Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Streep door Heimtextil 2021
Deze stoel blijft leeg in 2021… (Foto Andreas Houmann.)

Streep door Heimtextil 2021

Al in september 2020 heeft Messe Frankfurt samen met de deelnemende branches besloten dat in het eerste kwartaal van 2021 geen beurzen op de terreinen van Messe Frankfurt zouden plaatsvinden. Dat leidde tot verplaatsing van onder andere de beurs Heimtextil naar het voorjaar. In nauw overleg met alle betrokkenen is nu besloten om de voor april en mei geplande beurzen ook te schrappen. Redenen zijn het nog steeds hoge aantal besmettingen, de dreiging van nieuwe varianten en de – mede daardoor – aangescherpte reisbeperkingen. Dat betekent dat Heimtextil 2021 nu wordt geschrapt.

Op dit moment is verlichting van de corona-epidemie niet in zicht en in Duitsland – net als in alle Europese landen – geldt een verbod op het organiseren van evenementen. Bovendien maken de huidige reisbeperkingen het plannen van beurzen voor april en mei onmogelijk. “De corona-epidemie overheerst op dit moment alles en beïnvloedt derhalve onze planning”, zegt directeur Detlef Braun van Messe Frankfurt. “Aan de verwachtingen van onze klanten met betrekking tot de voor april en mei geplande beurzen kunnen we derhalve geen invulling geven.” 

Nauw overleg

Messe Frankfurt heeft de afgelasting of verschuiving naar een latere datum van de beurzen – waaronder de drie textielbeurzen Heimtextil, Techtextil en Texprocess die voor mei op de rol stonden – in nauw overleg met alle betrokkenen doorgevoerd. Trendgeoriënteerde branches als de textielbranche hebben behoefte aan een jaarlijks evenement in het voorjaar (mei was voor Heimtextil eigenlijk al behoorlijk laat). Bovendien zouden voor de exposanten op de textielbeurzen nu al de voorbereidingen moeten beginnen, met name voor de exposanten op Techtextil en Texprocess, die ook machineopstellingen naar Frankfurt zouden moeten gaan brengen. Tegen de achtergrond van de huidige reisbeperkingen is dat geen optie, als het niet zeker is of de beurzen überhaupt door kunnen gaan. 


De Heimtextil trends voor 2020/2021 kunnen dit jaar niet live worden aanschouwd, maar wel in het Trendbook Nothing New, Everything New. Het kan worden besteld op www.bestellservice-kataloge.messefrankfurt.com/trendbook.php?lang=eng. 

Digitale platformen

Nu de in het voorjaar van 2021 geplande beurzen niet door kunnen gaan, doet Messe Frankfurt het uiterste om exposanten en potentiële beursbezoekers toch met elkaar in contact te brengen. De digitale wereld is daar vanzelfsprekend bij uitstek het geschikte vehikel voor. Messe Frankfurt heeft de digitale service Nextrade in het leven geroepen, een portal voor bestel- en datamanagement die juist tijdens de corona-epidemie nieuwe kansen biedt omdat beursdeelnemers de mogelijkheid wordt geboden om 24/7 digitale contacten te onderhouden. 

Nextrade is in het kader van de beurzen voor consumentenproducten en lifestyle Ambiente, Tendence en Nordstil gelanceerd. Als eerste digitale B2B-markt voor Home & Living koppelt het platform vraag en aanbod van de gehele branche digitaal en zorgt daarmee voor meerwaarde voor zowel aanbieders als afnemers. Nextrade biedt ook voor producenten van textiel voor de thuisomgeving aantrekkelijk mogelijkheden om hun producten te presenteren en in contact te komen met retail- en handelsbedrijven. 

Aanvullende digitale informatie en content voor Heimtextil wordt inmiddels voorbereid. 

“De voortdurende lockdown in de detailhandel in de meeste landen vereist actuele informatie op maat en oplossingsgericht denken”, meent Braun. “Daar probeert Messe Frankfurt bijvoorbeeld met de genoemde digitale oplossingen op te anticiperen. Daarnaast blijven we echter met alle kracht inzetten op veilige en succesvolle beurzen, want het persoonlijke, fysieke ontmoeten van mensen kan door niets worden vervangen.” 

Van uitstel komt dus alleen afstel voor 2021. Van 11 tot en met 14 januari 2022 staat er in Frankfurt gewoon weer een Heimtextil op het programma. 

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details