Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX presenteert de SF300 terrasoverkapping
De kubistische SF300, hier bij een moderne villa, is ook geschikt voor de horeca.

SUNFLEX presenteert de SF300 terrasoverkapping

Stijlvol, modern en elegant dankzij het kubieke design

Om meer variatie in het terrasontwerp te kunnen aanbieden, heeft SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH uit het Duitse Wenden-Gerlingen de terrasoverkapping SF300 ontwikkeld. Ze maakt indruk door haar kubistische vormgeving, waarmee ze zich bijzonder goed aan moderne, lineaire bouwstijlen aanpast. 

Met een dakhelling van slechts 2° en interne statica heeft de SF300 slechts een heel gering afschot. Dat is echter voldoende om regenwater gericht af te voeren. Verdekte regenpijpen en verschillende uitvoeringsvarianten van de waterafvoer zorgen voor een betrouwbare afwatering van het dak. 

Het licht hellende dakoppervlak is onopvallend verborgen achter de 300 mm hoge, kubistisch vormgegeven dakrand rondom en daardoor van buiten niet zichtbaar. Het geeft de terrasoverkapping SF300 een vlakke en elegante uitstraling. 

“Net als al onze terrasoverkappingen is ook het framewerk van de SF300 volledig uit aluminium”, zegt algemeen directeur Dennis Schneider van SUNFLEX. “De materiaaleigenschappen maken deze overkapping extreem weerbestendig en duurzaam. Als het statistisch noodzakelijk is – bijvoorbeeld in sneeuwrijke gebieden – kunnen de profielen worden versterkt met staal, waardoor de overkapping een sneeuwbelasting van meer dan 350 kg per m2 aankan.” 

De SF300 terrasoverkapping met glazen wanden verbindt binnen met buiten.

Over het ontwerp van de SF300 overkapping is bij SUNFLEX goed nagedacht. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat rondom een dakoverstek met druiprand is voorzien. Die past perfect bij het eenvoudige, maar elegante ontwerp van het dak. Het overstek heeft als belangrijkste doel om vervuiling van eventuele glazen wanden of verticale zonwering rondom tegen te gaan. 

Afmetingen, kleur, uitrusting en technische details van de SF300 kunnen door de eindklant individueel worden gekozen. Daardoor krijgt de terrasoverkapping de uitstraling, het comfort en de functionaliteit die de eindgebruikers wensen. Bovendien kan ze wat betreft vormgeving worden aangepast aan de woning of het gebouw waarmee ze wordt gecombineerd. Details, zoals het ontbreken van zichtbare schroefverbindingen, vervolmaken het beeld. 

Het geïntegreerde verlichtingskanaal biedt ruimte voor ledspots, die ook als het schemerig of donker wordt onder de overkapping voor een aangename sfeer zorgen. “En wie de SF300 terrasoverkapping combineert met onze schuifsystemen of schuif-draaisystemen, is ook bij regen en harde wind optimale beschermd”, zegt Dennis Schneider tot besluit. “Het resultaat is een comfortabele leefruimte buiten voor alle seizoenen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details