Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sunparadise: ‘Een wintertuin verhoogt het woongenot’
CUBO met opengeschoven glaswanden.

Sunparadise: ‘Een wintertuin verhoogt het woongenot’

“Ook als het buiten kouder wordt – of al is – blijft het terras ons trekken”, zegt Lucas Bouwers, manager bij Sunparadise Netherlands, onderdeel van Sunparadise AG. “Onder een overkapping, achter een glazen wand die wind- en waterdicht is en onder een terrasverwarmer is het dan heerlijk comfortabel toeven. Onze klanten zijn retailers en ondernemers die gespecialiseerd zijn in serre- en verandabouw. Wij leveren alleen aan dealers, niet rechtstreeks aan particulieren.”

Het Zwitserse Sunparadise ontwikkelt en produceert al sinds 1985 balkonruiten, buitenruimtes, wintertuinen, façades voor woningen, glazen daken, ruiten en deuren voor commerciële gebouwen. Samen met collega Rob Jonkergauw is Lucas Bouwers verantwoordelijk voor de Nederlandse markt. 

CUBO: kubistisch in verschillende kleuren

“Met de Hawaii 40 CUBO, de kubistisch vormgegeven terrasoverkapping van Sunparadise, kan maar liefst 95 m² worden overdekt”, vertelt Brouwers. In de praktijk betekent dit dat deze terrasoverkapping ingezet kan worden tot een breedte van maximaal 13,6 m en een diepte van 6,9 m. Voor deze overspanning is een enkele staander voldoende. 

“De beglazing, met glasdiktes van 8 mm tot 42 mm kan, net als de overige overkappingen van Sunparadise, gemakkelijk worden gemonteerd en is leverbaar in veel verschillende kleuren, zodat de glaswand kan worden aangepast aan het interieur”, vult Jonkergauw aan. “Afhankelijk van wat de klant wenst, kan deze overkapping halfvrijstaand of vrijstaand worden gebouwd, eventueel met een dakoverstek en zonder hinderlijke staanders die het zicht belemmeren. Regenwater wordt efficiënt afgevoerd door middel van onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen. Geïntegreerde kabelkanalen maken het mogelijk om op passende wijze led-verlichting in het ontwerp op te nemen.” 

PRIME: vangt grote overspanningen op

Onlangs heeft Sunparadise het assortiment uitgebreid met de PRIME, een hoogwaardig terrasdak voor grote overspanningen, zonder hinderlijke staanders in de vrije ruimte. Glazen panelen ervoor zijn beschikbaar tot 33 mm dik, er kan uit verschillende profielen worden gekozen en dit dak kan onder een helling van 5° tot 45° worden aangebouwd. Net als bij de CUBO kunnen goten en regenpijpen onzichtbaar worden opgenomen en kan led-verlichting dankzij de ingebouwde kabelkanalen mooi worden geïntegreerd.” 

GSS17: van complete wand tot klein pakket

Voor terrasdaken als de PRIME heeft Sunparadise de hardglazen schuif- en stapelwand GSS17 met vleugelafmetingen van 900 tot 2700 mm als jongste aanwinst in het assortiment. “Een complete wand met maar liefst acht inschuifbare vleugels kan tot een klein vleugelpakket worden samengevouwen”, constateert Bouwers. “Dat komt doordat de vleugels allemaal tot 90° kunnen worden gedraaid. Een ander kenmerk van deze schuif- en stapelwand is overigens de boven- en ondergeleiding in een smal aluminium profiel.” 

Het hardglazen vouwsysteem GSS17 kan zowel links als rechts worden geparkeerd, waardoor een totale opening van de veranda mogelijk is. De GSS17 is toepasbaar voor balkons en verandadaken en wordt vaak in combinatie met de terrasoverkapping CUBO gebruikt.   

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details