Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
STOBAG wijzigt strategie en sluit vestiging in Weesp

STOBAG wijzigt strategie en sluit vestiging in Weesp

Om te anticiperen op een veranderende markt met nieuwe dynamieken en uitdagingen voert het Zwitserse STOBAG een strategische heroriëntering van zijn marktbewerking door. Het gevolg daarvan is dat de in Weesp gevestigde verkooporganisatie voor Noord-Europa, bestaande uit kantoor, experience center en STOBAG University, per 31 december de deuren zal sluiten.

De vestiging van STOBAG in Weesp heeft sinds de overname van de importeur in 2011 een enorme groei doorgemaakt en is al geruime tijd winstgevend, constateert CEO Marcel Veeneman van STOBAG Northern Europe. “Door een sterke merkpositionering, aangepast aan de specifieke kenmerken van de Noord-Europese markten, is er een sterk en renderend dealernetwerk ontstaan dat met veel energie en gedrevenheid door het hoofdkantoor in Weesp wordt aangestuurd.”

In Weesp was ook een STOBAG University gevestigd om dealers en montagepersoneel te trainen.

 

Met ingang van 1 januari 2020 gaat STOBAG de Noord-Europese markten vanuit een centraal aangestuurde verkoopstructuur benaderen. “Voor de huidige STOBAG partners zal er in principe weinig veranderen”, aldus Veeneman. “De salesmanagers in Nederland, België, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië blijven onveranderd het primaire aanspreekpunt voor de STOBAG partners. Door de invoering van het eerder in Z&R aangekondigde serviceconcept zal ook de dienstverlening op het huidige niveau blijven.”

Het huidige STOBAG team in Weesp blijft tot het einde van dit jaar volledig operationeel om de transitie naar de nieuwe situatie in 2020 voor alle partijen goed voor te bereiden en af te ronden. “Uiteraard zal STOBAG niet ontbreken op de aanstaande Polyclose”, besluit Veeneman. “Met een stand van formaat zal daar de nieuwe PERGOLINO, de benchmark in onze industrie, aan de vakwereld in de Benelux worden gepresenteerd.”

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details