Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
UNILUX GAAT VERDER OP INGESLAGEN WEG:

UNILUX GAAT VERDER OP INGESLAGEN WEG:

‘BESCHERM DE INSECTEN TEGEN DE MENS’

Insecten weren, insecten eren. Met die woorden werd in Z&R 3 van het vorig jaar de strategie samengevat die Unilux toen als zijn Leitmotiv had gekozen. In zijn jubileumjaar – zoals bekend viert Unilux in 2020 zijn 30-jarige bestaan – zet de specialist in insectenwering uit Boxtel die strategie voort: ‘Bescherm de insecten met Unilux horren’.

De reden voor deze insteek is natuurlijk dat de bedreigde insecten essentieel zijn voor de mens en voor onze voedselvoorziening. Vanaf half maart zijn op RTL Unilux reclames te zien geweest, waarbij de slogan ‘Bescherm de insecten met Unilux horren’ is gebruikt. “Wij kiezen er nadrukkelijk voor om mensen meer bewust te maken van de insectensterfte in de wereld en de desastreuze gevolgen die dat met zich meebrengt”, aldus CEO Patrick Van Loosbroek van Unilux. “Het is tijd om aan de slag te gaan, want de insectenpopulatie in Nederland is in de afgelopen 25 jaar met maar liefst 75% teruggelopen!”

Gedrag is een belangrijke oorzaak

Voor de teruggang van de insectenpopulatie zijn meerdere redenen te noemen. Het kleiner worden van de leefgebieden voor insecten is er een van. Verarming van de flora speelt ook een rol. Een andere reden is het gebruik van zowel chemische als biologische bestrijdingsmiddelen door de landbouwsector, maar ook door burgers.

De schade die hierdoor wordt aangericht lijkt nog steeds niet door te dringen. Insecten zorgen voor het bestuiven van gewassen, voor afbraak en opruimen van organisch materiaal, voor gezonde bodems, ze zijn voedsel voor een deel van onze vogels enzovoort. De hele ecologische kringloop loopt gevaar als de insectenpopulatie terugloopt, met alle gevolgen van dien, ook voor onze gezondheid.

“Daarom heeft Unilux voor 2020 ruim € 250.000 uitgetrokken voor communicatie ter bescherming van insecten”, vertelt Van Loosbroek. “Als marktleider in insectenwering hebben wij immers een product in handen dat insecten buiten houdt, daar waar ze hun nuttige werk kunnen doen. We blijven deze boodschap uitdragen, op tv, maar ook met middelen en – online – materialen voor onze dealers.”

Trouwe dealers

Dertig jaar Unilux is natuurlijk meer dan alleen de – belangrijke – huidige campagne om insecten te beschermen. Dertig jaar Unilux én de campagne waren niet mogelijk geweest zonder trouwe dealers. Wat vinden zij van Unilux? Twee Unilux dealers aan het woord.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details