Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Unilux: ‘Onze producten onderscheiden zich door kwaliteit en innovaties’
Dubbele Plisséfit.

Unilux: ‘Onze producten onderscheiden zich door kwaliteit en innovaties’

Als specialist in en grootste producent van insectenwering in Nederland heeft Unilux een heel compleet assortiment. Dat bestaat uit drie typen horren met in totaal zes verschillende producten voor deuren en eveneens drie typen horren met in totaal tien verschillende typen voor ramen. “Ons assortiment bestaat uit maar liefst 70% gepatenteerde producten”, zegt marketing- en communicatiemanager Hanneke Harmeling-Ketelaars van Unilux. “Er zijn vijf unieke Unilux-items, waarmee we ons vaak profileren. Dat zijn de SOFTFIT, de Twistlock, de veerstifthuls, de Plisséfit en de aluminium ondergeleider. Het zijn hoogtepunten in ons assortiment.” 

Het principe van de veerstifthor. De hor wordt met stiften in het kozijn gefixeerd.

SOFTFIT

Voor de veelheid aan kozijnen in bijvoorbeeld aluminium en kunststof die er zijn, heeft Unilux de inklemhor in het assortiment. De SOFTFIT met zijn aluminium frame en extreem dunne kunststof flens van 0,7 mm is nog breder toepasbaar. De flens is flexibel en wordt samengedrukt tussen sponning en kozijn. Daardoor is nastellen van het kozijn om de greep goed te laten sluiten nog maar zelden nodig. De hor wordt eenvoudig in de raamopening geklemd. Schroeven en boren is niet nodig. Omdat de flens kan worden weggeklikt, kan het transportvolume sterk worden verminderd, wat als een extra voordeel van SOFTFIT kan worden beschouwd. 

Het principe van de veerstifthor. De hor wordt met stiften in het kozijn gefixeerd.

Twistlock

Een van de speciale kenmerken van een aantal Unilux-horren is de Twistlock, die volgens Unilux bijdraagt aan het gebruiksgemak en de duurzaamheid van Unilux producten: door bij plisséproducten de Twistlock te gebruiken, worden eventuele problemen met gaasdruk – die kunnen optreden bij veelvuldig gebruik – voorkomen. Unilux benadrukt dat dit een uniek en onderscheidend verschil is met gelijksoortige producten van andere leveranciers. 

Veerstifthuls

De veerstifthor is een hor die middels stiften in het kozijn wordt gefixeerd. In de praktijk blijkt ze soms lastig te plaatsen omdat er heel nauwkeurig voor moet worden geboord. Unilux heeft het monteren met een veerstift gemakkelijker gemaakt door de veerstifthuls te ontwikkelen. De veerstifthuls is een kunststof huls met een ovale binnenvorm die met een platte schroevendraaier overal tussen een horizontale en een verticale stand kan worden versteld.   De toleranties bij het boren zijn daardoor zowel in horizontale als verticale richting groter. Dat zorgt ervoor dat de veerstift altijd in de huls valt, waardoor het plaatsen van de hor gemakkelijker wordt. De veerstifthuls is altijd onopvallend grijs. 

Plisséfit

Een belangrijk product in het Unilux-assortiment is de gepatenteerde Plisséfit. Unilux heeft in deze deur de goede eigenschappen van de Japanse plisséhordeur gecombineerd met de wensen en eisen van de westerse markt. Het resultaat is een plisséhordeur die zonder extra hulpprofielen in- of op-de-dag kan worden geplaatst. Plaatsing links of rechts kan ter plaatse worden gekozen. Unilux heeft de deur zo ontworpen dat ze zo onopvallend mogelijk aansluit bij het kozijn. De bedieningslijst blijft in elke positie staan en de ondergeleider is slechts 3 mm. De deur kan worden gekoppeld en indien nodig kan ze eenvoudig worden nagesteld. 

Aluminium ondergeleider

De aluminium ondergeleider voor de Plisséfit wordt door Unilux gezien als een belangrijke toevoeging aan het assortiment. De ondergeleider zorgt ervoor dat de deur tijdens het gebruik goed wordt geleid. Ondergeleiders willen in de zomer als ze worden blootgesteld aan de felle zon wel eens bol gaan staan door uitzetting. De aluminium ondergeleider van Unilux is de basis voor een losse kunststof strip die in lengte probleemloos kan uitzetten en daardoor niet kan vervormen. De aluminium ondergeleider kan worden vastgeschroefd, waarna de kunststof strip erin wordt geklikt. Een loopwieltje in de Plisséfit zorgt ervoor dat de deur gemakkelijk open en dicht gaat. 

“Wij willen dat onze producten zich standaard onderscheiden door hoogwaardige producteigenschappen, maar ook door productinnovaties”, aldus Hanneke Harmeling-Ketelaars. “De vijf besproken hoogtepunten zijn daar een manifestatie van. Daarnaast hechten we veel belang aan de praktische toepasbaarheid van onze producten. Dat is voor ons een belangrijke reden om geen systemen van buitenlandse toeleveranciers te verkopen, want die zijn veelal niet geschikt voor de Nederlandse ramen en deuren.” 

Uitgekiend kleurassortiment

Unilux levert al zijn producten standaard in vijf standaardkleuren, waarvan twee in structuurlak. Al voor het seizoen start, liggen alle componenten en onderdelen die nodig zijn om deze producten te produceren voor 80% in deze kleuren op voorraad. “Die voorraadpositie stelt ons in staat om ook in het hoogseizoen snel produceren en leveren mogelijk te maken”, zegt Hanneke Harmeling-Ketelaars. “Buiten de vijf standaardkleuren zijn overigens ook alle andere RAL kleuren leverbaar. Omdat wij in onze moderne fabriek in Boxtel over eigen poedercoatinstallaties beschikken, kunnen ook voor afwijkende kleuren de normale levertijd worden aangehouden.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details