Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
​Unilux-campagne ‘Bescherm de insecten’ van start
Voorzet Unit met geplisseerd gaas.

​Unilux-campagne ‘Bescherm de insecten’ van start

‘Iedereen kan bijdragen aan een gezonde leefomgeving’

De consument is er niet altijd even blij mee: we hebben het over die ‘vervelende muggen’ en andere insecten die met name in de zomermaanden het goede humeur van de mensen verpesten. Er zijn genoeg manieren om ze letterlijk te lijf te gaan. Van een mep met een krant tot aan chemische bestrijdingsmiddelen om de in de woning rondzoemende plaaggeesten het zwijgen op te leggen. 

“Maar de natuur is hier uiteindelijk het slachtoffer”, zegt Hanneke Harmeling van Unilux. “Natuurlijke ketens worden ernstig en onomkeerbaar verstoord! Insecten zijn van levensbelang. Die moet je juist willen beschermen.” 

Rolhor Comfort.

In maart is Unilux de campagne ‘Bescherm de insecten’ gestart. “Diverse internationale onderzoeken wijzen uit dat het aantal insecten op onze planeet dramatisch afneemt en dat is zeker iets om je ongerust over te maken. Zo zorgen insecten binnen de natuurketens voor de bestuiving van planten en dus ook van voedselgewassen. Ze zijn per definitie van levensbelang, ook voor ons als mens. Ze zijn een belangrijk onderdeel van de kringloop van het leven. Want als er helemaal geen insecten meer zouden bestaan, dan zou het ook snel gedaan zijn met de mens. Precies om die reden zetten we met onze communicatie en marketing veel in op het creëren van nog meer bewustzijn hierover. Kortom: verbeter de wereld, begin bij jezelf!” 

De boodschap van Unilux is dat het plaatsen van raam- en deurhorren daarom een heel praktisch voorbeeld is, waardoor consumenten ook hún bijdrage kunnen leveren aan het in stand houden van de insectenpopulatie. “Door horren te gebruiken blijven de insecten buiten, ze vallen je binnen niet meer lastig en je nachtrust wordt niet verpest. Maar vooral: de insecten blijven leven. Dat is eigenlijk het allerbelangrijkste! Dat wij onze boodschap om insecten te behouden door middel van onze producten verder willen uitdragen is – dat zal iedereen begrijpen – een logische vervolgstap: we combineren onze duurzaamheidsstrategie en onze corebusiness met elkaar. En hoe mooi is het als de zonweringvakhandel in Nederland deze boodschap ook kan uitdragen. We zitten bovendien in een tijdgeest waarin de boodschap ook zal aanslaan. Er is immers al veel bewustzijn bij het publiek. Men staat er open voor, men denkt meer dan ooit na over de toekomst van onze planeet en men zal daarom ook inzien dat een hor per definitie beter en duurzamer is dan al die giftige spuitbussen en dodelijke muggenstekkers.” 

“Het gaat dus om het credo ‘frisse lucht binnen en de insecten buiten’. Het zal de kern zijn van de campagne die we in 2023 wederom richting de consumenten voeren. Vanzelfsprekend nemen we de vakhandel daarin mee. Er is ondersteuningsmateriaal in de vorm van flyers, brochures en banners, waarmee de dealer dit belangrijke verhaal kan vertellen. Vanaf maart is de campagne ook op televisie te zien. Ze loopt door tot eind juli.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details