Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX presenteert de nieuwe SF300 terrasoverkapping
De SF300 terrasoverkapping bij een moderne stadsvilla.

SUNFLEX presenteert de nieuwe SF300 terrasoverkapping

Voor nog meer variatie in het terrasontwerp heeft SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH uit Wenden-Gerlingen een ander model terrasoverkapping ontwikkeld. De nieuwe SF300 maakt indruk met zijn kubistische vormgeving en past zich bijzonder goed aan de moderne, lineaire bouwstijlen aan. 

Met een dakhelling van slechts 2° en interne statica heeft de SF300 slechts een heel gering afschot. Dat blijkt echter voldoende om regenwater gericht af te voeren. Verdekte regenpijpen en verschillende uitvoeringsvarianten van de waterafvoer zorgen voor een betrouwbare afwatering van het dak. 

Het licht hellende dakoppervlak is onopvallend verborgen achter de 300 mm hoge, kubistisch vormgegeven dakrand rondom en daardoor van buiten niet zichtbaar. Het geeft de terrasoverkapping SF300 een vlakke en elegante uitstraling. 

“Net als al onze terrasoverkappingen bestaat ook de SF300 uit een aluminium constructie”, zegt algemeen directeur Dennis Schneider van SUNFLEX. “De materiaaleigenschappen maken deze overkapping extreem weerbestendig en duurzaam. Als het statistisch noodzakelijk is – bijvoorbeeld in sneeuwrijke gebieden – kunnen de profielen worden versterkt met stalen inzetstukken, zodat ze een sneeuwbelasting van meer dan 350 kg per m2 kunnen dragen.” 

Over het ontwerp van de SF300 overkapping is goed nagedacht. Dat blijkt bijvoorbeeld uit het feit dat rondom een dakoverstek met druiprand is voorzien, die uitstekend past bij het eenvoudige maar elegante ontwerp van het dak. Het overstek heeft als belangrijkste doel om vervuiling van glazen wanden of verticale zonwering rondom te minimaliseren. 

Afmetingen, kleur, uitrusting en technische details van de SF300 kunnen door de eindklant individueel worden gekozen, zodat de terrasoverkapping de gewenste uitstraling en het comfort en de functionaliteit heeft die wordt gewenst en ook voor wat betreft vormgeving past bij de woning of het gebouw waarmee ze wordt gecombineerd. Details zoals het ontbreken van zichtbare schroefverbindingen vervolmaken het beeld. 

Het geïntegreerde verlichtingskanaal biedt ruimte voor led-spots die ook als het schemerig of donker wordt voor een aangename sfeer zorgen. “En wie de SF300 terrasoverkapping combineert met onze schuifsystemen of schuif-draaisystemen, krijgt ook bij regen en harde wind optimale bescherming”, zegt Dennis Schneider tot besluit. “Het resultaat is een comfortabele leefruimte in de tuin, in alle seizoenen!”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details