Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUNDAZE by Aluvision: ‘Outdoor lounge door innovatieve ontwikkelingen naar hoger niveau’
De Puro bestaat uit een slanke structuur met aluminium profielen van 93 x 93 mm.

SUNDAZE by Aluvision: ‘Outdoor lounge door innovatieve ontwikkelingen naar hoger niveau’

Jezelf continu heruitvinden is een belangrijke eigenschap van menig groeibedrijf. Bij Aluvision hebben ze dat goed begrepen. Innoveren zit immers in het DNA van dit bedrijf dat is gespecialiseerd in modulaire aluminium systemen. Dit familiebedrijf zet niet alleen fors in op productinnovatie, maar werkt ook continu aan de optimalisatie van zijn organisatie. 

Recent hebben de bedrijfsleiders Ann Vancoillie en Dirk Deleu beslist om de business unit Outdoor als een aparte entiteit te lanceren onder de naam SUNDAZE by Aluvision. Dit merk biedt met de Puro een reeks outdoor lounges met een minimalistisch design, made in Belgium. Binnenkort presenteert Aluvision naast de nieuwe naam voor outdoor producten ook een reeks innovatieve ontwikkelingen die de afwerking van zijn producten naar een nog hoger niveau moeten tillen. 

De vraag naar terrasoverkappingen blijft toenemen. Met Puro presenteert Aluvision een reeks modulaire terrasoverkappingen met een minimalistisch design, gericht op het marktsegment tussen een klassiek zonnescherm en een high end lamellendak. Deze innovatieve outdoor oplossing, opgebouwd uit slanke, afgeronde aluminium profielen van 93 bij 93 mm, is beschikbaar in twee modellen. De Bay Unit wordt op het bestaande terras gemonteerd, vrijstaand of aangebouwd, terwijl de Box Unit gekenmerkt wordt door een omlopend kokerprofiel en een optioneel geïntegreerde vloer. 

De Bay Unit versie van de Puro wordt eenvoudig op het terras gemonteerd. De box Unit wordt geleverd met omlopend kokerprofiel en optioneel geïntegreerde vloer.

Comfort en design

“De reacties uit de markt op onze outdoor lounges zijn positief en de verkoop loopt vlot”, vertelt Sales Director Emmanuel Hamelinck. “Uiteraard mogen we niet op onze lauweren rusten en blijft onze R&D-afdeling dagelijks bezig met de ontwikkeling van nieuwe elementen om het comfort en het design naar een nog hoger niveau te tillen. We starten steeds vanaf een naakte structuur, waarin op wens van de klant verschillende dak- en wandmodules kunnen worden geïntegreerd. Het dak kan worden afgesloten met sandwichpanelen, die van binnenuit onzichtbaar achter een decoratief doek schuilgaan, maar ook met een zonwerend of regenbestendig glasvezel vouwdoek. Dankzij de montage van een bijkomend, vast dakelement boven het geparkeerde doek wordt her risico op vervuiling en beschadiging gevoelig verminderd, zonder een al te grote impact op de look and feel van de overkapping. Dit nieuwe element kan trouwens ook retrofit bij bestaande installaties worden geïntegreerd.” 

Als de eindklant liever geen doek als dakoplossing heeft, is dat ook geen probleem. Er zijn namelijk ook aluminium kaders, uitgerust met verticale of horizontale lamellen, die niet alleen voor de wanden, maar ook voor het dak van de Puro gebruikt kunnen worden. Het gamma omvat verticaal geïntegreerde aluminium lamellen van 20 x 55 mm, horizontale lamellen in gepoederlakt aluminium of thermo-behandelde, natuurlijk vergrijsde lamellen uit Ayous hout van 30 x 30 mm. 

De designmogelijkheden zijn uitgebreid. Zo kan men dak en wand volledig afsluiten, maar ook gedeeltelijk door een of twee kaders te integreren. Bovendien kan men vanaf nu aluminium lamellen met verschillende kleuren in een kader combineren of zelfs spelen met aluminium en hout in eenzelfde frame. Met de innovatieve Nivo ondergeleiding biedt Aluvision een oplossing voor een hellende of oneffen ondergrond met een niveauverschil tot 6 cm. 

De dak- en wandpanelen kunnen vanaf nu nog speelser worden gemaakt door de integratie van lamellen in verschillende kleuren of door de combinatie van aluminium en houten lamellen in een frame.

Eenvoudige montage

De Puro terrasoverkappingen zijn verkrijgbaar met een lengte tot 6000 mm en een diepte van 3000 mm met een lamellendak, 4000 mm met een vouwdak en tot 4500 mm met een vast dak. De klant heeft de keuze tussen wit (RAL 9016), zwart (RAL 9005), antraciet (RAL 7016), lichtgrijs (RAL 9006), brons (68/60960) en donkergrijs (DB703) structuurlak, maar vanaf nu is de lounge naast de standaardkleuren ook leverbaar in 61 trendkleuren. 

“Het Puro systeem is ontwikkeld op basis van het principe van modulariteit, met de focus op eenvoudige, snelle en nauwkeurige montage”, aldus Emmanuel Hamelinck tot besluit. “Zo kan een montageteam van twee personen een Puro terrasoverkapping in een halve dag volledig installeren. Alle profielen worden nauwkeurig op maat geproduceerd en dankzij speciale hoekstukken klopt het verstek van de hoeken altijd. Op plaatsen waar geen kaderelementen zijn aangebracht, kan de structuur trouwens worden uitgerust met de Ledline, waardoor de outdoor lounge een finishing touch krijgt. Deze waterbestendige led-strip is beschikbaar in warm en koud wit en wordt draadloos bediend via Somfy IO of RTS.”  

SUNDAZE by Aluvision

Aluvision wil zijn outdoor reeks alvast internationaal in de markt zetten. In Europa ligt de focus op de Benelux, Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland, Frankrijk en het VK, waar de fabrikant over een eigen salesteam beschikt. Op afspraak kunnen partners alle voordelen van de terrasoverkappingen samen met hun klanten komen ontdekken in de showroom in Deinze. “We blijven op zoek naar partners in Nederland, België en andere Europese landen”, aldus Sales Director Emmanuel Hamelinck. “Uiteraard moeten geïnteresseerden over de nodige technische bagage beschikken, maar het modulaire systeem zonder geïntegreerde motorisatie zorgt voor een eenvoudige montage. We willen onze marktpositie verder versterken. Daarom ook heeft de directie beslist dat de business unit Outdoor vanaf nu als een aparte entiteit verdergaat onder het nieuwe merk SUNDAZE by Aluvision. De naam verwijst enerzijds naar de functie van de terrasoverkapping als zonwerende oplossing en anderzijds naar de ‘Sunday’, want op een zondag heeft iedereen doorgaans net dat ietsje meer tijd om te relaxen en van het buitenleven te genieten.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details