Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
StellaGroup één van de belangrijkste Europese spelers

StellaGroup één van de belangrijkste Europese spelers

Op 20 juni jl. rondde StellaGroup (Fr) de aankoop van het CRH-platform Shutters & Awnings (¨CRH S&A¨) af. Dit heeft de positie van StellaGroup versterkt tot één van de belangrijkste Europese spelers op de markt voor zonwering, gevelafsluiting, garagedeuren en producten voor buitenleven.

De CRH S&A-divisie was al een van de grootste fabrikanten van rolluiken, zonwering, terrasoverkappingen, garagedeuren en buitenleven producten in West-Europa, met een omzet van meer dan 200 miljoen euro in 2018. Tot de merken behoren Alulux (rolluiken, buitenjaloezieën, screens, garagedeuren), AVZ (zonwering, componenten, buitenleven producten), Erhardt Markisen (zonwering, terrasoverkappingen, buitenleven producten) en SWS UK (rolluiken, garagedeuren, veiligheidsroosters). Al deze merken hebben leidende posities op belangrijke Europese markten waaronder Duitsland, Nederland, België en Groot-Brittannië.

Deze Europese divisie van het bedrijf zal vanaf nu bekend staan ​​als StellaGroup Northern Europe.

StellaGroup (Fr) is marktleider op de Franse markt voor rolluiken, poorten en zonwering met haar vijf merken; La Toulousaine (poorten), Profalux (rolluiken, buitenjaloezieën, garagedeuren), Eveno (rolluiken, buitenjaloezieën, poorten), Sofermi (rolluiken, jaloezieën) en Flip (rolluiken, buitenjaloezieën, poorten).

Met de overname van de CRH S&A-divisie heeft StellaGroup haar omzet weten te verdubbelen tot bijna 500 miljoen euro, de internationale aanwezigheid gediversifieerd door ongeveer 45% van de omzet buiten Frankrijk te halen én de mogelijkheid gekregen om aantrekkelijke productgroepen zoals zonbescherming en buitenleven aan het pallet toe te voegen.

Didier Simon, CEO StellaGroup: “Dit is een uitstekende overname voor StellaGroup omdat we ons voor het eerst buiten de Franse grenzen gaan uitbreiden. We zijn erg verheugd om een ​​Europese leidersrol in onze branche te nemen en kijken ernaar uit om te werken met het managementteam van het voormalige CRH S&A “.

Colin Reoch, COO StellaGroup Northern Europe, verklaarde: “door samen te werken met een zeer succesvolle groep, die onze business zo goed begrijpt én gericht is op ondersteuning om ons te helpen groeien door innovatie en investering, signaleert het begin van zeer spannende tijden voor onze bedrijven en klanten”.

Niels Beerens, MD AVZ-Group: ¨Deel uitmaken van StellaGroup biedt ons de mogelijkheid om een ​​volgende stap te zetten in het voldoen aan de behoeften van onze klanten, innovatie te versnellen en onze prestaties en efficiëntie van onze activiteiten verder te verbeteren.¨

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details