Platform over zon-en daglichtregulering, rolluiken, terrasoverkappingen en afsluitingen
Staartwind voor Heimtextil 2024: de vraag overtreft nu al het aantal exposanten van het vorige evenement
esse Frankfurt Exhibition GmbH / Pietro Sutera

Staartwind voor Heimtextil 2024: de vraag overtreft nu al het aantal exposanten van het vorige evenement

Acht maanden voor de volgende Heimtextil zijn al meer dan 2.500 exposanten van plan om in januari 2024 deel te nemen – waaronder topspelers als A.S Création, Bedding House, Corn. van Dijk, Elastron, Graham & Brown, JBY Creation, Lameirinho, Libeco Lagae, Masureel International, Marburger Tapetenfabrik, Traumina en Wendre. De segmenten huishoudtextiel en Asian Excellence en Asian Selection kennen eveneens een zeer grote vraag en bestaan uit een breed scala van hoogwaardige leveranciers van grote volumes uit Azië.

Sterke registratiecijfers zorgen voor rugwind voor Heimtextil 2024: meer dan 2.500 exposanten hebben hun deelname aan ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor woning- en contracttextiel van 9 tot 12 januari 2024 al aangekondigd. “De vraag overtreft nu al het aantal exposanten van het vorige evenement. We zijn erg blij met de positieve respons in alle productsegmenten – zowel wereldwijd als nationaal. In 2024 zullen we ons aanbod verder uitbreiden, met name voor de contractbusiness en voor vezels en garens voor huis- en huishoudtextiel”, zegt Olaf Schmidt, Vice President Textiles & Textile Technologies bij Messe Frankfurt.

Cross-segment: sterke nationale en wereldwijde vraag

Heimtextil 2024 blijkt erg populair bij behangleveranciers. Hier hebben gerenommeerde merken als A.S. Création (Duitsland), Graham & Brown (UK), Kinland Decor (Hong Kong), Marburger Tapetenfabrik (Duitsland) en Masureel International (België) hun terugkeer aangekondigd.

“Op Heimtextil beginnen we het nieuwe jaar in een stroomversnelling met onze klanten uit Duitsland en het buitenland die op zoek zijn naar hoogwaardig en innovatief behang, 100% made in Germany. We zijn wereldwijd gepositioneerd. Toch biedt Heimtextil elk jaar nieuwe kansen en mogelijkheden om op een ongecompliceerde manier in contact te komen met nieuwe klanten en bestaande klanten weer te ontmoeten. De toonaangevende vakbeurs in eigen land beschouwen wij als een onschatbaar concurrentievoordeel”, aldus Wolf Kappen, Managing Director Marketing / Sales bij Marburger Tapetenfabrik.

In de hallen 4.1 en 4.2 hebben exposanten als Elastron (Portugal), Libeco Lagae (België), Martinelli Ginetto (Italië) en Vanelli Tekstil (Turkije) aangekondigd hun nieuwste decoratieve en meubelstoffen te zullen tonen. In hal 3.1 (Window & Interior Decoration) tonen gordijnexposanten zoals JBY Creation (Frankrijk) en Duitse leveranciers zoals Albani, Eustergerling en Neutex Home Deco hun belangstelling voor deelname.

In het productgebied Smart Bedding in hal 11.0 zullen naar verwachting bijna alle marktleiders hun nieuwste collecties beddengoed, matrassen en slaapsystemen presenteren op Heimtextil, het grootste trendplatform voor textielmaterialen en textieldesign. Onder de aangekondigde deelnemers bevinden zich Duitse leveranciers zoals Badenia Bettcomfort en Traumina, maar ook Europese fabrikanten zoals Wendre AS (Finland). In hal 12 kan een breed scala aan de nieuwste designs voor beddengoed worden verwacht. Leveranciers als Bedding House (Nederland), Corn. van Dijk (Nederland), Estamparia Textil Adalberto Pinto (Portugal), Klaus Herding (Duitsland), Lameirinho (Portugal), Nile Linen Group (Egypte) en Wülfing (Duitsland) zijn van plan hier deel te nemen. Met het nieuwste assortiment badstofproducten kondigen onder meer Fabrica de Tecidos do Carvalho (Portugal), Mundotextil Industrias Texteis (Portugal), Veritas Tekstil (Turkije) en Welspun (UK) hun deelname aan.

Contractsector in hal 4.0: alle exposanten van de vorige editie zijn geregistreerd

Exposanten voor de contractsector hebben zich op de afgelopen Heimtextil met succes gepresenteerd in hal 4.0. Zo wordt het aanbod van outdoorstoffen, kunstleer en functioneel textiel voor de contractsector op Heimtextil 2024 verder uitgebreid en internationaler van opzet. Bovendien hebben alle contractexposanten van het vorige evenement hun deelname aan Heimtextil 2024 al aangekondigd – waaronder de Duitse lederleverancier mah-ATN:

“We kijken ernaar uit om veel innovatieve producten te presenteren op Heimtextil 2024. Vooral op het gebied van kunstleer, leer, stoffen en kurk laten we duurzame en milieuvriendelijke artikelen zien. Op Heimtextil bereiken we onze doelgroep en kunnen we ons assortiment direct en persoonlijk presenteren aan een goed geïnformeerd publiek. Door onze aanwezigheid op de beurs kunnen wij ons netwerk uitbreiden en bestaande klantrelaties versterken. Wij zijn ervan overtuigd dat dit ons in staat stelt om ons verder te profileren.

"*" geeft vereiste velden aan

Stuur ons een bericht

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wij gebruiken cookies. Daarmee analyseren we het gebruik van de website en verbeteren we het gebruiksgemak.

Details