Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
STOBAG: ‘De NYON Plus is een prachtig dak voor alle weersomstandigheden’
De NYON Plus met bovenliggende zonwering ARNEX.

STOBAG: ‘De NYON Plus is een prachtig dak voor alle weersomstandigheden’

Een terrasoverkapping met geïntegreerde zonwering kan opwarming van de binnenruimte worden voorkomen.

“De NYON Plus is winnaar van de German Design award 2020, heeft tal van opties en is daarnaast zeer montagevriendelijk”, vervolgt Mul. “De zwevend gelagerde geleidebuis in het muurprofiel heeft twee belangrijke voordelen. In de eerste plaats kunnen oneffenheden van de wand eenvoudig worden gecompenseerd. Dat bespaart tijd bij de montage en beperkt de kosten. Een tweede voordeel is dat de hellingshoek van het dak ter plaatse gemakkelijk gecorrigeerd of aangepast kan worden.” 

Enkele belangrijke producteigenschappen zijn: De NYON Plus kan met een maatvoering van 600 cm breed x 450 cm uitval op twee staanders worden gemonteerd. Met een teruggetrokken balk kan zelfs een uitval tot 550 cm diepte worden gerealiseerd. 

De NYON Plus kan van led-spots worden voorzien.

“De NYON Plus heeft heel smalle liggers, waardoor het dak een panoramisch uitzicht biedt”, beschrijft Mul. De liggers worden op regelmatige afstand over een dak verdeeld, waarbij ze tot een meter van elkaar kunnen worden geplaatst. De helling van het dak is traploos instelbaar tussen 3 en 15°. Hemelwater wordt onzichtbaar afgevoerd via een geïntegreerde regenwaterafvoer. De overkapping kan – ook achteraf – modulair worden uitgebreid. Speciale modellen met inkepingen in het dak of verspringende uitvallen bij gekoppelde daken zijn dan mogelijk. 

Opties die STOBAG aanbiedt om de mogelijkheden van de NYON Plus te vergroten zijn onder andere de boven- of onderliggende zonwering ARNEX, beglazing en zonwering om de zijdes en/of het front van de overkapping af te sluiten en led-verlichting met spotjes of strips.  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details