in onderwijsinstellingen waar honderden leerlingen en leerkrachten dicht opeengepakt de dag doorbrengen, is ventilatie van het grootste belang, zelfs als je corona even buiten beschouwing laat”, benadrukt marketing- en communicatiemanager Hanneke Harmeling-Ketelaars van Unilux. “Het is bewezen dat frisse lucht de gezondheid, het concentratievermogen en de leerprestaties van leerlingen verbetert. Ventileren! Maar natuurlijk helpt ventileren ook om de verspreiding van en besmetting met het coronavirus te voorkomen.” 

Een ongezonde luchtkwaliteit in schoolgebouwen ontstaat door de combinatie van gebouweigenschappen en onvoldoende luchtverversing. Onderzoek heeft aangetoond dat leerlingen en studenten minder goed presteren in slecht geventileerde lokalen, waar de luchtkwaliteit te wensen overlaat. Zo mag de CO2-concentratie voor optimale leerprestaties maximaal 800 ppm – parts per million – zijn. Een slechte luchtkwaliteit kan zelfs leiden tot gezondheidsklachten, zoals hoofdpijn, slijmvliesirritaties, infectieziektes, verergering van astmaklachten en allergische reacties. Meer ziekteverzuim van zowel leerlingen als leerkrachten kan daar het gevolg van zijn. 

Goed ventileren is voor Hanneke Harmeling in ieder geval pure noodzaak. “Voor woningen, kantoren en zeker ook voor scholen! Het is in het belang van ieders gezondheid. Zo veel mogelijk ventileren zorgt voor een gezonde en veilige leef-, werk- en leeromgeving. En om ongenode gasten tijdens het ventileren te voorkomen, biedt Unilux een breed assortiment insectenweringen aan, zowel voor woningen als voor utiliteitsgebouwen.” 

Ventilatietips

De binnenlucht in een huis, gebouw of leslokaal effectief verversen lukt alleen als het dagelijks en gedurende langere tijd – minimaal twee uur – gebeurt. Dus gooi als het even kan ramen en deuren open om voor voldoende frisse lucht te zorgen. Goed ventileren is geen hogere wiskunde: ventilatieroosters open en schoon, niet binnen roken, in de privéomgeving oppassen met de was drogen, kookluchtjes en kaarsen en in kantoor- en lesruimtes liever geen printers, faxen en kopieerapparaten. Ventileren… 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details