Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Sterke samenwerking tussen Markiezen Nederland en Huijs Zonwering
Lilian en Guus Gelissen, Mark Huijs en Arjan Oosterlaak.

Sterke samenwerking tussen Markiezen Nederland en Huijs Zonwering

Markiezenproject combineert vakmanschap met design

In het hart van het pittoreske Limburgse plaatsje Schimmert bevindt zich een bijzonder bedrijf in maatwerk design keukens. Keukenstudio Carmen wordt met liefde voor het vak gerund door echtpaar Guus en Lilian Gelissen. De sfeervolle showroom is gevestigd in een al even sfeervol pand, opgetrokken uit mergelsteen en karakteristiek voor het straatbeeld. Guus en Lilian Gelissen hebben beroepsmatig veel oog voor design en detail. Om die reden wilden zij dat de geplande zonweringen aan het pand ook een niet-alledaagse uitstraling zouden hebben. 

De keukenstudio ligt op een kruispunt, goed zichtbaar vanuit drie richtingen.

Na bij een aantal zonweringspecialisten in de omgeving ‘nee’ te horen hebben gekregen, was de moed hen bijna in de schoenen gezonken. Een zakenrelatie hoorde het verhaal en adviseerde Keukenstudio Carmen om contact op te nemen met Huijs Zonwering in Boxmeer. Niet naast de deur, maar de moeite van het proberen waard. En zo begon een succesvolle zoektocht naar de ideale markies. 

Het pand van Huijs Zonwering/Uyen Zonwering in Boxmeer.

Bijzondere wensen en bijzondere montageomstandigheden

We bevinden ons ten kantore van Huijs Zonwering/Uyen Zonwering in Boxmeer en zijn in gesprek met eigenaren Mark Huijs en Arjan Oosterlaak. “Normaal gesproken zou ons bedrijf Uyen Zonwering dit verhaal zijn aangegaan”, opent Arjan Oosterlaak het gesprek. “Vanwege het feit dat Mark als referentie was doorgegeven, hebben we echter besloten om Huijs Zonwering deze bijzondere aanvraag te laten begeleiden. (Huijs Zonwering levert normaliter business-to-business, red.) We vernamen dat in de buurt van Schimmert geen bedrijf bereid was om even op locatie te gaan kijken. Gezien de complexiteit van de klantvraag was het echt van belang om de situatie vooraf met eigen ogen te aanschouwen, alvorens een advies uit te brengen. Daarom is Mark, gewapend met meetlint en fototoestel, richting Schimmert getogen.” 

“Op locatie trof ik een schitterend pand aan, een geweldig mooi bedrijf en vriendelijke eigenaren”, vertelt Mark Huijs. “Er was meteen een goede klik. Er waren twee uitdagingen: de eerste was het product zelf. Lilian en Guus Gelissen wilden graag markiezen met een niet-alledaags uiterlijk. De zonwering moest onderdeel zijn van de winkelbeleving. Gezien de indrukwekkende design keukens die binnen stonden opgesteld, werd al snel duidelijk dat we over design markiezen praatten. Wat betreft de mogelijkheden voor het design van de markiezen hebben we de hulp ingeschakeld van onze leverancier, Markiezen Nederland.” 

“De tweede uitdaging zat hem in de montage”, vervolgt Huijs. “Het pand is opgetrokken uit mergelsteen, echt iets Limburgs. Daar kun je niet zomaar in boren, montage moest met beleid gebeuren. Daarom hebben we ons voor de montage laten adviseren door onze leverancier van bevestigingsmiddelen. We zijn uitgekomen op een tweecomponentenmortel van Innotec, hun Unifix 300s. Deze mortel wordt gebruikt met speciale hulzen. Kenmerkend is dat er een kleiner boorgat nodig is dan bij traditionele chemische tweecomponentenverankering.”

Het design van de markiezen combineert met de uitstraling van het logo.

Alle wegen leiden naar Culemborg

Wat het design van de markiezen betreft was Markiezen Nederland dus het aangewezen aanspreekpunt. Een telefoontje naar eigenaren Johan Hol en Aart van den Berg was voldoende, licht Lilian Gelissen op locatie in Schimmert toe. “Wat een service kregen we van Huijs Zonwering en Markiezen Nederland! We werden uitgenodigd om naar Culemborg te komen, om ter plekke uitleg te krijgen over de mogelijkheden. Die uitnodiging hebben we met beide handen aangepakt. In een open overleg in Culemborg met de heren van Markiezen Nederland en Huijs Zonwering kwamen we uit op een speciaal voor ons te maken markies. Ze is strak van vormgeving, precies zoals wij het graag wilden: de zonwering als strak design­element, in contrast met onze klassieke gevel.” 

“In het kader van de weerbestendigheid adviseerde Markiezen Nederland om voor het doek te kijken in de Soltis-collectie van Ferrari”, vult Oosterlaak aan. “De keuze viel op een schitterend zwart Soltis 92 doek. Ook de vraag of er reclame op het markiezendoek kon worden aangebracht, werd door Markiezen Nederland beantwoord: dat was geen enkel probleem!”

Markiezen Nederland ging vervolgens naar de tekentafel en ontwierp de markiezen op maat. “Uiteraard qua design naar de wensen van de klant, maar technisch gezien ook naar onze wensen, vanwege de bijzondere montagesituatie”, aldus Huijs. “Het is grote klasse, wat daar uit de keuken in Culemborg is gekomen! Het product klopt qua vormgeving en techniek helemaal.” 

Het eindresultaat is een bijzondere markies, zonder tussenslagen, die als vaste zonwering windvast aan de gevel hangt. “Er is veel tijd in het meetwerk gaan zitten”, zegt Huijs. “Aart van den Berg van Markiezen Nederland is met ons mee geweest om de definitieve maten te bepalen. De toegepaste steensoort is nergens ‘recht toe recht aan’, ook al lijkt dat van een afstand wel zo. Daarnaast staat het pand op een heuvel, waardoor je extra aandacht moet besteden aan de optische verdeling van de markiezen. Het is me duidelijk waarom met de huidige drukte een gemiddelde zonweringleverancier nee zegt tegen zo’n opdracht: je hebt er gewoon meer werk mee dan normaal. Voor ons betekenen dit soort opdrachten echter dat we onze expertise kunnen laten zien. Dit is toch een schitterend referentieproject?” 

De strakke markiezen passen uitstekend bij de traditionele gevel.

Speciaal transport

Aan het pand van Keukenstudio Carmen pronken nu maar liefst 21 markiezen. Naast het feit dat alles qua design en techniek door Markiezen Nederland mogelijk is gemaakt, blazen Huijs en Oosterlaak ook de loftrompet over de manier van transporteren. “Om ons het werk en de zorgen te besparen van het op locatie moeten uitklappen en fixeren van de markiezen, heeft Markiezen Nederland speciaal transport ingezet om de zonweringen volledig geassembleerd op locatie te bezorgen. Een service die zijn weerga niet kent”, aldus Oosterlaak. “Bovendien konden we de eerste ochtend terugvallen op de kennis en kunde van een monteur van Markiezen Nederland, want die hadden ze meegestuurd om ons te helpen bij het opstarten van de montage.” 

“We zijn ongelooflijk blij met deze oplossing en de service die we er omheen hebben gekregen”, besluit Lilian Gelissen. “Dat we met dit idee in de roos hebben geschoten, blijkt uit de vele reacties uit het dorp. Mensen geven ons regelmatig complimenten en zien de markiezen als een verrijking van de gevel.”  

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details