Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Tibelly in actie voor KWF Kankerbestrijding

Tibelly in actie voor KWF Kankerbestrijding

‘Tegen kanker, voor het leven’

Welhaast iedereen wordt in zijn of haar leven geconfronteerd met kanker. In 2021 werden in Nederland en België er meer dan 200.000 mensen door getroffen. Iedereen kent wel iemand in de directe omgeving die tegen deze nietsontziende ziekte strijdt of heeft moeten strijden. Onder het motto ‘tegen kanker, voor het leven’ zet KWF Kankerbestrijding zich al ruim 71 jaar in voor meer en beter onderzoek. Tibelly is trots om al vele jaren aan deze strijd bij te dragen.

Ondanks talloze campagnes om mensen bewust te maken van het gevaar van uv-straling is huidkanker in Nederland en België nog steeds de snelst groeiende vorm van kanker. Huidkanker wordt veelal veroorzaakt door te veel blootstelling aan uv-straling, voor het gemak: zonlicht. Zonlicht is natuurlijk niet alleen slecht. Het is een onmisbare voorwaarde voor alle leven. Maar overmatige blootstelling aan zonlicht levert grote risico’s op. 

Fabeltjes

Over zonlicht – lees uv-straling – doen veel fabeltjes de ronde. Vaak wordt bijvoorbeeld gezegd dat je achter glas niet kunt verbranden. Glas heeft weliswaar invloed op het directe zonlicht, maar beschermt geenszins volledig. Net als kleding overigens. Vanzelfsprekend weert een winterjas beter dan een T-shirtje, maar volledig beschermen doet hij niet. Misschien wel de grootste fabel is dat zonlicht alleen schade toebrengt bij verbranding van de huid. Te veel blootstelling aan uv-straling is altijd schadelijk en kan nog vele jaren later problemen veroorzaken. Feiten die schaduw in een ander licht zetten! 

Zonweringbranche

“Ondernemers in de zonweringbranche zijn zich ongetwijfeld bewust van de gevaren van de zon”, zegt Simone Leenhouwers van Tibelly. “Zij zullen hun klanten er meer dan eens op gewezen hebben. Overigens lopen zonweringspecialisten omdat ze vaak buiten werken zelf extra risico. Tibelly ziet het als zijn taak om de bewustwording te vergroten, richting consument, maar ook richting zonweringspecialist. Voorkomen is immers beter dan genezen! Daarom: goed smeren met zonnebrandcrème – om de 2 uur – én tijdig de schaduw opzoeken. Dat zijn de enige twee remedies.” 

KWF Kankerbestrijding

Om de strijd tegen kanker te ondersteunen, zet Tibelly zich al ruim twaalf jaar in voor KWF Kankerbestrijding. “Om die steun concreet te maken, hebben we destijds besloten om een bedrag te doneren voor iedere meter zonweringdoek die wij verkopen. En dat doen we nog steeds! Tot op heden heeft dit initiatief al meer dan € 234.000,- euro opgeleverd voor meer en beter onderzoek naar huidkanker, iets waar wij bijzonder trots op zijn. Wat ons betreft een extra reden voor zonweringspecialisten om Tibelly en KWF bij hun klanten onder de aandacht te brengen. Zo strijden we samen tégen kanker, vóór het leven!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details