Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sunparadise: ‘Een terrasdak dat harmonisch aansluit bij elke bouwsituatie’
Het PRIME terrasdak past volgens Lucas Bouwers naadloos en harmonisch in elke mogelijke woonsituatie.

Sunparadise: ‘Een terrasdak dat harmonisch aansluit bij elke bouwsituatie’

Outdoor living in de eigen tuin blijft een van de belangrijkste trends in onze samenleving. Maar mensen willen buiten wel hetzelfde comfort als binnen, wat betekent dat het terras als het ware een extra leefruimte moet worden. Daar speelt Sunparadise met zijn terrasoverkappingen op in, vertelt Lucas Bouwers, die Sunparadise in Nederland vertegenwoordigt. “Deze Zwitserse fabrikant ontwikkelt al heel wat jaren innovatieve winter- en zomertuinsystemen, zoals de thermisch geïsoleerde HAWAII 80 als de niet-geïsoleerde HAWAII 60 en HAWAII 40, leverbaar in een puristische PURE en kubusvormige CUBO-variant. De meest recente ontwikkeling is het PRIME terrasdak. Het succes van deze producten leidt ertoe dat het Benelux-team in Emmen en Herent verder blijft groeien!”

Dit systeem kan op verschillende manieren met de woning worden verbonden. Daardoor kan het met vrijwel elk nieuwbouwproject worden gecombineerd.

“De hoogwaardige PRIME is beschikbaar met beglazing tussen 8 en 33 mm dik, met een grote verscheidenheid aan profielen en met onbeperkte mogelijkheden voor een individuele vormgeving”, aldus Dirk Larivière die verantwoordelijk is voor de Belgische markt. “Dit terrasdak is leverbaar met een groot aantal dakvarianten, grote overspanningen zonder tussenpalen en meer bijzonderheden bij de installatie, de veiligheid en het ontwerp.”

“We bieden zeven standaard daktypes aan die snel en eenvoudig getekend en berekend kunnen worden”, gaat Larivière verder. “Deze overkapping kan onder een helling tussen 5° en 45° aan een gebouw of balkonrand worden aangebouwd. Het systeem kan echter ook harmonisch in de binnenhoek of uitbreidend om de buitenhoek worden geplaatst of gewoon in elke opstelling bij een nieuwbouwproject worden geïntegreerd. PRIME is zelfs ideaal geschikt als individuele serre of als balkonoverdekking.”

“Dankzij de grote vrije overspanning tot 6,7 m zonder staal of middenpaal ontstaat een uitzicht zonder beperkingen”, vult Lucas Bouwers aan. “Ook dakdieptes tot 5,5 meter en groter zonder stalen inschuifdeel zijn mogelijk. Onzichtbaar geïntegreerde goten en regenpijpen zorgen voor een efficiënte waterafvoer.”

Optioneel is een dakoverstek tot 1,5 m mogelijk, dat naar voorkeur van de eindgebruiker op twee manieren kan worden gerealiseerd: met gedeeld glas met een in de frontdrager geïntegreerde goot of met doorlopend glas met voorgehangen goot.

Dankzij ingebouwde kabelkanalen in de liggers kan ook sfeervolle ledverlichting worden voorzien. “Voor een verbeterde luchtcirculatie kan optioneel een eenvoudig te bedienen ventilatieschuif worden geïntegreerd”, licht Bouwers toe. “Net als de andere terrasdaken van Sunparadise is de PRIME beschikbaar in een breed kleurengamma en kan hij gemakkelijk worden gemonteerd. Om gebruikers te beschermen tegen regen, wind en lage temperaturen of tegen de zon kan de PRIME terrasoverkapping worden afgesloten met glazen, verschuifbare vouw- en stapelwanden en worden uitgerust met een volledig onzichtbaar geïntegreerde doekzonwering.”

Beneluxteam

De PRIME en andere ontwikkelingen van Sunparadise kunnen worden bekeken in de showrooms van het Benelux-team in het Nederlandse Emmen en het Belgische Herent. Zo is het PRIME terrasdak op het showterrein in Herent uitgerust met de niet-geïsoleerde vouwwand Fiesta 42, de Ideal 38 schuifwand en aluminium klikplanchetten aan een zijde. Dirk Larivière en Steven Billiet zijn samen al jaren het aanspreekpunt voor Sunparadise in België, terwijl Lucas Bouwers en Rob Jonkergouw voor de Nederlandse contacten instaan. Gezien de grote groei in de afgelopen periode is hun team recent uitgebreid met een nieuwe buitendienstmedewerker en een back-up officer. Sinds 1 april is er daarnaast ook een commerciële medewerker voor West-Frankrijk gestart.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details