Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Zonwering & Overkappingen

Terrazza Sempra: nieuwe glazen terrasoverkapping van weinor

Bewezen technologie, tijdloos design

weinor_Terrazza_Sempra_fp_1

1 december 2020 Leestijd 5 minuten

Deel dit artikel

Fabrikant weinor brengt weer een terrasoverkapping op de markt. Terrazza Sempra is gebaseerd op het model Terrazza Originale, dat zich al vele jaren lang heeft bewezen. De nieuwe terrasoverkapping heeft echter bij staanders en dakdragers een rechtlijnig uiterlijk. Doelgroep zijn opdrachtgevers die een modern design willen zonder af te hoeven zien van de gebruikelijke dakhelling.

Dakbedekkingen van glas hebben een doorslaggevend voordeel ten opzichte van andere terrasoverkappingen: ze brengen veel licht op het terras. Dat is een duidelijk voordeel, vooral op Noord- en Midden-Europese breedtegraden, aangezien de dagen daar ’s winters relatief kort en donker zijn.

Heldere lijnen, hoge stabiliteit

Dat is waar de nieuwe Terrazza Sempra van weinor voor staat. De terrasoverkapping combineert bewezen technologie met tijdloos design. Want als basis diende de weinor overkapping Terrazza Originale, die al bijna 20 jaar met succes wordt verkocht. Waar bij de traditionele overkapping eerder ronde vormen domineren, is Terrazza Sempra hoekig ontworpen. Dakdragers, staanders, dakgoot – overal zijn duidelijke lijnen te herkennen. Bijzonder inventief: de dakdragers, die dankzij hun T-dragervorm zeer stabiel zijn, worden aan de voorzijde eenvoudig afgesloten met een hoekige afdekkap zodat een harmonieus totaalbeeld ontstaat. Ook de glaslijsten werden optisch aangepast. Wat onveranderd blijft in vergelijking met Terrazza Originale, is de gebruikelijke dakhelling. Hier verschilt de Terrazza Sempra van de door en door kubusvormige weinor overkapping Terrazza Pure.

Slimme details voor een eenvoudige montage

Vele andere technische details die hun waarde hebben bewezen bij Terrazza Originale zijn overgenomen voor Terrazza Sempra. Bijzonder praktisch voor de monteur is bijvoorbeeld de hoekige staander 115 met geïntegreerde afvoerbuis en openingsfunctie voor eenvoudige montage- en onderhoudswerkzaamheden. Bovendien kan de hoogte van de waterafvoer hier individueel worden aangepast, afhankelijk van de bouwkundige omstandigheden en wensen van de opdrachtgever ter plaatse. Met de dakgoot 220 zijn bovendien, afhankelijk van diepte en sneeuwbelasting, tot 20 procent grotere overspanningen mogelijk, zonder dat de dakgoot met extra staal verstevigd hoeft te worden. Hierdoor kan de opdrachtgever genieten van een onbelemmerd uitzicht naar buiten, zonder middenstaander. De stalen versteviging kan los worden besteld en ter plaatse worden aangebracht, waardoor het transportgewicht aanzienlijk wordt gereduceerd en de montage wordt vereenvoudigd. Terrazza Sempra is uitvoerbaar bij verschillende dakvormen, bijvoorbeeld bij tal van lessenaardaken met inspringende muur of balkonuitsparing. Op deze manier kan het vakbedrijf zijn klanten individuele oplossingen bieden en voldoen aan de bouwkundige eisen.

Ledverlichting, verwarmingssysteem, zonwering: sterke accessoires

Voor Terrazza Sempra biedt weinor nu ook de lichtlijst LED-Design in hoekige uitvoering aan. Wie kleur wil brengen op de terrassen van zijn klanten, raadt zijn klanten de ledstrip RGB Stripe aan met 48 kleuren en 3 wittinten. Deze kan ter plaatse flexibel worden gemonteerd, net als het Tempura Quadra verwarmingssysteem, dat met zijn kubusvormige uiterlijk perfect in de totale designlijn past. Geen terrasoverkapping zonder bescherming tegen inkijk en zonwering: daarom kunnen de verticale zonwering weinor VertiTex II, het ondergemonteerde serrezonnescherm Sottezza II en de bovengemonteerde versie WGM Top probleemloos worden aangevuld. Alles kan eenvoudig worden bediend met de draadloze besturing BiConnect.

Uitbreiding naar serre mogelijk

Als opdrachtgevers een uitgebreide bescherming tegen weersinvloeden voor hun terras willen, kunnen vakbedrijven deze wens eenvoudig vervullen – met de op maat gemaakte, volledig glazen schuifdeuren w17 easy. De schuifdeuren kunnen snel en eenvoudig worden gesloten en op warme dagen net zo gemakkelijk weer worden geopend en kunnen bij een bestaand systeem worden aangebracht.

Nieuwsbrief

Meld u aan om nieuws & updates te ontvangen.

louwers mediagroep
 • Z&R

  Z&R

  Platform over zon- en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen

  Naar website
 • Profiel

  Profiel

  Platform over raam-, deur-, kozijntechniek, hang- en sluitwerk, dak- en geveltechniek, veiligheid

  Naar website
 • I&L

  Instore & Livecomm

  Platform over beurzen, retail & online business

  Naar website
 • I&B

  Installatie & Bouw

  Platform over installatietechniek, klimaatbeheersing en elektriciteit

  Naar website
 • GWW

  Grond / Weg / Waterbouw

  Platform over civiele techniek & infrastructuur

  Naar website
 • B&S

  Beton & Staalbouw

  Platform over beton en staal in de bouw

  Naar website
 • Gevelbouw

  Gevelbouw

  Platform over gevels, glas & daken

  Naar website
 • badz

  Bouwen aan de Zorg

  Platform over bouw en ontwikkeling in de zorg in Vlaanderen en Nederland

  Naar website
 • mediagroeplogo

  Binnenwerk

  Platform voor de interieurbouwbranche

  Naar website
0%

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details