Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Uniek van FAKRO: platdakraam op zonne-energie

Uniek van FAKRO: platdakraam op zonne-energie

Het FAKRO platdakraam kenmerkt zich door strak design, maximale lichtinval en hoge thermo-isolerende waarden. Aan dit imposante rijtje kenmerken heeft FAKRO inmiddels ook solar toegevoegd. FAKRO is hiermee de enige aanbieder van een platdakraam dat volledig werkt op zonne-energie.

Aan de buitenzijde van het FAKRO platdakraam op zonne-energie (DEF Solar) zit een pv-paneel. Dit is bevestigd op het raamprofiel en kan voldoende zonne-energie opvangen voor de elektrische bediening op afstand. Doordat het platdakraam volledig op groene stroom werkt, is er geen netstroomaansluiting nodig. Naast het pv-paneel is de DEF Solar ook uitgerust met een regensensor. Deze zorgt ervoor dat het platdakraam automatisch sluit als het gaat regenen.  

Duurzame daglichtoplossing

Het FAKRO platdakraam is een perfect alternatief voor de bekende lichtkoepel. Opvallend aan het ontwerp is de vlakke glasplaat. Deze wordt volgens de modernste technieken gelijmd: esthetisch en duurzaam. Het platdakraam beschikt over uitstekende thermo-isolerende waarden tot wel Uw=0,64 W/m²K in de uitvoering met viervoudige DU8 beglazing. Hierdoor is het platdakraam zeer geschikt voor lage-energiewoningen en passiefhuizen. Elektrische bediening op zonne-energie onderstreept het duurzame karakter van het platdakraam.

Kenmerken DEF Solar

 • Maximale lichtinval.
 • Hoge thermo-isolerende waarden tot wel Uw = 0,64 W/m²K (volgens de norm EN 14351-1).
 • Volledige elektrische bediening (via Z-Wave) op zonne-energie, afstandsbediening bijgeleverd.
 • Voorzien van regensensor.
 • Geïsoleerde opstand (15 cm) en raamvleugel van deels gerecycled PVC (meerkamerprofiel). 
 • Extra opstand verkrijgbaar voor montage in groendak (optioneel).
 • PVC-profiel absorbeert geen vocht, is duurzaam en bestand tegen corrosie.
 • Montage mogelijk in daken van 2° tot 15°.
 • Geschikt voor vochtige ruimten zoals badkamers en keukens.
 • Afwerking binnenzijde is wit.
 • Ruim assortiment binnen- en buitenzonwering. 

Naast het platdakraam op zonne-energie (DEF Solar) biedt FAKRO ook een platdakraam in een vaste uitvoering (DXF), een handmatig te openen variant (DMF) en een elektrisch via Z-Wave te openen variant (DEF).  

Buitenzonwering op zonne-energie

Het platdakraam is uit te breiden met elektrische buitenzonwering op zonne-energie (AMZ/F Solar). Deze reflecteert het zonlicht voordat dit het glas bereikt. En beschermt zo de leefruimte onder het platdakraam tegen ongewenste opwarming op zonnige dagen. Ook de bediening van deze buitenzonwering werkt volledig op groene stroom via bijgeleverde afstandsbediening. De bediening kan zo worden ingesteld, dat zowel het platdakraam als de buitenzonwering met dezelfde afstandsbediening te bedienen zijn. 

’t mooiste licht van vandaag én morgen

FAKRO gelooft in de kracht van de zon als gratis en schone bron van licht en energie. Optimale lichtinval, gemak, comfort en duurzaamheid dragen bij aan een unieke lichtbeleving in huis. FAKRO creëert ’t mooiste licht van vandaag én morgen.

Meer informatie over de innovatieve en duurzame daglichtoplossingen van FAKRO is te vinden op www.hetmooistelicht.nl en www.fakro.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details