Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX TERRASOVERKAPPINGEN: LANGER BUITEN BLIJVEN
Tuinpaviljoen met het volglas schuifsysteem SF20 van SUNFLEX.

SUNFLEX TERRASOVERKAPPINGEN: LANGER BUITEN BLIJVEN

Heel veel particuliere woningen, maar ook horecazaken hebben een balkon of terras. Dat maakt het mogelijk om heerlijk buiten te zijn. Om ook bij uiteenlopende weersomstandigheden – hitte, regen of sterke wind – toch van het buitenleven te kunnen genieten, is een terrasoverkapping, eventueel met glaswanden, een goede oplossing. Dat betekent: eerder in het seizoen buiten, tot later in het seizoen én… tot later in de avond. SUNFLEX heeft er de oplossingen voor.

De glasdaken van SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH worden naar klantspecificaties gemaakt. Door de vele keuzemogelijkheden kan een overkapping optimaal aan een woning of gebouw worden aangepast. SUNFLEX heeft de terrasoverkappingen SF112, SF115 en SF125 zonder overstek en SF112 Plus en SF152 Plus met dakoverstek in het assortiment. Ze zijn met glas van 8, 10, 12, 16 en 24 mm leverbaar.

Een goed begin is het halve werk

Om ervoor te zorgen dat een dak een hoosbui of een grote sneeuwlast aankan, is het verstandig dat de statica van een terrasoverkapping door een specialist wordt berekend. Hij of zij bepaalt de aantallen staanders en dakliggers die worden gebruikt, rekening houdend met sterkte, stijfheid, stabiliteit, belasting, grootte, (materiaal)eigenschappen van de terrasoverkapping zelf, de maximale bodembelasting, de sterkte van de wand, de vereiste weerbestendigheid en eventuele andere variabelen. Bij daken die om een hoek worden gebouwd of met een bijzondere vorm of constructie moet met nog meer aspecten rekening worden gehouden. Daarom adviseren SUNFLEX dealers hun klanten altijd heel uitvoerig over alle mogelijk- en onmogelijkheden.

Safety first!

SUNFLEX gebruikt voor zijn terrasoverkappingen uitsluitend veiligheidsglas dat aan de DIN-normering voldoet. Het bestaat uit een laag vlakglas en een laag gelaagd veiligheidsglas met daartussen een folie die het versplinteren van het glas bij glasbreuk voorkomt. De glasdikte is minimaal 8 mm, de folie is 0,76 mm. 

Het glazen schuifsysteem SF20 van SUNFLEX in steellook.

Gemak dient de mens

Soms zien mensen af van een glazen dak omdat ze opzien tegen het schoonhouden ervan. Niet nodig! Er is namelijk zelfreinigend glas leverbaar. Het heeft een fotokatalytische en een hydrofobe coating, waardoor een lotuseffect ontstaat en vuil en water niet hechten maar afstromen. Zo’n coating maakt het reinigen een stuk eenvoudiger. 

‘Deur dicht!’

De gebruiksmogelijkheden van een terrasoverkapping kunnen nog eens sterk worden vergroot als de zijdes kunnen worden afgesloten. SUNFLEX heeft een groot aantal schuif- of draai-schuifsysteem uit glas in het assortiment om een comfortabele, beschutte buitenruimte te creëren. Daardoor kan een terras – bij een woning of in een horecaomgeving – zelfs bij lagere temperaturen in voor- of najaar gewoon worden gebruikt. Met verlichting en verwarming kunnen de gebruiksmogelijkheden zelfs nog verder worden uitgebreid. 

 Een handje helpen

Om te helpen bij de keuze uit de talrijke mogelijkheden die SUNFLEX te bieden heeft, kan de SUNFLEX configurator soelaas bieden. Een vouw-schuifsysteem, schuif-draaisysteem of horizontale schuifwand, met de SUNFLEX configurator kan naar wens een gepersonaliseerd product worden samengesteld. SUNFLX biedt desgewenst telefonische ondersteuning bij de configuratie. 


What’s new? SUNFLEX SF125!

De nieuwe SF125 van SUNFLEX onderscheidt zich door zogenaamde ‘interne statica’, waarbij de dakliggers zich onder het dakvlak bevinden. De stabiliteit blijft daarbij behouden. Voor deze overkapping worden uitsluitend hoogwaardige profielen en afdekkingen gebruikt en worden alle schroeven uit het zicht gehouden. Indien nodig kunnen de profielen met stalen inzetstukken worden versterkt. 

SUNFLEX SF125.

De SUNFLEX terrasoverkapping SF125 kan flexibel aan de eigenschappen van een terras en de behoeften van de gebruikers worden aangepast. Kleur, uitrusting en technische details kunnen op maat worden aangeboden, evenals aanpassingen en accessoires voor extra comfort. 

Enkele karakteristieken van de SF125: 

• Het dak wordt op maat gemaakt
• Hoogte van de zijspanten 125, hoogte van de middenspanten 152 mm
• Dakhelling 3 tot 45° (afhankelijk van het type) 
• Glasdiktes 8, 10, 12 en 16 mm
• Toepassing van stegplaten 16 en 24 mm zijn mogelijk
• Geïntegreerd verlichtingskanaal

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details