Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Uitgesproken duurzaamheid en comfort voor modern wonen

Uitgesproken duurzaamheid en comfort voor modern wonen

Een exclusieve woning die duidelijke geometrie combineert met een doordachte bekleding van materialen die een warme en gezellige architecturale totaalindruk creëren. De Click Zip Ghost verticale zonweringen benadrukken de esthetische harmonie van de privéwoning, schermen de ramen en deuren af, garanderen thermisch comfort, verminderen het energieverbruik en beschermen het milieu.

Zonwering is een van de belangrijkste functies van ramen en is van fundamenteel belang voor het wooncomfort. Zonwering kan worden gegarandeerd met jaloezieën of rolluiken, die typisch zijn voor de traditionele Italiaanse bouwstijl, of met rolluiken, die handiger zijn in gebruik en af te stellen, maar minder aantrekkelijk vanuit esthetisch oogpunt. Verticale zonweringen zijn een aantrekkelijk alternatief, zoals het Click Zip-model van Gibus, een van de toonaangevende Europese bedrijven in de sector van outdoor designoplossingen. Deze zonweringen zijn een moderne en efficiënte oplossing die de voordelen van andere zonweringssystemen combineren met een exclusief design en moderne technologie, zoals in het geval van een recent gebouwd woongebouw in de provincie Padua, waar het Click Zip Ghost-model is geïnstalleerd.

De villa is omgeven door groen en bestaat uit twee gelijke gebouwen die elkaar overlappen ter hoogte van het woongedeelte. Het algemene architecturale ontwerp is minimalistisch, elegant en afgemeten, gebaseerd op uniforme oppervlakken met een bakstenen gevel afgewisseld met gepleisterde oppervlakken.

De zorgvuldige materiaalkeuze voor de gevelbekleding zorgt voor een warm, solide en gezellig totaalbeeld, terwijl de afwezigheid van externe raamkozijnen gebaseerd is op een nauwkeurige formele beslissing om de zuiverheid van de vorm van het gebouw en de lijn van de ramen langs de gevels te behouden.

“Alle ramen en deuren worden gekenmerkt door hoge prestaties,” legt de huiseigenaar uit, die actief betrokken was bij de planning, “maar de ramen en terrasdeuren moeten nog steeds worden afgeschermd om een optimaal warmte- en lichtcomfort in de leefruimtes te garanderen.”

De Click Zip Ghost zonweringen van Gibus omlijsten de ramen en deuren van buitenaf en vervullen een groot aantal functies: ’s nachts verduisteren ze de kamers om een ontspannende slaap te bevorderen, in de zomer dienen ze als zonwering om oververhitting te voorkomen en het energieverbruik voor airconditioning te verlagen, wat niet alleen gepaard gaat met kostenbesparingen maar ook milieuvriendelijk is, en bovendien bieden ze bescherming tegen weersinvloeden en UV-straling.

“We kozen voor Click Zip Ghost om verschillende esthetische en technische redenen. Het kozijn is ontworpen voor een perfecte integratie in de gebouwschil zonder afbreuk te doen aan de thermische isolatie van de raamopening. De bovenste cassette en de zijgeleiders laten de glaspanelen volledig vrij voor onbeperkte transparantie. De matzwarte afwerking (RAL 9005 mat) is dezelfde als die van de raam- en deurkozijnen.

Dankzij het brede assortiment stoffen van Gibus konden we de oplossing kiezen die het best aan onze eisen voldeed. Het doek (Screen Soltis) is gemaakt van natuurlijke vezels en synthetische vezels in verschillende kleuren, die zo zijn gekozen dat ze harmoniëren met het kleurenpalet van de gevel. Ze zorgen voor een uitstekend zicht naar buiten en bieden tegelijkertijd de juiste mate van afscherming tegen zonnestralen zonder hinderlijke reflecties.

De schermen zijn allemaal uitgerust met een stille en betrouwbare elektromoter die ter plaatse kan worden bediend met een wandschakelaar of met een handzender, smartphone-app en domoticasysteem, met de optie om natuurlijke verlichtingsscenario’s voor de kamers te programmeren.

De Click Zip Ghost verticale zonweringen hebben onze leefruimte een meerwaarde gegeven op het gebied van esthetiek, comfort, welzijn, functionaliteit en duurzaamheid.”

Zonweringtechnologie en -ontwerp

Click Zip is de lijn verticale zonweringen ontwikkeld door Gibus voor de bescherming en afscherming van ramen, deuren, pergola’s en beglazing. Deze oplossing verbetert het lichtcomfort, het visuele comfort en het thermische comfort, verlaagt de energiekosten en verfraait woonruimtes op een stijlvolle en functionele manier.

De verschillende modellen voldoen aan alle installatievereisten (met of zonder cassette, als inbouwmodel, met montage in de nis, aan de muur of aan het plafond) en kunnen volledig onzichtbaar worden geïnstalleerd. Het frame is gemaakt van aluminium met een Qualicoat-gecertificeerde poedercoating, die een langdurige duurzaamheid van het oppervlak garandeert, zelfs in agressieve omgevingen.

Het voorprofiel past perfect in de cassette zonder uitsteeksels. De Zip-technologie op de verticale geleidingsprofielen zorgt voor een optimale beweging van het zonweringdoek en een perfecte zijdelingse dichtheid, waardoor een optimale windweerstand wordt geboden (klasse 6 DIN 13561, wat overeenkomt met een windsnelheid van ongeveer 100 km/u).

 Het gepatenteerde Mag Lock magnetische sluitsysteem garandeert dat de stof correct wordt gespannen.

De stoffen zijn verkrijgbaar in een breed assortiment dat verduisterende, zonwerende en transparante stoffen omvat, met verschillende afmetingen (max. 7.000 x 4.800 mm), materialen, diktes, gewichten, energiedoorlaatbaarheid, opaciteit en kleur, zodat ze maximaal aan uw wensen kunnen worden aangepast. Alle Click Zip stoffen zijn brandvrij en vrij van schadelijke stoffen (in overeenstemming met de REACH-verordening).

De elektromagnetische aandrijving werkt met geruisloze 24 V elektromotoren met laag stroomverbruik, die in de doekbuis zijn ingebouwd. De cassette is ontworpen voor de installatie van LED-minispots (diameter 6 mm, lichtstroom 84 lumen), met de mogelijkheid om de kleurtemperatuur van het licht te kiezen.

De zonwering kan worden bediend met een handzender en de Gibus Connect app voor mobiele apparaten of kan worden geïntegreerd in de gebouwautomatisering en het elektrische systeem van het gebouw. Speciale optionele sensoren meten de intensiteit van het zonlicht en de windsnelheid om het zonnescherm naar wens uit of in te bewegen.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details