Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Topspin® Zonwering al meer dan twintig jaar functioneel

Topspin® Zonwering al meer dan twintig jaar functioneel

Steeds vaker ook particuliere toepassingen

​Unilux biedt al meer dan twintig jaar de onderscheidende zonwering Topspin® aan. “Als onderdeel van Unilux is de zonweringtak Topspin® al jaren een vaste speler in de branche en erg actief op de Nederlandse projectzonweringmarkt”, aldus CEO Patrick van Loosbroek van Unilux. “In de loop van de tijd zijn er evenwel steeds weer nieuwe markten aangeboord, waardoor de Topspin® zonweringen steeds veelzijdiger worden toegepast.” 

Het hoge kwaliteitsniveau van Topspin® is volgens directeur Stefan Roovers van Topspin® iets waar de grote spelers op het gebied van projectontwikkeling in Nederland inmiddels goed bekend mee zijn. “Dat maakt Topspin® tot een veel gevraagd systeem bij grote én grootse projecten!” Topspin® onderscheidt zich volgens Roovers door de enorme uitvallen die gerealiseerd kunnen worden en door de extreme vormen – horizontaal, diagonaal, verticaal en gebogen – waarvoor het systeem kan worden ingezet. “We kunnen dit systeem ook zonder problemen op hoogte, in de drukte of op lastig toegankelijke plekken toepassen. Hoe moeilijker hoe uitdagender!”, aldus Roovers.

Topspin®

Een mooie combinatie van oud en nieuw. Topspin® systemen bij de in 1915 gebouwde Wintertuin in Baarn, vroeger een botanische kas, nu onder andere theetuin met terras.

 

Lagere belastingen

“Waar vaak de grootste uitdaging in zit, is de belasting die een systeem als Topspin® uitoefent op de onderliggende constructie,” vervolgt Roovers. “Niet alleen de belasting van het systeem op zich, maar juist de extra krachten en momenten door met name de wind. Juist in dat opzicht onderscheidt Topspin® zich van andere systemen.”

Dat komt volgens Roovers door het onderscheidende element van het Topspin® systeem, namelijk het gebruik van meelopende, verend opgestelde doekbuizen. “Dat blijkt in veel projecten dé oplossing te zijn. Door de doekbuizen worden de extra wind, en/of trekkrachten die kunnen ontstaan namelijk voor een groot gedeelte opgevangen in het Topspin® systeem zelf en niet afgegeven aan de constructie die het systeem draagt.”

Project in Terneuzen

Onlangs heeft Topspin® het complete zonweringsysteem voor het Terneuzen Diamond Center geleverd, het nieuwe kantoor van Dow Benelux in Terneuzen. Het hoofdkantoor, dat in 2019 door minister-president Mark Rutte officieel werd geopend, zet nieuwe standaarden voor duurzaamheid, veiligheid en werkprocessen. Het is met de nieuwste technieken ontworpen, waardoor geavanceerde werkprocessen mogelijk zijn. Het kantoor biedt plaats aan 1.100 van de in totaal 4.000 medewerkers van Dow in Terneuzen, die afkomstig met 55 nationaliteiten afkomstig zijn uit de hele wereld.

In nauwe samenwerking met Kingspan glasconstructies en bouwpartner Cordeel Nederland heeft Topspin® het Terneuzen Diamond Center voorzien van een systeem van 36 x 16 m, verdeeld in 20 secties en een systeem van 43 x 16 m, teruglopend naar 13 m, verdeeld in 24 secties. “Dankzij het enorme oppervlak aan Topspin® systemen kunnen de 1.100 medewerkers van Dow in Terneuzen werken in een aangenaam binnenklimaat”, aldus Roovers. “Mede dankzij ons Topspin® systeem heerst er in het gebouw een fijne sfeer voor zowel medewerkers als bezoekers.”

Topspin®

De uitgebreide Topspin® systemen op het dak van het Terneuzen Diamond Center, het nieuwe kantoor van Dow Benelux in Terneuzen, Zeeuws-Vlaanderen.

 

Particuliere toepassingen

Behalve bij projecten, zoals kantoor- en bedrijfsgebouwen, zorginstellingen en scholen, wordt Topspin® ook steeds vaker ingezet bij de moderne particuliere bouw voor terrasoverkappingen en lichtstraten. “Licht vormt een steeds belangrijker element in huis”, constateert Roovers. “Lichtstraten en dakkoepels zijn groter en ingewikkelder van constructie dan jaren geleden. Tegelijk wordt warmtewering een steeds belangrijker item. Een maatwerkproduct als Topspin® en alle varianten ervan die wij kunnen aanbieden, kan dan een oplossing bieden. We merken dan ook dat architecten en andere bouwprofessionals steeds vaker een beroep doen op onze oplossingen.”   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details