Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
SUCCES KOMT NOOIT VANZELF

SUCCES KOMT NOOIT VANZELF

HARD WERKEN EN TOEKOMSTGERICHT INVESTEREN IS DE BOODSCHAP

Bij de uitbouw van een bedrijf speelt de factor geluk een kleine rol. Vooral hard werken en toekomstgericht investeren vormen de sleutels tot succes. Bij Demaeght Zonwering hebben ze die boodschap goed begrepen. Zaakvoerders Kenny en Nathalie Demaeght streven er samen met hun medewerkers en leveranciers naar om klanten net dat tikkeltje meer te bieden: innovatieve oplossingen, deskundig advies in de showroom of op locatie, uitstekende service en een perfecte afwerking.

Op 20-02-2020 heeft de specialist in zonwering, raamdecoratie, terrasoverkappingen en glasdaken met bijpassende gevelbekleding, tuinelementen en brievenbussen aan de Goudenappelstraat in de Industriezone van Oostrozebeke een nieuw experience center in geopend.

Als Z&R Kenny Demaeght in zijn nieuwe showroom ontmoet, is het buiten koud en regenachtig, maar binnen is de warmte voelbaar die dit bedrijf uitstraalt. Demaeght Zonwering bestaat twintig jaar: in 1999 hebben Kenny en Nathalie Demaeght hun tweemanszaak in zonwering, rolluiken en raamdecoratie opgestart. “Niets liet toen vermoeden dat ons familiebedrijf zou uitgroeien tot de specialist die we vandaag zijn”, constateert Kenny Demaeght. “We hebben eerst een kleine showroom in het centrum van Oostrozebeke geopend, waar we klanten in een aangename sfeer konden ontvangen. Maar de markt evolueert snel en als kleine zelfstandige moet je continu blijven investeren om te kunnen doorgroeien.”

dm4_demaeght_showroom_3111-kopieren

Verspreid over de showroom krijgt de bezoeker een indruk van de mogelijke terrasoverkappingen met een dak uit glas,
doek of kantelbare en/of verschuifbare lamellen.

 

“Vooral de overname van Kestelyn door Renson betekende een grote stap”, gaat Demaeght verder. “We waren al jaren een trouwe en tevreden partner van deze fabrikant van doekzonwering uit Vlamertinge, maar de eerste maanden na de overname verliepen moeizaam. Terwijl bepaalde verdelers voor andere leveranciers kozen, bleven wij Kestelyn/Renson trouw. Uiteindelijk heeft ons dat geen windeieren gelegd. Eens de trein op de rail stond, ging hij in volle vaart vooruit. Met de Fixscreen hadden we de originele windvaste screen met ritsprincipe in het gamma en met de steun van de marketing en sales van Renson gingen zijn we er vol tegenaan gegaan.”

dm5_demaeght_showroom_3094-kopieren

Met een terrasoverkapping kan men genieten van terras en tuin, zonder hinder van regen, wind of koude.

 

Nieuw belevingscenter

Meer dan tien jaar later vormen deze windvaste screens van Renson nog altijd een belangrijke pijler binnen het assortiment, maar staat Demaeght Zonwering ook bekend als verdeler van zonneluifels (van weinor, Winsol), markiezen (Demaeght), schuifpanelen en architecturale aluminium zonwering (Renson), rolluiken (BUILDING Shutter Systems), terrasoverkappingen (Renson) en glasdaken (weinor), gevelbekleding en buitenelementen (Renson), brievenbussen (eSafe) én home decoration, zoals vouw- en overgordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen (Diaz). “Op vlak van producten kiezen we voor de innovatieve oplossingen van enkele sterke merken, waardoor we onze klanten steeds de nieuwste technologieën en systemen kunnen aanbieden”, legt Demaeght uit. “Bij ons kan men terecht voor een totaalaanbod in zonwering, interieur en outdoor living. Met de uitbouw van dat productaanbod is ook ons team verder geëvolueerd. Intussen zijn onze zonen Maxim en Gilles in het bedrijf actief en telt ons team in totaal elf vrouwen en mannen.”

Alhoewel de manier van zaken doen in de loop der jaren veel veranderd is en er steeds meer online wordt aangekocht, is Kenny Demaeght ervan overtuigd dat de beleving voor en het persoonlijke contact met de klant voor de producten die Demaeght Zonwering verdeelt nog steeds de bovenhand voert. Daarom heeft het bedrijf een aantal jaar geleden een tweede showroom aan de Keukeldam in Waregem geopend en recent geïnvesteerd in een compleet nieuwe showroom en magazijn in Oostrozebeke.

dm2_demaeght_showroom_3042-kopieren

Demaeght Zonwering heeft een nieuw experience center geopend in Oostrozebeke. De opvallende windvaste Fixscreen van Renson is naadloos in de vliesgevel verwerkt.

