Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
swela: ‘Betrek zonweringdoek op een creatieve manier in het gevelontwerp door zelf doekdessins te ontwerpen’
De weerbestendigheid van latexprint is met een factor 7 tot 8 ongekend hoog.

swela: ‘Betrek zonweringdoek op een creatieve manier in het gevelontwerp door zelf doekdessins te ontwerpen’

Daarvoor zijn meerdere redenen te noemen: soms laat de coating van doeken het niet toe, bedrukking vindt plaats bij diverse drukkerijen die ieder een eigen werkwijze hebben, er worden nauwelijks garanties gegeven en de handling om bedrukking heen is vaak een station te ver voor de toch al zeer drukke zonweringdealer. Dat kan anders, dacht men bij swela. 

“Swela innoveert voortdurend en heeft een goed oog voor de markt, niet alleen voor de particuliere, maar zeker ook voor de projectmarkt”, vertelt Wouter Hof, directeur bij swela. “Vanuit deze innovatiegedachte komt swela met een nieuwe techniek voor het bedrukken van zonweringdoeken.” 

Creativiteit de vrije loop laten

Iedereen heeft weleens een bedrukt zonweringdoek gezien. Meestal gaat het dan om een doek dat voorzien is van reclame. Dat is iets wat met name in de horeca wordt toegepast. Dit soort bedrukte doeken komt voort uit lokale initiatieven, waarbij diverse druktechnieken worden ingezet. Het beeld wordt weliswaar overgebracht, maar garantie geven op de print is dan lastig. “Wij hebben echter goed nieuws”, zegt Hof. “Swela gelooft in de kracht van geïndividualiseerd design, ook voor zonwering, parasols en tuinmeubelkussens. Wij hebben in ons bedrijf in Emsdetten dan ook niet stilgezeten en hebben het begrip ‘bedrukt doek’ naar een topniveau weten te tillen!” 

Print on Demand

Onder de naam Print on Demand levert swela twee soorten bedrukking op doek: latexprint en sublimatieprint. “Latexprint is een kwalitatief hoogwaardige bedrukking voor zonwering, zoals knikarmschermen en parasols”, legt Hof uit. “De weerbestendigheid van latexprint is ongekend hoog, maar liefst factor 7 tot 8. Dat betekent dat het schitterende, unieke doek dat bij de mensen thuis, boven een horecaterras of aan een bedrijfspand hangt beslist tegen een stootje kan. Bovendien is het doek waterdicht.” 

Sublimatieprint is volgens Hof ideaal voor praktisch gebruik, op tuinmeubel kussens, zitzakken en een veelvoud aan decoratieve tuintoepassingen. “Sublimatieprint biedt slimme designmogelijkheden bij een weerbestendigheid van factor 6, wat deze printmethode geschikt maakt voor reclame, thematische horecatoepassingen en tuinmeubelkussens in stijl met het toegepaste zonweringdoek.” 

Architecten en ontwerpers die willen weten hoe hun ontwerp op zonweringdoek kan worden uitgevoerd, kunnen door de dealer naar swela worden doorverwezen.

Met name latexprint zorgt volgens Hof voor ongekende kansen voor architecten en ontwerpers, omdat het de mogelijkheid biedt om het uiterlijk van de zonweringdoeken aan een gevel volledig naar eigen wens vorm te geven. “Stel je voor dat je als architect een terugkerend stijlelement in je gebouwontwerp hebt toegepast, dan is het nu volledig mogelijk om dat terug te laten komen in het zonweringdoek. Waarom dit zo interessant is? Als er gekozen wordt voor een standaard doek uit een bestaande collectie, dan domineert de zonwering in de zomer de aanblik van de gevel. Wij denken bij swela dat het uitkiezen van een standaard doekkleur voor een architectonisch ontwerp altijd een compromis is. Er is nou eenmaal niet meer keuze dan de collectie weergeeft. Welnu, dat is vanaf vandaag dus anders!” 

Bestel een beprinte doekstaal!

Print on Demand moet je volgens Hof zelf beleven. “Het leek ons daarom een goed idee om aan dealers die interesse hebben in zonweringdoeken met Latexprint bedrukte stalen ter beschikking te stellen. Een groot deel van zonwerend Nederland heeft inmiddels per post een doekstaal ontvangen. Wie geen doekstaal heeft ontvangen, kan er alsnog een aanvragen bij onze vertegenwoordigers. Verder denken we graag mee in projecten. Architecten en ontwerpers die willen weten hoe hun ontwerp op zonweringdoek kan worden uitgevoerd, kunnen door de dealer naar ons worden doorverwezen. Wij begeleiden ze vervolgens uit naam van de dealer tijdens het hele proces.” 

Geïnteresseerde dealers kunnen voor meer informatie contact opnemen met Marina Schavemaker via m.schavemaker@swela.com of met Niels Kusters via n.kusters@swela.com.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details