Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Traditioneel én functioneelde. De markies is een ‘echte’ zonwering
Collectie Betalux®.

Traditioneel én functioneelde. De markies is een ‘echte’ zonwering

Ook de markies ontkomt niet aan de moderne tijd, want ook de markies wordt stapje voor stapje verbeterd en veranderd. Bijvoorbeeld door elektrische bediening. Bijvoorbeeld door het gebruik van moderne materialen, zoals aluminium voor frame en kap of kunststof voor de kap. Maar ondanks dit soort veranderingen en verbeteringen blijft de markies toch zijn traditionele, klassieke uitstraling behouden.

De markiezenbouw is in vergelijking met sommige andere productgroepen binnen de zonwering van bescheiden omvang. Niet in de laatste plaats omdat je de markies lang niet overal ziet. Maar met name in Nederland blijft de belangstelling groot en is het nog altijd een heel populaire vorm van zonwering, zeker in combinatie met huizen in traditionele bouwstijl, zoals de jaren 30 stijl.

De aandacht voor markiezen groeit zelfs, al geldt dat de afgelopen twee seizoenen voor welhaast elke vorm van zonwering. Markiezenbouwers – ook degenen die in dit Thema Markiezen zijn vertegenwoordigd – hebben dat ook ervaren. Daar lijkt overigens voorlopig nog geen einde aan te komen, want de vooruitzichten voor het komende seizoen zijn vooralsnog gunstig.

De markies handhaaft zich dus moeiteloos in het zonweringlandschap. De klassieke uitstraling is daar natuurlijk een belangrijke reden voor. Maar wat zeker niet mag worden vergeten, is dat een markies ook een bijzonder functionele vorm van zonwering is: een markies weert de zon, behoudt het zicht naar buiten en biedt – zonder aanpassingen of aparte voorzieningen – ook efficiënte bescherming tegen zonnestraling die van de zijkant invalt. En dat kan niet elke zonwering zeggen…

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details