 

“Eigenlijk is het niet zomaar een showroom, maar een echt belevingscenter”, verduidelijkt Demaeght. “Toen we besloten om hier in een magazijn en atelier te investeren, zei ik tegen mijn vrouw: we gaan hier ook een experience center bouwen. Voor informatie kunnen mensen kijken op onze website of langskomen op een beurs of in de showroom in Waregem. Waar we behoefte aan hebben is een locatie waar bezoekers alles in een aangename sfeer kunnen ontdekken, voelen, zelf beleven. Dat hebben we hier gerealiseerd! Een bezoeker krijgt hier een duidelijk overzicht van ons totaalaanbod en wordt effectief ondergedompeld in een sfeer die binnen en buiten één laat worden.”

Een duidelijk statement dat volledig blijkt te kloppen. Indrukwekkend is de Fixscreen doekzonwering die naadloos in de vliesgevel is verwerkt. De ruime en hoge hal heeft binnenin weliswaar een industriële look, maar laat bezoekers in een aangename sfeer kennismaken met alle mogelijkheden in het gamma van Demaeght. Ze kunnen er terecht voor demonstraties van de verschillende rolluiktypes, zonneluifels en windvaste verticale screens, maar krijgen er ook het echte outdoor gevoel onder een terrasoverkapping met een dak uit glas, doek of kantelbare en/of verschuifbare lamellen.

Elke overkapping heeft een eigen identiteit gekregen, met bijvoorbeeld glaswanden, schuifelementen, verlichting en/of verwarming. “Totaalbeleving in de tuin zit in de lift”, constateert Kenny Demaeght. “Mensen willen zoveel mogelijk tijd buiten doorbrengen, maar niet gehinderd door regen, wind of koude. Dankzij de vele opties kan van een pergola een echter buitenkamer worden gemaakt waar het hele jaar door kan worden genoten van tuin, terras en omgeving.”

Het outdoor concept van Renson gaat volgens Demaeght nog een stap verder en biedt ook bijpassende gevelbekleding en tuinelementen, zoals verlichting, banken en wanden. “En met eSafe kan zelfs de (pakket)brievenbus mee in het pakket.” Ten slotte is ook aan binnen gedacht: υ

op een mezzanine boven de kantoorruimte ontvangt zoon Gilles klanten op zoek naar passende raamdecoratie of ander interieurelement.

Beleving is het codewoord bij Demaeght Zonwering. Vervolgens maken Kenny, Nathalie en het volledige team van Demaeght steevast even tijd om nog even gezellig na te praten in een van de vele zithoekjes aan de balie of onder een van de terrasdaken.

dm6_demaeght_showroom_3149-kopieren

Demaeght Zonwering heeft ook een afdeling die gespecialiseerd is in vouw- en overgordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen.

 

DEMAEGHT ZONWERING IN EEN NOTENDOP

Demaeght Zonwering is specialist in de verkoop, levering en plaatsing van zonwering, raamdecoratie, terrasoverkappingen en glasdaken met bijpassende gevelbekleding, tuinelementen en brievenbussen.

Zonwering

Afhankelijk van de toepassing en de smaak hebben klanten een keuze uit doekzonwering (Fixscreen en Vegascreen), structurele zonwering (Sunclips en Icarus) en schuifpanelen (Loggia), allemaal van Renson, zonneschermen Kubata, Opal Design II en Cassita II van weinor en Lumisol, Linasol, Luno en Combisol van Winsol en de eigen markiezen van Demaeght. De voorzet- of inbouwrolluiken zijn van Building Shutter Systems, de dakvensterrolluiken van Velux.

Buiten(leven)

Buiten leven zonder hinder van regen, wind of koude kan met de Terrazza Pure van weinor en de Lapure, Algarve, Camargue, Aero en Skye van Renson. Dankzij Linius en Linarte biedt de fabrikant uit Waregem ook bijpassende oplossingen voor gevelbekleding, losstaande wanden, zitbanken en zelfs tuinverlichting. Het merk eSafe biedt design brief- en pakketbussen in allerlei uitvoeringen en afmetingen, zelfs van afstand gestuurd middels de smartphone.

Binnen

Voor interieurtoepassingen werkt Demaeght Zonwering samen met Diaz. Van dit merk worden vouw- en overgordijnen, jaloezieën, rolgordijnen en plisségordijnen geleverd.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details