Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
STRAKKE WINDVASTE SCREENS – 100% BELGISCH
De gepatenteerde, kast afsluitende onderlat is zonder zichtbare lasnaad aan het doek gemonteerd en trekt volledig op in de kast.

STRAKKE WINDVASTE SCREENS – 100% BELGISCH

Nu ons klimaat steeds warmer wordt, maakt de verkoop van screens een explosieve groei door. Als consument kan je daarbij maar beter kiezen voor een sterk merk, dat vakmanschap, innovatie en duurzaamheid centraal stelt en zweert bij een persoonlijke aanpak via een goed dealernetwerk. BUILDING Shutter Systems uit Nokere is gespecialiseerd in de productie van aluminium- en kunststofprofielen. Vooral bekend om zijn rolluiken, is de firma de laatste 10 jaar ook uitgegroeid tot een gevestigde waarde in de zonweringbranche met een compleet gamma screens en de eigen Lockscreen® technologie.

Sterke reputatie

BUILDING Shutter Systems, het vroegere Building Plastics, is al bijna 50 jaar dé speler op het vlak van rolluiken en heeft intussen ook een sterke reputatie in de zonweringmarkt opgebouwd. “Onder het motto ‘Geen woorden, maar daden’ gaan we geen enkele uitdaging uit de weg”, vertelt marketingcoördinator Femke Desmet. “Onze mensen werken hard om innovatieve producten te ontwikkelen, steeds een hoge kwaliteit bij de productie, het lakken en de assemblage te behouden en een tijdige levering te garanderen. Productontwikkeling, productie, lakken en zelfs transport – alles gebeurt in eigen beheer én in België. Voor de verdeling van onze producten hebben we een netwerk van betrouwbare en ervaren dealers opgebouwd die onze producten door en door kennen en de consument een antwoord op al zijn of haar vragen kunnen geven. Ze kunnen uiteraard ook steeds een beroep doen op ons team van experts. We helpen bij de integratie van onze producten in hun showrooms en voorzien de nodige documentatie en stalen. Met doelgerichte marketingacties genereren we leads voor onze verkooppunten.” 

In hun faciliteit in Nokere doet BUILDING Shutter Systems alles in eigen beheer: ontwikkeling, productie, lakken én transport.

Een compleet gamma screens

De klimaatverandering en de strengere eisen op vlak van energieprestatie voor gebouwen zorgt voor een boost in de verkoop van screens. BUILDING Shutter systems investeert continu in de ontwikkeling van innovatie screenoplossingen en houdt daarbij rekening met de verschillende bouwstijlen en montagesituaties, de gebruiksvriendelijkheid en de plaatsing. “Bij een doorgedreven renovatie, waarbij ook de ramen vervangen worden, stellen we de Lockscreen® TOP opbouwversie met een maximale breedte van 4500 mm en een hoogte tot 6000 mm voor”, licht de marketingcoördinator toe. “De Lockscreen® FRONT – een voorzetscreen – is dan weer ideaal als er bij de bouw van een woning geen zonwering is voorzien, maar ook voor vrijstaande integratie, bijvoorbeeld bij een pergola of poolhouse. Deze screen is, afhankelijk van de kastmaat, beschikbaar in verschillende maximale afmetingen om grote breedtes – tot 6000 mm – te overspannen.” 

Installatiegemak en design staan voorop

“We werken continu aan de optimalisatie van ons gamma, waarbij installatiegemak en vooral het design vooropstaan”, gaat Femke Desmet verder. “Zo bieden we met de Lockscreen® INTEGRATED nu ook een oplossing die volledig in de spouwmuur wordt weggewerkt. Dit product is uitgerust met een volledig intrekbare onderlat en er is mogelijkheid tot het plaatsen van een borstel, waardoor de kast helemaal wordt afgesloten. Het paradepaardje met een strak design is de Lockscreen® FRONT Solar, een variant op de bestaande voorzetscreen, maar aangestuurd met een motor van 10 Nm op zonne-energie en beschikbaar voor glaspartijen tot 12 m². De batterij is volledig in de kast geïntegreerd, wat zorgt voor een naadloze afwerking van de screenkast.” 

Lockscreen® technologie

Deze screens zijn uitgerust met de Lockscreen® technologie, een eigen ontwikkeling van BUILDING Shutter systems. Een ritsband, die dankzij een uniek lasprocédé volledig in het doekweefsel is geïntegreerd, zorgt ervoor dat de screen te allen tijde helemaal, onderaan, langs de zijgeleiders in zijn geheel, strak zit. De gepatenteerde, kast afsluitende onderlat is zonder zichtbare lasnaad aan het doek gemonteerd en trekt volledig op in de kast. Een plug-and-play-principe zorgt ervoor dat het doek in vergelijking met traditionele systemen veel sneller kan worden bevestigd. Een speciaal ultrafijn profiel beperkt de verdikking bij het oprollen, waardoor opvallend minder afdruklijnen bij het ontrollen van het doek ontstaan. 

Het gamma is uitgebreid met de Lockscreen® FRONT Solar, aangestuurd met een motor van 10 Nm op zonne-energie en beschikbaar voor glaspartijen tot 12 m².

Innovatief en future-proof

De rolluiken en screens kunnen elektrisch worden bediend met een wandschakelaar of een afstandsbediening, maar kunnen evenzeer via een app op smartphone, tablet of PC worden geregeld. TaHoma van Somfy is nu ook compatibel met Google Assistent en de spraakassistent Alexa van Amazon, waardoor ook spraak­besturing mogelijk is. “Je kunt altijd claimen dat je innovatief en future-proof bent, maar dat is niet zomaar een newsflash, maar een continu proces”, constateert Femke Desmet. “Voor ons is het vanzelfsprekend dat we blijven werken aan de verdere uitbreiding van onze firma op het vlak van productinnovatie, personeel en faciliteiten. Zo kunnen we immers onze marktpositie blijven behouden en zelfs versterken. Ondertussen zijn we ook heel bewust bezig met onze ecologische footprint. Zonnepanelen op het dak maken ons elektrisch zelfvoorzienend en onze lakkerij werkt 100% groen, zonder chemische additieven.”    

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details