Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX: ‘De nieuwe SF300 terrasoverkapping is stijlvol, modern en elegant dankzij het kubistische design’
De kubistische SF300 bij een moderne villa.

SUNFLEX: ‘De nieuwe SF300 terrasoverkapping is stijlvol, modern en elegant dankzij het kubistische design’

Om nog meer variatie in het terrasontwerp mogelijk te maken, heeft SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH een nieuwe terrasoverkapping ontwikkeld. “De nieuwe SF300 maakt indruk met zijn kubusvorm en past zich bijzonder goed aan moderne, lineaire bouwstijlen aan”, aldus directeur Dennis Schneider van SUNFLEX. 

Buiten, maar toch beschermd tegen de elementen.

“De dakhelling van de SF300 is slechts 2°, maar gecombineerd met interne statica wordt regenwater desondanks gericht afgevoerd. Verdekte regenpijpen en verschillende uitvoeringen van de hemelwaterafvoer zorgen voor een betrouwbare afwatering van het dak”, legt Schneider uit. “Doordat het dakoppervlak onopvallend is verborgen achter een 300 mm hoog, horizontaal kader rondom is het afschot van het dak van buiten niet zichtbaar. Dat zorgt voor een kubistische – horizontale – en elegante uitstraling.” 

Net als alle terrasoverkappingen van SUNFLEX is de SF300 geheel uit aluminium. “De materiaaleigenschappen maken de overkapping extreem weerbestendig en duurzaam”, weet Schneider. “Als het voor de statica noodzakelijk is, bijvoorbeeld in gebieden met veel sneeuwval, kunnen de profielen worden versterkt met stalen inzetstukken, waardoor een sneeuwbelasting van meer dan 350 kg/m2 mogelijk wordt gemaakt.” 

De SF300 heeft een gering dakoverstek met druiprand om vervuiling van de zijruiten of eventuele verticale zonwering te minimaliseren en heeft geen zichtbare schroefverbindingen. Maat, kleur, uitrusting en technische details kunnen door de eindgebruiker individueel worden gekozen om de gewenste uitstraling en comfort te realiseren. Het geïntegreerde verlichtingskanaal biedt ruimte voor ledspots om de overkapping ook als het schemerig of donker is te kunnen gebruiken. 

“Wie onze SF300 terrasoverkapping combineert met onze schuif- of schuif-draaisystemen, ervaart ook bij regen en harde wind optimale bescherming”, besluit Dennis Schneider. “Het resultaat is een comfortabele leefruimte in de tuin, niet alleen in de zomer, maar ook in de overige seizoenen.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details