Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNFLEX: ‘De kubistische SF300 terrasoverkapping is ook heel geschikt voor de horeca’
De kubistische SF300, hier bij een moderne villa, is ook geschikt voor de horeca.

SUNFLEX: ‘De kubistische SF300 terrasoverkapping is ook heel geschikt voor de horeca’

Om nog meer variatie in het terrasontwerp mogelijk te maken, heeft SUNFLEX Aluminiumsysteme GmbH de terrasoverkapping SF300 ontwikkeld. “De SF300 maakt indruk met zijn kubusvorm en past zich bijzonder goed aan moderne, lineaire bouwstijlen aan, maar combineert ook uitstekend met gebouwen met een traditionele architectuur”, aldus directeur Dennis Schneider van SUNFLEX. 

“De dakhelling van de SF300 is slechts 2°, maar regenwater wordt toch gericht afgevoerd. Verdekte regenpijpen en verschillende uitvoeringen van de hemelwaterafvoer zorgen voor een betrouwbare afwatering van het dak”, legt Schneider uit. “Doordat het dakoppervlak onopvallend is verborgen achter een 300 mm hoog, horizontaal kader rondom is het afschot van het dak van buiten niet zichtbaar. Dat zorgt voor een kubistische – horizontale – en elegante uitstraling.” 

Buiten, maar toch beschermd tegen de elementen.

Net als alle terrasoverkappingen van SUNFLEX is de SF300 geheel uit aluminium. “De materiaaleigenschappen maken de overkapping extreem weerbestendig en duurzaam”, weet Schneider. “Als het voor de statica noodzakelijk is, bijvoorbeeld in gebieden met veel sneeuwval, kunnen de profielen worden versterkt met stalen inzetstukken, waardoor een sneeuwbelasting van meer dan 350 kg/m2 mogelijk wordt gemaakt.” 

De SF300 heeft een gering dakoverstek met druiprand om vervuiling van eventuele glazen wanden of verticale zonwering te minimaliseren en heeft geen zichtbare schroefverbindingen. Maat, kleur, uitrusting en technische details kunnen door de horecaondernemer individueel worden gekozen om de gewenste uitstraling en comfort te realiseren. Het geïntegreerde verlichtingskanaal biedt ruimte voor ledspots om de overkapping ook als het schemerig of donker is te kunnen gebruiken. “De ondernemer die onze SF300 terrasoverkapping combineert met onze schuif- of schuif-draaisystemen, creëert ook bij regen en harde wind optimale bescherming voor zijn gasten”, besluit Schneider. “Het resultaat is een comfortabel terras, niet alleen in de zomer, maar ook in de overige seizoenen.” 

Zoals alle SUNFLEX-terrasoverkappingen kan ook de SF300 in vorm en maat worden afgestemd op de wensen van de horecaondernemer. Zo kan de overkapping welhaast oneindig worden gekoppeld. Een vrijstaande uitvoering van de SF300 is in ontwikkeling en wordt spoedig verwacht. Hetzelfde geldt voor de optie om de staanders uit de hoeken te plaatsen. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details